Annonser från BloggPartner

Gott nytt år

Ja, snart har 2011 gått! Jag itne ingenting emot ett nytt år nu! 2011 har inte varit något bra år, tyvärr ;/ Men nu ska vi inte va negativa! Nytt år, nya utmaningar, eller nåt, Idag hinner jag inte till stallet, om 45 minuter får vi gäster så då lär ingen vilja köra mig ut x) men imorgon så kör vi igen, blir förmodligen att vi tränar på samma som igår, det skötte mitt lilla hjärta så bra :)

Uppdateringen idag kommer väl inte vara på topp, men ska försöka få till några tidsinställda inlägg.


hur firar ni nyår?


Peace

bloggtävling


Bilden är en länk

Peace

LyxVsBudget

                                                          

         Gpa speed air 5499 ;-                                               Elite ventilationshjälm 799 ;-                                           
                                                 
  
                                                               


Jag hade aldrig velat lägga 5499 kr på en hjälm! Men  Elite hjälmen är inte ens i närheten så snygg som gpa hjälmen! Så jag hade nog ändåa valt gpa! Jag är inte så mycket för ventilationshjälmar överhuvudtaget egentligen, även om jag har en cami-cell , men det fick jag ju av gamla skolan ;)
Jag gillar bättre JW och charles owen hjälmarna! :)

vilken hade du valt?

Peace

bloggtävling



peace

Go Skåne!

Ja, ni alla har väl säkerligen hört om ridsportsförbundets Korkade ide ang loggor på utrustningen! Tacko och lov så har förslaget dragist tillbaka, jag tävlar inte själv men kan tänka mig hur mycket pengar som går åt skogen eller hade gjort om förslaget gått igenom, en tävlingsutrustning är inte billig!

Men nu till vad rubriken lyder! Jag var nyss inne på HD ( Helsingborgs dagblad) och fick syn på detta

Go skånetjej!

Hur många av er gick med i gruppen ?

Peace

Min fina flicka

Kom nyss hem från stallet! Kislany var såååå duktig idag :') Tanken var att jag skulle longera henne men vi blev lite fler på banan än tänkt, så jag knallade ut med henne i grimma och grimskaft och gjorde lite lydnasövningar istället, och hon var jätteduktig!

Eftersom det har regnat endel så fanns det vattenpölar i paddocken som passade utmärkt idag. Hon fick gå igenom dom, stå i dom, backa i dom och hon gjorde allt utan det minsta problemet! :)

Vi tränade även på att gå framåt i lugnt tempo vilket blev lite för lugnt x) Men även att om jag stannade så skulle hon stanna och det gjorde hon på ett ögonblick! Vi backade tillsammans också, jag stod bredvid och backade och "ryckte" lite i grimskaftet och då backade hon med, jag stod även framför henne och gick mot så skulle hon backa! Ja hon skulle helt enkelt göra som jag och inte gå på mig! Efter en stund gick jag in och hämtade lite godis till henne eftersom hon var så dudktig och hon skulle få belöning när hon gjorde rätt :) Då blev hon liteknäpp haha och hade hela tiden fokus på min ficka, vilket resulterade till att vi fick träna på att lägga fokus på  mig och inte godiset, så hon fick godis när hon gjorde nåt bra men inte närhon tiggde om det. ex om jag stannade så stannade hon med Men letade efter godis, då fick hon inget, men om jag stannade och hon med men utan att leta då fick hon :)

Vi travade ihop också , så fint steg hon har (a) Men hon var jätteduktig även där! Stannade jag stannade hon!

När vi hållt på ett tag började hon tröttna och flamsa runt lite och då slutade vi och gick ut i hagen istället, fast hon hade nog hellre velat stå inne haha.

Men som sagt, hon var superduktig, stolt över min tös!
Kul när det går så bra, hoppas det går lika bra nästa gång :)

Idag blev det inga bilder tyvärr, så har inga nya att visa er.

Löshoppning

Löshoppning är en bra grund i unghästens utbildning, som ger både fysisk och mental träning.
 Dessutom får du chansen att öva upp hästens förtroende för dig och stärka ledarskapet.

Det är guld värt att örja träna med sin unghäst i tidig ålder, för vem vill  stå och brottas med en trotsig unghäst på 500-700 kg? inte jag i alla fall!

Att vänja fölungen vid att ledas, lyfta benen och annat som hör den dagliga hanteringen till, är i dag en självklarhet för de flesta uppfödare. Oerfarna uppfödare som tar ett föl på sitt sto för skojsskull tänker ofta inte på det!

Vi satte på grimma och började lyfta hovar redan första veckan!

Att börja med löshoppning tidigt är inte farligt för hästens framtida hållbarhet. Tvärtom är det bra för den unga hästen att tidigt börja belasta leder, ledgångar, senor och ligament.


en lugn miljö är nästan ett måste!
Ett ridhus är ett bra alternativ, men se till att täck för speglar och fönster!
Är du ovan, ta hjälp av en mer erfaren människa och se till så ni är så få som möjligt som hjälpr till, annars kan hästen bli förvirrad.

Ta det även lugnt och stressa inte med hästen utveckling! Man kan köra 10-15 minuter och sedan fortsätta en annan dag!

Tänk på att
- Var fullt fokuserad på hästen under själva löshoppnings­passet.
- Tänk på säkerheten för häst och medhjälpare.
- Anpassa övningen efter hästen.
- Låt allt ta sin tid och se till att varje moment blir befäst.

lånad bild

Peace

van the man

Grand prix hästen Van the man är nu såld till Usa, han ska tävlas av os- och  VM.ryttaren cesar Parra.
Valacken säljs pga studier, det var Sven Rothenbergers dotter som skulle ta över honom och tävla, men hennes studier när för mycket tid, och familjen bestämde sig för att sälja den 9-åriga valacken!

Köpet av Van the Man är ett steg i hans satsning mot OS i London.

Hur tror ni att Van the mans utveckling kommer att bli?

Hittade ingen bild!

Peace

Ridsportens publik

satt och tittade på sthm horseshow innan, inspelat, så sa pappa något i denne stilen : är inte publiken ofta väldigt hysteriskt?
Och ja! Det kan jag hålla med om, publiken inom ridsporten är jäkligt hysterisk ofta! De skriker för minsta lilla grej som händer...

En gren där jag verkligen stör mig på extra mycket är mounted games på gbg horseshow! Ja inte själva grenen men publiken! Dom skriker som stuckna grisar. Han dom någon gång tänkt på djuren som springer för livet inne på banan? Hästar är inte gjorda för verken vara inomhus eller ha skrikande människor runt om kring sig.

Sen kommer ofta ett motargumment mot detta och det är : Men dom är vana vid det!

att dom är vana , betyder det är dom gillar det ? Har dom sagt det eller ? njä don't think so!

Jag tycker det är fullständigt respektlöst mot djuren att sitta och skrika som galningar!
Jag tycker att det är kul att titta på det för att hästarna är så otroligt snälla och givmilda samt tålmodiga! Och jag kan svära på att jag INTE  sitter och gapar och skriker, då hade jag inte suttit och skrivit detta inlägget.

Men allt som allt, ink alla grenar så är det helt galet vad det skriks inne ´på arenorna!

Vad tycker du om detta ?



Peace

Träns

Idag har det varit en hektisk dag!
För bar det ut till väla och Ikea några timmar, sen hem o byta om sen ut till stallet och fixa och sen hem o sen iväg till några vänner till familjen! :)

Men jag tänkte bara skriva om vad jag pysslade med i stallet för jag antar att det är det ni är intresserade av?!

Tja jag mockade fint till Kislany, det blev väldigt fint idag dessutom :p
Johanna var ute och red när jag mockade och vi skulle ta in alla hästarna när hon var färdig och jag hann mocka klart innan dess så jag tog in min häst i alla fall och lämnade dom andra haha så ledsna dom blev :(

Kan ju säga så att kislany var INTE ren! Rena lerhögen , hon ska alltid vara värst, + att hon inte har täcke!
Så hon fick en ordentlig borstning :) spolade även av benenoch hon var sååååå duktig :) stod helt still, när vi i stort sett var klara flyttade hon sig några steg , annars stod hon faktiskt med huvudet nere och väntade :) idag åkte även tränset på, Johanna satte på det haha :p hon såg lite förskräckt ut först men när det väl var på så var hon duktig och lät oss spänna remmarna :) hon hade det bara på någon minut sen tog vi av det igen och hon fick gå in i boxen och äta lite hö :)

Imorgon ska jag ev longera henne på banan , får väl se hur det går :) hoppas på det bästa!

Nu ska jag sova, hörs imorgon:) då berättar jag hur det gick!

Peace


2 veckor

2 veckor sedan jag såg dig för sista gången, kramade dig för sista gången, pussade på dig för sista gången, rörde dig för sista gången, pratade med dig för sista gången, sa: Hejdå! För sista gången!

Jag hoppas du har det bra min älskade och finaste häst!

Jag saknar dig och älskar dig! <3


Imorgon

.... Kommer en "större" uppdatering så håll ut! Ni har varit rätt dåliga på att kommentera så jag vet inte riktigt vad ni vill läsa om!

Btw glöm inte tävlingarna!

Peace


ointressant?

Har ni haft en bra jul ? Årets julafton var en av det bästa jag haft! Hade jätteroligt tillsammans med min familj! Vi satt och spelade spel i typ 3 timmar :P

Om nån är intresserad av vad jag fick i julklapp så kommer det här :

2 filmer, Harry Potter D.R del 2 och sista ghost whisperer boxen
2 pyjamaser
grå/gröna converse
en bok, flickan i den röda kappan ( asbra )
2 parfymer
stövelsträckare
stövel&hjälmväska
lila onepiece
choklad
en "badboll" nån doftboll haha
pengar

Det var det! Vad fick ni för nåt ?

Det blev inten häst detta året heller haha x) Tur att jag har Kislany <3

Jag har inte varit i stallet sedan i torsdags tror jag det va x) Men imoron far jag ut igen:) Idag ska vi på kalas och just nu har vi ingen bil hemma så kan inte idag! :(

Jag har inuläget 0 fantasi till vzd jag ska blogga om så kom mer än gärna med förslag!

 Bild från förra året! Så liten Pilgrim va då haha
Peace

God jul :)


Läsarfråga

Ska du till gbg horseshow, i så fall vilken/vilka dagar?

Peace


Hästterapi?

Kom nyss hem från stallet! Kislany såg ut som en riktig gris när hon kom in haha, hon är äl först ut att rulla sig när hon blivit borstad x)  men jag borstade igenom henne så nu är hon fin igen :)
Tänkte sätta på tränset på henne också men de visade sig att hon var jätterädd för det :( Så en tid framöver blir det hästerapi! Idag strök jag tränset över henne endel , hon kände sig verkligen inte bekväm men det ska vi nock få ordning på, hon är ju en väldigt trevlig häst i sig så det löser sig förhoppningsvis! :)

Evelina hade juloyntat stallet lite också och hängt upp knäckebröd, vilket cockie åt upp med en gång haha :P knashäst :)

Men nu ska jag äta, blir nog mer uppdatering senare, ciaao :)



Peace

TIll salu



Rambo Newmarket fleece, str 125 . Aldrig använt, ligger kvar i orginalförpackningen!

Det säljs pga fel storlek!

Samma färg som på bilden!

Lägsta bud 500 ;-

Ge bud : [email protected]

Rambo Newmarket fleece - härligt fleecetäcke, dubbelsydd anti-nopp fleece med ullkänsla. 
Klassisk originalskärning.
Kryssgjordar under magen, dubbla bogspännen och svanssnöre.
Perfekt som svett- och transporttäcke. Finns i flera snygga färger.

Peace

Bloggtävling


Bilden är en länk!

Var med du också!

Peace

Kislany

Ledsen för dålig uppdatering, men jag hoppas att ni förstår varför!

Idag var jag i alla fall i stallet och mockade till Kislany och borstade henne fin :) Det är kul att jobba med henne, hon är ung och gör lite som hon vill men hon är väldigt snäll :)
Visst flyttar hon på sig en del när man borstar men inte mer än det :)Hon är förresten 4 :)

Idag fick hon även fötterna sköljda vilket inte har gjorts så ofta så hon är ganska ovan vid det men hon var jätteduktig faktiskt , hon gick lite och trampade men hon försökte inte slita sig eller så så de va skönt :) Kommer att skölja hovarna lite oftarna nu för nu är det så lerigt i hagarna och dels för att vänja henne :) Hon ska även få kommer ut på promenad lite då och då så hon inte bara behöver gå i hagen hela dagarna och så för att bli bättre att leda henne :) Tränset ska även på, får se om det blir imorgon ev, hon har haft det innan man det är ju bra att träna och låta henne stå med det lite och vänja sig vid bettet :)

Iaf efter jag varit hos henne åkte jag direkt till Pilgrim och Ronja och mockade deras boxar, Det blev ingen ryktning där, jag började frysa rätt mycket och ville hem och duscha (A) Det är även lie svårt att ta in dom själv och anna var inte hemma, eller hon kom när jag skulle gå :)

Har du någon unghäst som du pysslar med?

Gammal bild! Men så fin hon var där, något smalare än nu :P
Peace


Vila i frid Csárdás KiralynÖ

Igår, alltså den 15 December var vi tvungna till att avliva Kiralyn!! :'( Därav anledningen att jag itne bloggat.. Jag fick reda på det i fredags förra veckan och det hela skulle från början ske i början på denna vecken men som (tyvärr) blev flyttat till torsdag... Det gjorde bara att de drog ut på tiden, man fick mer tid att tänka på det och bli ännu ledsnare! Så denhär veckan har inte alls varit bra! :( Saknar min skrutt!!

Anledningen till att vi fick ta bort henne var att hon fick en hovbensfraktur för 3 veckor sedan som bara blev sämre, benet var rakt av, in till leden.. Det gör ont i hjärtat att sitta och skriva detta men det behövs,, antar jag..
Hon fick ett långt och bra liv, hela 23 år blev hon! Hon fick ett fint stoföl för 4 år sedan som står i stallet som jag nu har hand om.!

Ni ska få en bildbomd på henne, från hennes sista dagar! :'( <3
Jag trodde aldrig jag skulle behöva säga det men.....

Vila i Frid min älskade häst! Vi ses igen! <3











Fler bilder kommer senare, eller en annan dag!

Peace

...!

Imorgon kommer den jobbiga förklaringen om varför jag inte bloggat..

Peace


...

Jag kommer inte blogga mer idag, kanske imorgon... Privatlektionen gick kanon!
Framtill eftermiddagen var dagen jättebra sen blev det den värsta dagen i mitt liv..


Myspys häst

Även idag har uppdateringen varit sämst, men jag har helt enkelt inte hunnit! Jag har knappt varit hemma idag! I förmiddags åkt vi till veterinären för att ta blodprov på sammie och förhoppningsvis blir hon friskförklarad nu!
Efter det åkte vi till skogen o gick en runda sen hem, äta frukost vis 1- halv 2 , vid halv 4 åkte vi til stan igen för pappa skulle få massage, orättvist!!! Jag orkade inte va hemma själv så följde med o åt världens godaste mörka choklad och drack te :) sen kom vi hem vid 6 gjorde mat och åt såklart sen har jag bara slappat vid tvn! Fick helt enkelt ta en dayoff från bloggandet :)

Lite hästigt är i alla fall att jag fick en bild av Amelie somvar i stallet. Hon hade sett att kiralyns box var "tom" så hon gick o kollade men så hade hon bara lagt sig ner :) helt otroligt, jag har haft kiralyn i snart 5 år och jag har aldrig sett henne ligga ner x)
Men man blir ju ändå lite orolig när hon lägger sig ner, speciellt för att hon är gammal och skadad, liksom kommer hon upp igen?! ;o hästar ska ju inte ligga ner en längre stund!
Men hon hade det bra :) får hoppas att hon ligger ner när jag kommer ut också ;)
Ni ska få se bilden, visst är hon söt?! :D

Peace


nya blogg.se

Dom har gjort om lite på blogg.se och faktiskt, så gillar jag det !! :P Det är lite mer modent än vad det var innan, det är inte så jättemycket som är nytt men det räcker för att man ska lägga märke till det ! :)

Någon mer än jag som märkt det? :)


Jag hem från stallet för en stund sedan, mockade och busade lite med hästarna, Pilgrim tycker det är kul när man håller händerna framför mulen och gnuggar den hahah :P knäpphäst! Ronja tycker nog mer att han är en pain in the ass som är på henne hela tiden fast hon biter och sparkar mot honom x) men han är ju fortfarande bäbis så han fattar inte alltid när han är jobbig :P Men han växer väl ifrån det nångång :) Dom var inte direkt skitiga idag heller ett + i kanten ;)

Får se var resten av dagen har att erbjuda men nu måste jag typ gå ut med vovven!


Peace

Mitt mål med ridning

Detta är det sista inlägget som ingår i listan! Så nu ska jag försöka få till ett längre inlägg! :)

Ja, vart vill jag då komma med min ridning? För det första vill jag komma någonstans tillsammans med hästen som jag rider, och jag vill även kunna rida lite mer olika hästar, i nuläget är jag väldigt feg när det gäller att prova nya hästar, med tanke på att jag ridit på ridskolor där hästarna vet var dom ska svänga osv så har det inte varit något direkt utveckling som ryttare verken fysiskt eller psyksiskt... Egentligen har jag inget dirket tävlingsmål som jag vill nå då jag inte är någon tävlingsmänniska utan vill enbart ha kul tillsammans med hästen och som sagt utvecklass tillsammans. Visst vore det roligt att kanske starta någon clear round eller pay and jump/ride, men det får bli när jag har rätt häst! :)

Jag vill kunna bli säker i mig själv som ryttare och kunna lita på det jag kan, vilket jag inte gör nu! ;/ Men jag försöker...

När jag blivit så pass säker som jag vill skulle jag gärna vilja kunna dela med mig av mina erfarenheter och lära andra! Jag vill gärna vara den som andra kommer och ber om råd hos :P

Ja det blev väl inte så långt som tänkt men jag fick ut det jag ville (A)hehe

en charmig bild på ebbonie :)

Peace

Btw

Jag mös med kiralyn också ;) haha
Peace


Frisbee

Kass uppdatering idag!
Men så blir det ibland..

Idag var egentligen tanken att åka till väla för Johan glans signering men så blev det tyvärr inte, nästa gång kanske!

Det blev i alla fall stallet idag :) skulle egentligen bara pyssla med kiralyn men Evelina frågade om jag ville rida hennes ponny frisbee, och det tackar man inte nej till precis ;) världens finaste skäck är han!!! :) har lagt ut bild på honom innan ! Han är en riktigt piggelin hehe , vi skrittade ut en bit för att värma upp och påvägen tillbaka var han jättepigg :p men det är nyttigt att rida andra hästar med även om jag inte gör det så mycket!
Vi red lite dressyr på banan sen och han var jätteduktig, hade lite svårt att få runt honom ordentligt men det berodde förmodligen på mig :)
Men han var väldigt rolig att rida så det gör jag gärna igen ! (a)

Nu ska jag återgå till house!

Glöm inte veckans outfit och motiveringstävlingen!

Peace


Någon jag skulle riskera livet för

Vem vill riskera sitt liv egentligen? Men för min familj och mina djur hade jag gjort det! Det är de bästa jag har och vill inte förlora dom!<3

usch jag är väldigt dålig på att skriva på denna listan, men vissa är ju såå konstiga så man kan inte skriva något längre svar flr det behövs inte!

Finns det någon speciellt som du skulle riskera ditt liv för?

Peace

Bloggtävling


Klicka p bilden för att komma till tävlingen!

Peace

Abanico

Idag har jag ridit finaste Abanico!! Det gick jättebra! Han är en väldigt bra häst att rida för som My sa, hans ägare, så får man verkligen ingenting gratis och det stämmer till 100 % ! :) men man lär sig samtidigt mycket!

Vi skrittade och travade bara, men jag kände mig nöjd med det, kommer utveckla det mer nästa gång! :)
Fick honom att jobba i en fin form och mot slutet blev han väldigt lätt i handen och mjuk :)
Red en del serpentiner och på volten, gjorde även lite skänkelvikningar som faktiskt gick väldigt bra för att inte ha gjort de så mycket, har bara gjort det på raktspår, typ från a till b eller nåt xd men gjorde de på en volt idag!

Vill helt klart rida honom igen efter idag! :D My hoppade upp efter mig och gjorde lite galopparbete som såg fint ut, han skuttade lite men men :) Så jag får prova på galoppen nästa gång! :)

Men som sagt, han är en väldigt fin och rolig häst att rida! :D

bild lånad från My!

En liten filmsnutt kommer också eventuellt! :)

Peace

Bloglovin

Nu kan man följa mig på Bloglovin igen! Säg gärna till om du börjar följa så jag kan följa dig om du vill! :)
Jag har även lagt till bildlänk längst ner på bloggen, vill du vara med där får du säga till och själv ha en länk till mig :)

Imorgon ska jag iväg oh rida en väns häst, ska bli spännande, har inte ridit honom på jättelänge, dock bara en gång :) Abanico heter han, jättefin :) Pappa kunde ev fota med så ni kan vänta er en bildbomb :D

Snart ska jag titta på Ponnyakuten, kul program :D haha


Peace

Flagga på sin utrustning

Jag var inne på internationalshowjumping tidigare och läste ett inlägg som caroline skrivit ang en kommentar hon fått!
Hon hade lagt ut ngra bilder på schabrak med flaggor på och hade fått en kommerntar där det stod : om man inte rider i svenska landslaget har man ingenting mde flaggr att göra!

Förlåt, men det var det dummaste jag hört! Ska man inte få ha sitt eget lands flagga på sin utrustning bara för att man inte rider i landslaget?

Jag anser att man ska kunna vara stolt över sitt land och få bära vad F'n man vill på sig och sin häst...
alla har inte möjligheterna till att rida i landslaget och då ska man inte få ha flagga ? ;s Det var även en annan kommentar där det stod att man var wannabe om man hade det... ? Pucko!! Det finns inte ord så korkade människor det finns i världen.....

Jag har dock inget med flagga på men jag hade gärna kunnat ha det!!!

Tänkte på de med, är Linn Strelin en wannebe för att hon har ett schabrak med engelska flaggan på? nej?!


Paddock by LN

Peace

bilder

Har suttit och lekt med bilder hela kvällen nu, det är rätt kul ahah :D
Om ni vill att jag ska göra någon bild till er så hör av er på mejlen :D [email protected]

Självklart kostar det ingenting, ('än ;) ) haha men jag gör gärna bilder på beställning! så bara hör av er! :)



Peace

Ridlektion

Här är videon :) Som ni ser är han en piggelin och går större delen med huvudet bland stjärnoorna och vill springa fortare :P Men vissa stunder gick han väldigt fint, allt syns inte på videon men jag tror 2 stunder syns :) jag är nöjd i alla fall, jag hade en fin känsla efteråt:D


lekte i paint?!

Har nyss lekt lite i  paint hah :P

resultatet blev detta:



Man kanske ska börja sälja headers ?! ;)

Vad tycks ?

Peace

Lyx Vs Budget



Ett par röda helskodda ridbyxor från Hööks, 549 ;-          Röda helskodda byxor från JW , 1089 ;-
                                                                                   
                                  


Kass bild på JW byxorna menmen!!
Alltså nog för att det är jww byxor men jag hade inte lagt ner över 1000 kr på ett par ridbyxor när man kan få ett par likadana fast utan logga för halva priset! Jw byxorna har en lite skarpare färg men jag tycker att de från hööks är snygga med! :) så jag hade valt de billigare.

Vad hade du valt?

Peace

Någon som älskar dig

Min familj ? ;) Liksom vad ska man mer skriva än det?
jag går ju inte direkt runt och frågar om dom älskar mig x) haha
Jag hoppas att mina djur tycker om mig också :D
 

Peace

Filmen strular

Ja som ni förstår på rubriken så har det blivit strul med filmen, men jag lovar er att det kommer upp imorgon så kika in då :)

Peace


Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Förhoppningsvis jobbar jag med något som har med hästar eller djur att göra!
Jag har funderat på att gå hippologhögskolan efter gymnasiet, men jag vet inte riktigt, ett "simpelt" jobb som ridlärare hade också vaarit roligt :) Men som sagt jag vill gärna jobba med djur.

Jag har även förhoppningsvis ett par hästar som jag självklart älskar! :D
Kanske är gift också till och med ;)  Jag bor förmodligen inte hemma längre, men man vet aldrig ;) haha stackars mian föräldrar (A)

Jag vill gärna bo på en gård med hundar , katter, och hästar! Kanske ha något litet företag som räddar djur!  Det är något jag också drömt om, att ha ett slags räddningscenter för utsatta djur!


Peace

Ridlektion

Idag hade jag min första privatlektion! Det gick superbra :D Riktigt roligt var det!

Jag kom till stallet lite sent men de gick bra ändå, jag fick rida Mickey :D Har skrivit om honom innan :)
Han är jättesnäll, när jag har ridit honom innan har han varit lite seg, men idag var han en piggelin :P

Passet gick ut på att få honom lite lösgjord och träna lite ridvägar ( 8-volten) samt att jag skulle slappna av lite mer :)

I slutet ska ni få en bild (ritad) hur det såg ut :)

Jag ska beskriva lite hur övningen gick till:)

När jag samlat upp honom lite så började vi med att jag svängde rätt upp från A och gick mellan 2 sockerbitar, det var viktigt att hästen var rakt ställd! När jag kommit igenom sockerbitarna skulle jag först göra en volt till höger och igenom SB (sockerbitarna) och sedan göra en volt till vänster. Mickey skjuter gärna ut höger bog så det fick jag jobba mycket med!  Denna övningen gjordes i skritt och trav!

när vi skulle börja galoppera så svängde jag in från A , samma som innan, och började samla för galopp mellan SB , jag lägger ut en film sen! Där kmmer ni även märka att han stretar emot lite haha, han går med huvudet lite högt, men vissa stunder gick han jättefint, det ser ni med :)

Men passet gick mycket ut på att ställa hästen och att få en kontrollerad fart, somsagt han var en piggelin idag ;)

Mickey är så söt, för när han tycker nåt är kul så piper han alltid till när man ska galoppera haha :P

Men jag är jättenöjd med passet och längtar tills nästa vecka :D
Skritt och trav:

Galopp

Hoppas ni fattar :p

Film kommer
Peace

julklappar

Nu är det ju dax för julklappsshoppning ;) Var iväg idag med pappa, hittade en bara :(  Men ska iväg nästa vecka med :) Förhoppningsis kan jag få tag i alla då så man slipper trängas med alla som ska ha precis innan jul ;)

Idag kommer jag inte ut till stallet, no drive! ;/  MenMen, jag ska ju rida imorgon så då kommer ni få en riduppdatering :D
Ska vara på ridhuset vid kvart tjugo över tio så jag hinner  skritta fram innan kl 11 :) Det ska bli riktigt kul att få rida igen! :)

Det kommer en till uppdatering senare när jag samlat lite info ;)

Har ingen bild att bjuda p just nu :(
Peace


RSS 2.0