Annonser från BloggPartner

Dagens diss går till....

Mig själv! Sen en tid tillbaka har jag dissat vanliga svenska svensson namn på hästar , men kom nyss på mig själv, Varför? Om någon tycket att olle svensson är ett fint namn på en häst ska väl han/hon få döpa eller kalla sin häst för det!
Men av  någon anledning har jag inte tyckt om vanliga namn på hästar eller djur överhuvudtaget, Nu är det lite skillnad från namn till namn, vår hund heter Sammie som jag tycker är fint men jag skulle  aldrig döpa henne till typ, maja, tilda, kajsa, ja ni fattar! Usch haha tycker alltid synd om djuret när de får såna tråkiga namn, men liksom, hur larvligt är nu inte det? x) jag har ju ingenting med att göra vad nån annan döper sitt djur till ;)

Dock något som jag tycker är lite lustig är de , främst, trav och galopp, som döper sina hästar till något som har med pengar att göra, det tycker jag är en lite annan femma, då tycker jag att de mest handlar om pengar och hur mycket hästen springer in, diss till det med! Och klart man hade reagerat om man döpt sin häst till typ big mac eller något men egentligen är det ju ingen big deal?!

Så dissen går till mig själv för att jag tycker såhär haha!! Men jag gillar engelska namn! 

vad tycker ni om det? och vad heter er häst? :p


Läsarfråga

Vart i vårt avlånga land bor du?

Gårdagens ridpass

Igår var Pino verkligen superduktig! :) hon gick och hon jobbade på jättefint! Hon är lite rädd för hundar, vita framför allt som jag har förstått det, och plötsliga ljud villet vi upplevde igår! Första testet var 2 hundar som kom utspringandes mot oss i en trädgård och då hoppade hon till, sen mötte vi dn flock hundar som hon gick förbi kanon, hade börjat jobba henne då så hon kunde tänka på annat! Sm blev vi förföljda av ett rådjur haha ?! Sen mötte vi hundflocken igen och sista var att någon startade nån maskin och där var det nog mer jag som hoppade till x) så Pino var suuperfin och duktig!

Ja det var de passet, nästa gång jag rider blir på fredag i helsingborg! Ganska trist att det inte blir mer ridning och stall men men betydligt bättre än inget! :)

Senare kommer en läsarfråga som ni gärna får svara på!

Ha det gött


Pinotur

Har ridit Pino idag! Gick jättebra, har gäster nu så utvärderar mer senare :) glöm inte frågestunden! :)


Nu är det dax! Fråga vad ni vill!





fällning-/ pälssättning

Får din häst glanslös päls under sättningarna eller fällningen? Förändras din häst i allmäntillståndet?

när Kiralyn fanns tyckte jag att hennes päls blev "grå" när hon fällde och den blev glanslös men oerfaren som jag var när jag började rida henne tänkte jag inte mer på det! Det var mer på senare tid jag tänkte på det men eftersom hon fick bra mat och  hennes ägare hade koll på de så brydde jag mig inte såmycket :) Pälsen blev väldigt fin senare när "förvandlingen" var över!

Men de finns ju många som ger hästen extra B-vitamin som jag nyligen lärt mig  att det ofta inte behövs.
Hippson har gjort en artikel om just detta område. Ta er gära en kik och skaffa information :)



Artikeln kan ni hitta HÄR

Åskan

Här kommer ett urklipp från Hippson, en artikel jag tycker är ganska intressant!  Hur många är det egentligen som tänker på säkerheten i stallet när det åskar? Hur många stall har åskledare, speciellt när de kommer till äldre stall..!

Har det hänt dig någon gång att du har varit ute och ridit när ett stort, mörkt åskmoln plötsligt släppt lös sina krafter - precis ovanför dig och din häst? I så fall vet du hur liten man känner sig i det ögonblicket. Men hur kommer hästen att reagera och vad är bäst att göra i ett sådant läge?


En gång i tiden trodde man att det var den fornnordiske åskguden Tor som utlöste blixten, genom att fara med sin vagn över himlavarvet och svinga med sin tunga hammare. I dag vet vi att åska är ett luftelektriskt fenomen som åstadkommer kraftiga urladdningar.
När två energikällor har olika laddning försöker naturen att jämna ut dem genom att förflytta laddningarna. Och när spänningen blir tillräckligt hög mellan det negativa och det positiva sker en elektrisk urladdning i form av en blixt.

Åskledare på stallet
Risken att träffas av blixten är som tur är väldigt liten. I genomsnitt slår den ner med dödlig utgång (för människor!) en gång per år. Men det är en klen tröst när blixtarna lyser upp hela himlen samtidigt som du är på väg ut i hagen för att hämta in en häst, som har sökt skydd under det enda stora trädet som finns i hagen.
En åskledare som fångar upp och för bort blixten borde vara en självklarhet på alla stallbyggnader. Åsknedslag kan ge stora materiella skador och fönsterrutor kan krossas på flera hundra meters avstånd, av den tryckvåg som bildas. Värst är det om det börjar brinna och skrämda hästar snabbt måste ut.
Frågan är därför om det är bäst att låta hästen stå ute under ett åskväder eller att ta in den i stallet. Om det finns träd eller andra höga punkter i hagen kan de leda åskan - och det bör man tänka på.

Koppla ur elaggregatet
En blixt varar i allmänhet bara några tusendelar av en sekund. Eftersom ljudet har en hastighet på cirka 330 m/s och går betydligt långsammare än ljuset kan man räkna ut på ett ungefär hur långt bort ett åskmoln är, genom att räkna sekunderna mellan blixt och muller. För var tredje sekund som går är åskmolnet cirka en kilometer bort.
Vad ska man göra, och vad ska man undvika att göra, när åskan kommer nära? Generellt ska man alltid undvika att prata i telefon och att hålla på med eller vara i närheten av vatten eller el.
Runt de flesta hagar finns i dag elstängsel och det första man bör göra vid åska är att koppla ur elaggregatet. Det finns åskskydd att köpa som skyddar aggregatet, men bäst är ändå att koppla ur.

Sitt av hästen
Om du är ute och rider i skogen ska du absolut inte ställa dig med hästen under ett träd och hoppas på det bästa. Du ska heller inte sitta kvar på hästryggen. Blixten söker sig till högre föremål av den anledningen att det är den kortaste vägen.
Fortsätt aldrig att rida på ett öppet fält utan försök att snabbt komma därifrån. I ett "akut" läge - hoppa av hästen, sätt fast den om du har möjlighet (men inte i ett träd!) och sätt dig själv så lågt du kan tills det värsta åskvädret har dragit över.
Som människor får vi ibland rådet att inte stå med benen brett isär, ifall att blixten skulle slå ner nära oss och fortplantas i marken. Det låter löjligt, men teoretiskt kan det faktiskt hända att blixten går upp i ditt ena ben och ner i det andra. Det ger i så fall en hård stöt och kan i värsta fall leda till döden.
Det är just det som trist nog kan drabba hästar på bete. De har sina jordpunkter längre isär än vad vi har och strömstöten blir därmed mycket större. Hästarna står dessutom med sina hovar i blöt mark, som leder ström.
Självklart ska man aldrig rida ut i sjöar eller i annat vatten när åskan går.



Vad gör du när det åskar? Har ni åskledare i stallet?


Läsarfråga


tjugotredje april

jag vet hur dålig uppdateringen har varit! :(  Ända ursäkten jag har är att jag inte har nåt att blogga om! mina outfits ideer är slut, inget att hissa/dissa osv. jag kommer därför endast blogga när jag har nåt att skriva om, dvs när jag varit i stallet, eller kommer på något åsiktsinlägg! Kommer ev köra en frågestund också då jag har några nya läsare som inte hängt med sedan start! Kan väl säga att jag är nere i en svacka just nu vad gäller allting, vill så himla mycket som jag inte har tillgång till eller kan göra vilket gör mig otroligt frustrerad!

Önskar att det var jag som behövde hjälp och inte hjälpte andra..!

Men ni får gärna fortsätta skicka in bilder till veckans bild /outfit, det kommer självklart komma upp när jag får in bilder! Försöker göra mitt yttersta och pressa hjärnan till lite fler ideer ;)

Snart kommer jag få ny design så hoppas på en nystart då och att något händer i mitt liv!

Jag har i alla fall en säker plats till gymnasiet till höst, blev fundersam när jag fick höra att det var rekordmånga som sökt in, jag har inte sökt, så vi mejlade Gunnar. Men det var inga problem! Nu väntar jag bara på att min skoolmotivation ska komma tillbaka! Har ni några pepwords så får  ni mer än gärna komma med dom till mig, behövs just nu!

När jag bestämt mig för vad jag ska gå  och att jag ska gå var jag grymt motiverad, men sen... Allt försvann, vill ingenting!

Så somsagt, kom gärna med lite peptalk!


Veckans bild

Grattis till http://natthalarsson.blogg.se som blev veckans bild! Otroligt söt kattunge!


Angelica Augustsson-hoppövning

Om du vill prova på en , enligt Angelica, toppenövning så borde du kika in på Den Här

Träningstips

Här kommer ett träningstips från Hippson, källa :http://www.hippson.se/ridovningar/bana-med-mjuka-bagar.htm

Gör så här:
Värm gärna upp med hjälp av en uppvärmningsövning. Rid sedan banan och tänk på att anpassa vägen i bågarna så att den passar hästen du sitter på. Håll ut vägarna för att få mer plats, i både anridningar och i landningar. Lägg volter om inte allt känns bra. Men tänk på att inte rida med handbromsen i.



Syfte:
Att öka svårighetsgraden, men samtidigt ha många valmöjligheter i ridningen så att övningen kan anpassas efter ryttare och häst. Övningen får ryttaren att tänka framåt, du ska styra dina vägar utan att hamna i bromsläge.

Svårighetsgrad:
Medel.

Tänk på det här:
Styr bara vidare, så får du hjälp av vägar och hörn med att bromsa

Dagens ridpass

Jepp, idag var det dax igen!

Kom till stallet och skulle kolla vilken häst jag var tilldelad men där stod bara att jag skulle söka upp Rosie så då fick jag väl göra det!

I alla fall, jag fick välja mellan Mickey och Hanky Panky, jag fick för mig att hanky var en annan häst så jag valde Mickey! Kom sen på att hanky inte alls va den jag tänkte på haha menmen nästa gång kanske :)

Mickey var en riktig åsna i stallet idag! Att bli sadlad vet jag att han inte gilla men idag tryckte han "bara" upp mig i väggen x) dock stod han som ett ljus förragången! Men inte idag inte! Och knte nog med det, sen vägrade han att bli tränsad så han for runder i spiltan och gjorde helt om haha sen stod han med huvudet bland stjärnorna så jag inte nådde :( men fick på det såsmåningom.

Ridpasset jag superbra!
Vi fortsatte på det vi påbörjadr sist dvs sitsträning så det blev utan stigbyglar igen. Vi la dessutom på några övningar som tempoväxlingar och övergångar, det gick över förväntan så det var jättekul! Min sits är betydligt bättre nu än vad den för för 4 veckor sedan så träningarna ger verkligen resultat!


Men, nu ska jag bli färdig sen åker jag och mamma till Gekås och shoppar! :)
Uppdateringen blir usel, men ska försöka bättre mig till helgen :)

Ha det gött!


på 2 år...

Mycket kan hända på 2 år! Jag är stolt över våran förändring och utveckling på såpass kort tid!



Kass bild men man ser tillräckligt!

Du kommer alltid vara en stor del av mig! <3

artonde april

Nu har jag fått rätt mycket gjort tycker jag! Jag har hunnit vara ute med hunden, plocka ner alla påskfjädrar, varit på banken och varit i stallet! :)

Ikväll ska jag och mamma iväg och bada. Trevligt!
Som ni kanske förstår så har jag lite bloggtorka just nu, tycker det var ett bra tag sedan jag hade de så de var väl dax nu haha . Men jag försöker, Försöker fundera ut nya outfits som jag kan sätta ihop, men jag börjar på slut på färger haha
Hiss och diss har jag inte såmycket att komma med i nuläget!

Jag har ju börjat med veckans bild här på bloggen, har änsålänga endast fått in ett par bilder,  så skicka gärn ain din bild om du vill vara med! [email protected]

Glöm inte att veckans outfit också är igång hela tiden som du kan skick ain till! Har varit dåligt med bilder sista tiden och jag vill inte lägga ut  någon innan jag fått in fler! :)

Har ni även bloggtips får ni gärna skriva de, och länka gärna din blogg i kommentarfältet så kan jag kika in där!


Min drömhäst

Jag antar att vi flestahästtjejer/killar har en drömhäst! Det har i alla fall jag! Det är en häst som jag inte tackat nej till..!
Jag fallar ofta för hästar med annorlunda färg och gråa skimmlar och det är precis vad denhäst hästen har! En annorlunda färg.

Att han dessutom ser och verkar otroligt snäll och personlig försämrar ju det inte ;) Han är något grövre, som det ser ut på bilderna, men väldigt högrest och fin! Alcatraz som han heter är min drömhäst! Jag önskar att jag hade kunnat köpa honom, då han är till salu! För mig ser han ut att vara perfekt!

Här har ni en bild på honom! Jag äger den inte utan den är från annonsen så om Hans ägare inte vill att jag har den här, så är det bara att säga till så tar jag bort den!!


Visst är han underbar?!

Hur ser din drömhäst ut?

udda outfit


Veckans bild

När jag är inne och kikar på olika bloggar så ser jag ofta enormt många och fina bilder! Jag tänkte därför börja med veckans bild.

Har du någon bild du tycker är extra fin så skicka in den till [email protected] märk mejlet : Veckans bild
Din bild kommer då visas några gånger här på min blogg tillsammans med en länk!

Så pass på!

Pilgrim är knasig

Här kommer videon från i onsdags när Pilgrim , ja jag vet inte vad han höll på med haha!


Vad är rätt-/ fel?

jag tänker inte sitta här och säga vad som är rätt eller fel inom hästhållning, det finns lika många sätt att ta hand och sköta om en hästs som det finns människor.
Alltså är det egentligen ingen som kan klaga på någon annans hästhållning eller påstå att det man själv tycker är bättre än någon annans eller tvärtom.

Jag är urbota trött på de som påstår sig vara  bättre än andra och hela tiden ska komma med negativ kritik om att det man gör är fel och man borde göra det på något annat sätt. Hade man sett någon slå och misshandla sin häst är det självklart man hade ingripit men sålänge hästen inte kommer tillskada så bör man inte säga något, med undantag!

Självklart kan man säga vad man tycker men  på ett bra sätt och inte nedvärderande.
Komma med tips och råd kan alla göra ,  om den man ger de till vill ha! en bra egenskap att ha är att vara lyhörd och öppen för olika alternativ inom hästhållning, att förstå att det finns mer än 1 sätt, ditt sätt, att ta hand om ett stort djur!

Helt ärligt har jag ingen aning om vart jag vill komma med detta inlägget mer än att man inte ska lägga sig i i precis allting, men visst, vi har yttrandefrihet i Svergie oh det är tillåtet att säga vad man tycker och tänker, vilket de flesta gör, bl.a jag själv, men man måste lära sig när man kan yttra sig och hur!

Jag har själv gjort fel och sagt fel saker men man lär sig av det! Ex, ponnyakuten, det var väldigt många som yttrade sig om träningsmetoderna som förekom, Jag yttrade mig, ett flertal storbloggare yttrade sig och man ser väldigt tydligt hur olika folk tycker och tänker om de som skedde, endel tyckte att träningen var förjävlig och andra tyckte den var jättebra! Men vad är felet i det? Vi är alla olika, vi tycker olika, vi gör olika! Är inte det någonting man bara måste acceptera utan att pika folk och tycka de är sämre för man tyckr annorlunda? 

Jag fick några positiva kommentarer och några negetiva kommentarer om min text, någon tog jag illa upp av och vissa rann av mig som vatten, medans andra  tog jag till mig och lyssnade samt höll med om !
Men man lär sig, jag hade kunnat uttrycka mig annorlunda, men det var mitt sätt att uttrycka mig , just deal with it!
Jag ångrar ingenting jag har skrivit på min blogg, det är jag, det är vad och hur jag tänkte just då som räknas, självklart har jag ändrat åsikt om ett par få saker, livet går vidare, man lär sig av det och får ny kunskap!

får väl se hur många som orkade läsa detta, helt oförberett inlägg som jag egentligen inte ville mycket med men som ändå betyder en heldel!

Hur resonerar du kring detta? Somsagt, vi är olika, vi tycker olika, och man ska inte klanka ner på någonannan för det!

15 april

Ursäkta för den kassa uppdateringen igår!

Åkte till väla för att köpa en tubtop, kom hem med hårfärg haha så gjorde håret ljusare och sen drog jag iväg för att träffa ett par vänner! Hade superkul!

Så det var min dag . Idag vet jag inte vad jag ska göra, kolla på hästannonser för skojs skull haha heja på Heidi och Pino som tävlar idag! :-)

Vad vill ni läsa om idag , upp till er!


Akuten

Ja, det är väl fredagen de n 13e ! I alla fall för min bror som jag har hållt sällskap med på akuten hela kvällen... Fotboll.... Behöver ju inte berätta allt men det slutade med , efter 6 timmar, brutna revben, vet inte hur många, men men! Ont har han och ondare kommer han att få om man ska lita på läkare ;)

Inte så jättekul fredagkväll men vad gör man inte för sin älskade bror?!

Jag hade planerat att blogga ikväll men ja, det blev inte riktigt så, satt även och läste matte 2 timmar innan akuten så bloggen hanns inte med tyvärr!

Ska försöka bli bättre imorgon, ska till min fina vän steffi imorgon med några andra tjejer och ha trevligt, så får fixa ett par inlägg under dagen.

Meeen nu ska jag verkligen sova, är fortfarande helt taggad efter träningen i förmiddags!

Godnatt


Vilken känsla...

... Jag hade idag på träningen! Det gick så jäkla bra! Tränade balans igen, dvs utan stigbyglar hela passet. Och äntligen gick det rida ute utan att frysa ihjäl, red endast i t-shirt ;)

Men iallafall, tränade somsagt balans på Mickey, fockus låg på att jag skulle sitta korrekt med långa ben och spänna rätt magmuskler. Som rosie sa: Ta plats, var störst ! Eftersom jag är så frukansvärt kass på att utvärdera i text så kommer jag inte på så mycket att skriva haha! Red mest på volten och skulle rida mycket med underlivet vilket resulterade till att hästen ökade farten utan att behöva använda några som helst ben! Riktigt härlig känsla fick jag och Mickey vart nöjd och frustade flera gånger. Föll tillbaka några gånger i min gamla stil, men det tar u ett tag innan man släpper det helt!
Det låg ingen som helst fokus på att Mickey skulle gå   korrekt form utan bara på hur jag satt och att han blev nöjd ( inget skumpande ;) )
Men fick mycket beröm idag och jag är supernöjd :D Han var verkligen riktigt mjuk efter passet dessutom!

Första gångerna jag red honom hade jag alltid problem att få honom jobba rätt och han sprang med huvudet uppe bland stjärnorna, men nu går han så mjuk och fint och ibland nästan med huvudet mellan benen utan att man tar i tyglarna! Min fina grabb!

Om vi får in filmerna på datan så kommer jag visa, vi har lite problem med de för pappa har dom på sin mobil som är helt knäpp i bollen!

Men kommer det så kommer det!

Har bokat nästa fredag och den 4 maj också! :-)



Tillagt:
Jag tror dessutom att jag och Rosie skrattade minst 90 % av passet haha!

Underbart!

Kom typ nyss hem från träningen! Gick kanonbra, berättar mer sen! :)


Mobilblogg

Blir ett snabbt inlägg nu, har knappt varit hemma idag!

Har försökt få upp filmen på pilgrim från igår med videofy.me vill inte fungera :(

Imorgon är det dags för privatlektion igen, blir förhoopningsvis mickey, spotlight eller Duncan som jag ska rida, mer om dom kan ni läsa på www.helsingborgsridskola.se !

Nu tittar jag på "du är vad du äter" , uppdaterar ev mer efter det.


Visstr ni att...

...douglas lindelöw aldrig rider med spö?

... Angelica augustsson rider alltid i fältsits över cavaletti?


Bloggtävling hos teamlabom


Bilden är en länk

Dagens ridpass ;)

Idag red jag Pino igen! Det gick verkligen superbra!! Red på volten istortsett hela tiden  och det gck ut på att jag skulle få ihop henne,  och få henne i en bra form.
Jag kanske inte fick under baken såmycket som jag önskat men jag tyckte hon jobbade på väldigt bra med ryggen och fick ner henne i en lägre form.

I slutet av passet var hon riktigt mjuk och jag behövde då knappt röra tyglarna innan hon sökte sig nedåt och nästan hade huvudet mellan benen haha!

Finns inte så mycket mer att säga om det mer än att det gick jättebra och jag är supernöjd med henne! :)

Pappa filmade lite också så ev kommer det upp en film idag eller imorgon!

Hiss

Jag har väntat lite med denhär hissen för att se hur allt blir, men jag känner att den kommer väl till pass idag!

Detta är en tjej som inte tvivlar utan gör det hon vill! Hon går på sin magkänsla vilket är riktigt strongt och modigt gjort och det är någonting som många valt att inte göra! Men denna tjejen fixar det! Hon är oerhört driven och passionerad för det hon gör och hon vill nå sina mål oavsett om det har med hästar att göra eller andra saker, har hon bestämt sig så kommer hon inte sluta för än jobbet är färdigt!

Jag antar att ni vet vem jag menar? Linn Olsson!

tummer upp för dig!



Jag måste även slänga in en liiiten diss! nämnligen till de människor som ständigt ska vara negativa! Som aldrig kommer med någonting positivt! Nej, sånt tycker vi inte om och de hör inte hemma här på min blogg! Här skriver jag det som jag vill skriva och det som jag tycker och tänker ingenting annat! Vill ni gnälla så gå till någonannan för här är det inte välkommet! Konstruktiv kritik däremot som är en helt annan sak får man såklart komma med, men det ska vara på ett trevlig sätt och inte nedtryckande.

Nu ska jag iväg och rida ciaaaaaoooo ;)
btw, det kommer en film på knäppPilgrim senare :)

Förklaring

Jag har fått några Frågor om detdär med spö, hur jag gör osv eftersom jag skrivit endel om det innan där det mesta varit negativt så nu får jag väl ta och förklara engång för alla!

Det är inte spöet isig jag inte gilöar utan personen har håller det! Ett spö ska enligt mig vara ett hjälpmedel och inte användas som en bestraffning tex ge hästen ett antal piskrapp när den gör fel eller liknande utan jag tycker det ska användas som en förlängd arm/skänkel!

Att få hästen att gå fram bättre, få ihop den, få in baken under sig bättre är några exempel!

Så att sålänge man använder det som ett hjälpmedel och inte bestraffning så har jag absolut inga problem med det!

Get it? ;)


Need you

Jag behöver er hjälp! Jag ska rama in 2 st bilder på Kiralyn, men jag har 100000 bilder som jag tycker om! Därför behöver jag er hjälp att välja, ni kan väl slänga iväg en kommentar om vilka TVÅ bilder du tycker bäst om?

1.

 
2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.
'

9.




De var väl favortierna, finns ännu fler, men känner att alla dessa hade varit fina!
Så var snälla, släng iväg en kommentar om vilka ni tycker bäst om!

Tvinga en häst?!

Det är mycket snack kring ponnyakuten jusst nu, ang träningsmetoder, speciellt när det kommer till ponnyn Musse som inte vill hoppa!

Ärligt talat blir jag nästintill förbannad när jag har sett hur de behandlar den stackars ponnyn, piskar och bankar på den för att få den att hoppa! Herr Zetterman som ska vara en proffesionell ryttare och tränare, hur tusan tänker han?
Jag tycker det är hel fel att tvninga en häst till saker som den inte vill, och att kalla hästen dum och bortskämd? Skärpning! det kan ligga så många orsaker till varför han inte vill hoppa! Har han ont? Tappat självförtroendet? Vill han helt enkelt inte? Man kommer komma till den gräns där man måste inse att alla hästar inte vill hoppa och då är det bara att acceptera det! Funkar det inte i verksamheten, då är de ju bara aatt sälja ponnyn eller låta honom slippa vara med på hoppning, svårare än så är det inte!

Mickey, som jag brukar rida, är inte heller den hoppgladaste! Han vågar helt enkelt inte och därför låter inte ridskolan  honom hoppa högre hinder.

När det gäller piskor så personligen avskyr jag att rida med spö om det inte är för att få en förlängd arm  i dressyren men det ända jag gör då är att peta till, absolut inte piska hästen! Som en annan bloggerska skrev : Hästar har också känslor!   Att piska den för att hoppa kommer inte hålla i längden! Accept and move on!

Det är brutalt och elakt att tvinga hästen till något den verkligen inte vill, man ser ju klart och tydligt på Musse att han inte vill, även avsnittet igår när han hoppade bana, inte tusan såg han glad ut i ögonen!

Nej, träning ska ske även på hästens villkor och det ska vara harmoniskt och trevligt, låt det ta tid!


Såhär såg det oftast ut när jag red Kiralyn i början, det såg verkligen förjävligt ut, men inte hade jag någon tanke på att tvninga ner henne iform, det tog tid innan vi kom dit. I slutet av vår resa såg det ut såhär:

Ganska stor skillnad, eller hur? det tog år!

Nåt som gjorde mig depp

Jag kom nyss på att jag inte haft några som helst ponnyår! enda gångerna jag har ridit ponny var när jag började rida på min första ridskola när jag var sisådär 6 år gammal sen gick jag upp på storhäst rätt snabbt. Jag måste medge att jag blir rätt ledsen över det när jag ser och hör så många andra som är jätteledsna när det är deras sista år och jag verkligen undrar : vad har jag missat?

Jag har alltid kännt mig så stor på ponny och tänker att de aldrig kommer klara att bära upp mig liksom, men jag önkskar att jag ridit ordentligt och koninuerligt på ridskola och verkligen tagit tillvara på mina ponnyår, jag fyller ändå 17 i sommar så det är jju lite sent, inte för att jag har tävlat någonting någonsin, jag är ingen tävlingsmänniska men det hade varit kul att komma ut någongång då och då, men på ponny är det tyvärr försent...

Önskar helt ärligt att jag hade haft vänner som är hästintresserade så man kunde ridit med dom från första början och bygga upp en grund så att säga , ni förstår nog. Men det har jag aldrig haft, mer än lousie som jag gick med på praktiska!

Behövde skriva av mig lite, nu ska jag titta på ponnyakuten!


Köpa häst?

Det finns mycket som man ska tänka på när man ska köpa häst! Man bör kunna en hel del för att på bästasätt kunna ta hand om sin nya bästavän.

Vad äter den?
Hur mycket äter den?
Motion, vad är den van vid?
skador? Hältor?
tänder, har den undersökts av tandläkare?
Hur funkar den med andra hästar?
Kan den vara själv?
När vaccinerades den?
Har den hästpass, licens?
Det är några frågor man bör fråga ägaren. Att säkert veta vad för häst man är ute efter, kommer den att passa mig?

Vilka frågor är de första du ställer till säjaren? Finns det några specifika som är ett måste att ställa?


Hiss/diss


vit häst?

har du en häst som engång var vit? Har den kissefläckar?
HÄr kommer lite tips på hur du kan tvätta din häst!

Yes funkar superbra i de flesta fallen, skölj din häst och skrubba med Yes, man och svans med. Du kan tvätta den ett par gånger innan den blir helt ren.
Skimmelschampoo kan du också använda efter den grundliga tvätten för att få ett bättre resultat.

Jag har även läst att vita kritor ska vara jättebra! Jag vet dock inte hur de tvättade, men skulle kunna tänka mig att de blöter hästen först och sedan skrubbar med kritorna på fläckarna som hästen fått. Inte helt säker!

Glöm föralldel inte att skölja av hästen ordentligt så det inte finna schampoorester kvar på den.

Hur tvättar du din häst/ponny?


Läsarfråga

Ska du på ridläger i sommar,  i såfall, var?

Mobilblogg

Uppdaterar lite kort från mobilen.
Jag har inte haft tid till datorn på hela dagen! Var först i stallet och mockade sen hjälpte jag pappa att städa garaget och slänga allt på soptippen, sen åkte jag in till stan igen och körde ett hårdpass på gymmet med mamma. Klätt påskriset har jag också gjort och nu ikväll har jag, mamma och pappa tittat på Alice i underlandet med Johnny Depp.

Ligger just nu i sängen med ena kisen och Sammie ligger i sin säng på golvet :)

Imorgon tänkte jag fixa inlägg för hela helgen för jag ska till blekinge och fira påsk! Så ni kan räkna med uppdatering de närmaste dagarna!

Nu tänkte jag sova, ciaaoo


träningstips-ytterskänkeln

Här kommer ett träningstips från Hippson som jag tycker är kanon!

Gör så här:
Ställ ut koner ett par meter innanför spåret, så som skissen visar. Rid mellan konerna. Den här övningen kan du rida i alla gångarter. Till och med i förvänd galopp, vilket passar bra eftersom du inte går ända ut till väggen. Du kan också lägga in gångartsväxlingar.

A) Följ spåret runt "fyrkanten" (alltså mellan konerna).

B) Lägg till volter.

C) Lägg till tempoväxlingar på långsidorna, eller gör övergångar.

Syfte:
Att hitta yttersidan, alltså att lära sig använda ytterskänkeln.


Svårighetsgrad:
Bas - Medel. (Övningen blir svårare om du till exempel rider förvänd galopp och gör många övergångar.)

 

Tänk på det här:
Sitt mitt över hästen så att du har den direkt under din mittpunkt. Var noga med att inte vika dig i sidan.



Om du provar någon av övningarna jag tipsar om, får du gärna höra av dig och berätta hur det gick!

Veckan

Tjenixen! Jag vet att uppdateringen inte varit den bästa men jag ät glad att några kikar in ändå!

Tänkte betätta lite hur veckan kommer till att se ut.
Idag har vi bara fixat lite hemma alltså inget hästigt. Imorgon ska jag och mamma till min moster och kusiner, min ena kusin , typ 10?! Haha rider så ska ner och kolla på det + fira hennes födelsedag som vi missar.

På fredag sks jag först till ridskolan och titta pp tävlingar, en vän till mig ska va med! Efter det ska jag rida Pino en sväng och sen till helgen är det påsk och då befinner jag mig i Blekinge hos morfar.
Ja jag ska ju självfallet till pilgrim på onsdag.

Men så ser min vecka ut, inte så spännande ;)

Vad ska ni hitta på?


RSS 2.0