Annonser från BloggPartner

Usch...

Läste nyss att 6 av hoppryttaren Ivan Serrano's hästar brunnit inne i en lastbil för några dagar sedan! Fy vad hemskt, kan aldrig tänka mig om någonting sådant skulle hända mina djur.. :-( Tankarna går till honom ikväll!



Läs hela inlägget HÄR

Pino

Nu är jag nyss hemkommen från alla hästar. Red ut på Pino, dressyrhästen, och det gick jättebra, pigg och glad är hon! Väldigt snäll.

Rundan tog väl 30-40 minuter, red både på grusväg och inne i skogen. Mysigt var det! Jag har kommit på att jag är kass på att sitta ner i traven när jag har sadel! Barbacka är det inga problem men just med sadel skumpar jag som bara den, haha!

I alla fall, efter det åkte jag raka vägen till Pilgrim och Ronja för att mocka lite skit :-) dom stackarna trodde att jag skulke släppa in dom , men ikke!


hopp i galopp

I eftermiddag ska jag iväg och rida, den dressyrhästen som jag red för några veckor sedan :-) Vi ska ut i skogen och kolla ridvägar och lite så, ska bli kul!!  Har ju inte ridit sedan jag var där sist.. Har heller inte fått tummen  loss att åka in till Helsingborg och boka nya ridlektioner, måste göra det!

Jag ska även upp till Pilgrim och Ronja senare, får se om jag tar det innan eller efter jag har ridit, tar jag det efter får jag ju skjuts dit.. hmm..
Denhär dagen tänkte jag även tillbringa vid datorn eller rättaresagt bloggen, ska försöka knåpa ihop lite inlägg för hela veckan, det du ;) Det kommer bl.a bli träningstips, hiss och diss, outfits, kanske något åsiktsinlägg om jag kommer på något riktigt bra annars är det inte lönt, det ska vara intressant för att vara kul att läsa för er!

Ni får gärna skicka in bilder till veckans outfit också, ni får även skicka in mer än en bild om ni vill det, helt upp till er, ju mer desto roligare!

Skulle ni vara intresserade av att jag kör en This och That?
I så fall skulle de svaren också komma i veckan.


Träningstips

Ännu en hoppövning!
Taget från Hippson!

Banan:
Bygg ett koppelräck och en oxer på diagonalerna , bild kommer, med minst 25 meter emellan. Hindren ska gå att hoppa i båda riktningarna. Bygg ett koppelräck på medellinjen mittemellan de två diagonalhindren

Värm upp med åttvolter, sidvärtsrörelser och ”bogen in”, lägg in böjda spår i galopparbetet och kolla av att de fungerar utan hinder.
1. Hoppa hindret som står på medellinjen på en stor volt.

2. Hoppa medellinjehindret i en stor åtta, då kan du hoppa det lite snett. Det är bra eftersom sneda anridningar kommer tillbaka i övningen senare.

3. Hoppa diagonalhindren. Konen i hörnet ska rundas för att man ska komma ut i bågen mellan hindren. Hoppa ett diagonalhinder, lägg en volt runt medellinjehindret, då jobbar du lite extra med att få hästen runt innerskänkeln, hoppa sedan det andra diagonalhindret. Gör om i andra varvet.

4. Hoppa diagonalhindren på bågen utan att lägga volt runt medellinjehindret. Rid en fin båge med rytm i galoppen, hästen ska forma sig runt innerskänkeln.

5.
Hoppa diagonalhindret lite diagonalt för att komma nära medellinjehindret - och fortsätt till det andra diagonalhindret. Det blir en svag båge. Gå inte ut i hörnet utan rid en rakare väg. Gör likadant åt andra hållet.






Hoppövning

Denna hoppövningen handlar om att förbättra sin sits samt självförtroenda och styrka hos sin häst.

Banan :
Använd åtta stöd, två plastblock och 10–12 bommar. Du behöver två koner. Hindren ska vara relativt låga.

Hur gör man då?

Du ska först värma upp hästen som vanligt. Hoppa sedan något enkelhinder innan du börjar med övningen, hindret kan du bygga där det passar bäst ex innanför spåret på ena långsidan.

Starta lågt för att känna att avstånden är bekväma för hästen, så att du inte behöver inverka så mycket. Det ska flyta på.
Ha fokus på olika delar av sitsen olika gånger.

Man Kan även varieraövingen på lite oliika sätt till exempel
kan man välja att antingen påverka hästen att landa i rätt galopp – och rätta galoppen om det blir fel, genom
galoppombyte eller avbrott med ny fattning – eller att ryttaren ska välja varv utifrån den galopp hästen landar i.
Vilket man väljer beror lite på nivå och ålder. För duktigare ryttare är det en viktig del att kunna påverka galoppen. Men för den på lägre nivå är det stort nog att kunna se vilken galopp man har och kunna utgå från det

Man bör inte göra övningen mer än 10 gånger!
En annan variant av övningen är att hoppa serien, vända höger eller vänster enligt ovan, fortsätta snett igenom och hoppa C-hindret i serien diagonalt, göra ett galoppombyte eller ett avbrott och därefter en ny fattning och så rida in i serien igen.
Avsluta gärna med ett enkelhinder (det du värmde upp på till exempel) eller en kortare bana så att hästen får galoppera på något annat än en serie.

Tänk på:
Öva sitsen ofta, och som här - med fokus på en del i taget. Hindren ska vara relativt låga i dagens övning, det viktiga är att öva sits och följsamhet. Men den här banan kan också användas om man vill känna på lite högre hinder. Då ska avstånden ut lite.
– Och tänk på att inte göra så många repetitioner då!


bloggtävling

Jag är md oc tävlar om ett shockemöhleset hos Johanna Grant, var med du också!
bilden  är en länk

www.chevalridsport.se
www.johannagrant.se

" Jag blev lite ledsen"

Roffe har nu haft ett möte tillsammans med Lasse Anrell där han även erkänner att han blev lite ledsen ang skriverierna, vilket jag kan förstå! Ni kan läsa hela artikeln och se intervjun HÄR .

Jag tycker faktiskt riktigt synd om honom att det blev så, tack och lov är det över nu men han var verkligen inte värd all den skit, så mycket som han gjort inom svensk ridsport! Han säger enormt bra grejer i intervjun som många av "hästhatarna" borde ta sig till..!

Bildbomd del 1

Här kommer första delen från GHS. Jag skulle även redigera filmerna men somvanligt fun kar inte movie maker så det får tyvärr vänta.











Det finns många fördomar ang gymnkhana men tyvärr stämmer det att långa ryttare är på små ponnys....






Vilka dagar var du där? :)

Tjugosjunde februari

Så, efter helgens lilla uppehåll ska jag nu komma igång igen. Kan börja med att säga att idag har jag varit hos my och abanico och hjälpt till på deras hoppträning, om jag nu var till så mycket hjälp?! :P

På måndag ska jag till en rygg och nackspecialist och helt ärligt har jag aldrig i mitt liv varit så nervös som jag är inför det! I veckan ska jag även försöka ta mig till ridhuset och boka privatlektion.

Jag har inte så mycket mer bokat, ska ta reda på lite träningstips att dela med mig av!

Film och bilder från ghs kommer ikväll :-)


Home sweet home

Nu är jag påväg hem från göteborg för denhär gången! Det har varit en kul dag med spännande ritter. Roffe tappade precis segern i göteborg trophy 1.55 hoppning, om han inte rivit Sista hindret hade han vunnit med stor marginal!

Karl-filip ingvarsson blev segrare i young rider klassen och Viktoria scherman på ponnyn mac spot blev årets GP-ponnyfinalister!

Ni kommer få bildbomb-/er imorgonkväll eller på måndag.. :-)


Of to gbg

Nu sitter jag i bilen påväg till göteborg! Kommer va där vid 12 halv 1 och då ska jag o mamma gå lite i centrum innan vi checkar in på hotellet!
Imorgon blir det upp TIDIGT för att bli klar till horse showen, hoppas det blir lika bra som de andra åren :)

Jag har inte skrivit nåt tidsinställt så jag hoppas ni har överseende med att uppdateringen inte kommer bli den bäst. Jag kommer dock försöka uppdatera er direkt från scandinavium imorgon om ni vill?

Och ser ni mig såsäg hej, jag är rätt snäll! ;)


Pic på mig

Såhär ser jag ut för er som undrade :)


PackaPackaPacka

Ja det är det jag ska göra idag... Och gå en sväng på väla! :) Denna helgen kommer se ut precis så som jag vill att alla helger ska va, fullbokade!! Imorgon åker jag och mamma till Göteborg och går en sväng i stan sen checkar vi in på hotellet och på lördag är det GHS!!!! :D Kommer vara där hela lördagen och jag ska ha min skoljacka på mig alltså helsingborgs ridgymnasium, så ser du mig så säg gärna hej! :)

På söndar så ska jag upp till vöxjö för att gå på namngivning, kusinbarnet. Så somsagt kommer helgen bli full , wonderful.

Jag kan inte sticka under stolen med att jag är rätt avundsjuk på alla som gjort shoppinglistor inför ghs hahaha hade inte varit helt fel att spara massa pengar och sen lägga allt på hästgrejer (A)

menmen nu får väl jag gå och duscha och gå ut med vovvis..!

btw fick en kommentar att min text är liten när jag skriver och ja, jag vet men ärligt talat så vet jag inte hur man ändrar hahah så ni får stå ut med det till jag får en ny design :)

Läsarfråga

Vad fattas på bloggen?


Ledarskapsövning

Som ni vet så höll jag på med lite ledarskapsövningar med Kislany för ett tag sedan. Jag har fått en frågan om jag inte kan berätta lite vad jag gör , hur jag gör och varför jag gör det, så jag tänkte . visst kan jag det! Så här kommer det!

Detta är en helt vanligt basic övning som jag tycker att alla borde göra lite då och då. Det hela går ut på att hästen ska följa den och vilja gå vid dig, den måste se upp vart du är någonstans och inte gå på dig, den ska kunna stanna vid dig om du stannar.

Hur gör jag då?
Jo jag brukar börja med att ha henne i grimskaft så att hon fattar vad det är jag vill att hon ska göra, men jag har det långt och jag drar inte i henne när jag ska svänga..!
Jag börjar att gå längs fyrkantspåret med hästen bredvid mig, snett bakom, sen provar jag att stanna och  så fort jag stannar så ska hästen stanna! Gör den inte det så drar jag lite i grimskaften bakåt så att hon får tryck på nosen och då flyttar sig bak, sen går jag igen när hon gjort som jag bett henne.

När jag stannat några gånger och hon förstår vad jag vill utan att behöva backa henne så börjar jag svänga,. om vi säger att jag går i vänster varv och när jag ska svänga mot mitten så svänger jag rakt och plötstligt och då måste hästen vara uppmärksam. När även det går som det ska så börjar vi göra samma sak i trav.

Jag brukar även träna på att hästen ska stå still även om jag backar ifrån henne, hon ska alltså inte följa efter mig om jag inte ber henne om det! och när jag inte ber henne så ska hon stå snällt och tålmodigt och vänta. När jag sen ska kalla in henne till mig så brukar jag sätta mig lite på huk och sedan säga kom eller hennes namn,

När man känner att man behärksar allt så kan man släppa hästen, tänkt på att allt handlar om tillit, hästen ka viljja vara  med dig, inte va tvingad för då kommer ingenting att fungera, varken från marken eller på ryggen, så förtroende är enormt viktigt och en grund i det hela!  Allt detta leder också till att man kan löslongera vilket är betydligt skonsammare än att longera i lina.

Brukar du göra ledarskapsövningar isåfall vad för nåt?

Crazy horse

Vilken dag! Usch så trött jag är i ryggen nu haha! Började som vanligt med den svarta som jag aldrig kommer ihåg vad han heter, menmen, gjorde ve honom och gjorde han fin sen blev han riden och jag borstade Kyrra.

När dom 2 var färdiga så hämtade jag in en söt liten frieser , jättegullig verkligen!  När jonathan kom in med kyrra igen så toghan över frisern och jag tog henne istället , torkade av henne och la på täcket, sen fick hon komma upp i sitt stall igen, sen bytade jag täcke på den svarte och då kom Kittels häst in som jag skulle göra ved, jag säger bara det, That horse is out of his mind! Stå still visste han inte vad det betyder, åfort jag rörde honom med borsten for han i  taket och han reste sig en gång. Jag blev glad när klockan blev halv 4 och pappa kom haha. Tur att hästen är fin!

Imorgon ska jag dit vid 12 och hem vid halv 3.


Kittels galna häst

hästtandläkare

Idag fick stallet besök av en hästtandläkare. Det var en unghäst som skulle få bort vargtänderna och när jag gjort v "min" häst till Jonathan så fick jag assistera genom att stå och hålla i hästen som var något nerdrogad.
Tänderna satt som gjutet och det tog ett bra tag innan hon fick loss den första, den andra var lite lättare. I alla fall, jag trodde jag skulle spy när jag stod där, kunde känna känslar i mig när hon stoppade in hande i munnen så jag började klökas haha och allt blod gjorde inte situationen bättre!
 MenMen jag fick stå och titta ut medans jag höll i hästen! Till slut var tänderna ute och vi kunde ställa in lilla hästen i boxen igen så hon fick stå och piggna till sig. Under tiden bytade jag täcke på en annan häst och sen kom Jonathan tillbaka med Kyrra och då tog jag av henne utrustningen och torkade av henne och sen gick upp till andra stallet där hon står, sen ner igen och gjorde ve nästa häst som kom, hann dock bara med att sadla sen skulle jag hem :)

Det har med andra ord varit en ganska lärorik dag och imorgon ska jag tillbaka och börjar då med Kyrra , så får springa upp o hämta henne :)

Nu vet jag inte vad resten av dagen har att erbjuda, men det märker vi!
Ha det gött!



Visste du att....

.... Jag fyller år på Sveriges nationaldag, har namnsdag på Norges nationaldag och har namnsdag på julafton? :D

.... Jag älskar Ghost Whisperer!!

.... Jag älskar att fota men orkar aldrig lägga in bilderna på datorn..

.... Jag har en nackskada

.... Jag gillar inte godis!

Läsarfråga


GP-ponnys'n finalister

Nu står det klart om vilka som gått vidare till GP-ponnyfinalen i scandinavium!
Ska bli spännande att se vem som vinner. Har du varit med och tävlat till eller i Gp-ponnyn?

Såhär ser startfältet ut:

1. Axelina PetterssonHäggström/ Harry Potter , Mölndals RK

2. Cornelia Saxentorp/ Sceiling Siofra, Varbergs RK

3. Clara Lindgren/ Wara sweet girl, Kungsbacka RK

4. Alva VikströmLeijon/ Rory Fiona, Trollhättast SPortryttare

5. Emma Cappelen/ Shelly 3, Ale-Jennylunds RK

6. Emma Wallin/ Poetics Rodrigo, Varbergs RK

7. Agnes Cecilia StiernstamBerg/ Rockmount Shadow, Billdals RK

8. Elin Gustafsson/ Dream Boy, Landvetter RK

9. Victoria Scherman/ Mac Spot, Kungsbacka RK

10. Jonna Wahlborg/ Chardon, Stenungsund HRF

ändringar i TR

Det har skett lite ändringar i TR som det står om i hippson. Bl.a annat  finns punkten om reklam på utrustning och kläder med där de tar upp lite olika grejer kring det!

Här är en bit kopierad ur texten:

”Reklam, sponsorer” är rubriken för mom 151. Ändringar här fick känslor att runt årsskiftet blåsa upp till åtminstone styv kuling bland annat på Facebook.
Istället för den tidigare punktuppställningen i TR I 2011 finns nu 4 underrubriker i mom 151. Första styckena är desamma. Efter sista meningen ”... endast exponeras på en maximal yta (2012 area min anm.) av:” börjar underrubriken 1.1.1 t o m 1.6.2..2.
Den är helt kopplad till punktuppställningen i TR I 2011. Här finns dock några smärre förändringar och tillägg som det är viktigt att kolla upp.
En punkt har helt försvunnit. Det gäller ”Identifiering/märkning av klädestillverkare får bara förekomma en gång per klädesplagg och ej större än 3 cm2



Du kan läsa mer HÄR


outfit


Låt din häst vara häst

Igår läste jag ett inlägg hos lexx.blogg.se om att hon är väldigt försiktig med sin häst och vill inte låta den göra saker som hon tror att den skulle skada sig av! Ett jättebra inlägg var det verkligen! Och hennes mamma hade sagt någonting om att " då låter du alltså inte din häst visa vad han kan?" vilket r en bra fråga och mening.

Jag har funderat endel på det hela och det enda jag egentligen fick fram var att väldigt många, alldeles förmånga låter inte sina hästar vara hästar. Har du någonsin hört uttrycket : Låt barn vara barn sålänge de kan?
Det stämmer jäkligt bra in på hästar också, låt hästen var det den är, häst!

Hästar är flockdjur och det är byggda att klara av olika underlag och miljöer, hru tror ni annars de har kunnat springa ifrån rovdjur? Att klä på si häst massa utrustning för att den ska  gå i hagen tycker jag är absurt!
hästen ska klara av att gå i sin hage utan massa skydd annars är det nåt fel ! Visst sen finns det självklart undantag som med allt annat, om den är/varit skadad. Din häst kommer definitivt inte att bli starkare och säkrare på foten för att den har skydd!

Man måste lära sig att släppa taget och inte vara en hönsmamma på allt! Visst, sen har jag ingen egen häst att vara rädd om, men jag hade velat att min häst fick vara så naturlig som möjligt, speciellt när den ska gå i hagen och vara "fri" , stället där den ska få komma undan jobb och bara vara häst!

Jag tycker att man måste se till att lita på hästen instinkter och vad den är gjord för, den är inte gjord för ridning, den är inte gjrod för svårklass hoppning eller dressyr, men det är vi , vi människor som gjort den till de och då tycker jag att vi har en skyldighet att låta hästen vara när den inte ska "jobba för oss".
Om man nu är så rädd att hästen ska skada sig, se till att ha en säker hage, utan massa skit som kan gå illa till men låt samtidigt hästen få komma till sin naturliga miljö.

Tillbaka till lexx.blogg.se så var det som sagt ett mycket bra skrivet inlägg och hoppas att många för en tankeställare som hon själv sa att hon fick!

Det finns säkerligen tusentals som inte håller med mig i detta men vettni, i don't care...! Jag tänker på hästarna och dess naturliga sätt och miljö och inte det vi gjort dom till! ;)
Dom klarar mer än vi tror!

Gul outfit


påminnelse

Det börjar bli tomt om "veckans outfit"-bidrag nu så skicka gärna in din bild till [email protected] om du vill vara med :)

Friskförklarad!!

Idag har jag och mamma besökt min moster + kusiner och plockat stygn på deras hund som blivit kasterad. Sedan skulle vi egentligen träna men det hann vi inte så vi kör på söndag istället! Vi åkte i alla fall ut på väla ett tag och innan vi skulle åka hem så ringde veterinären oss och gav besked om Sammies blodprov vi tog i måndags! Det bästa beskedet på länge, hon är nämnligen friskförklarad nu!! :D Äntligen!

För er som missat så blev hon sjuk igen i November, spydde blod, bajsade blod, åt inte ja massa sånt skit !
Vi tog då prover som visade förhöjda värden på bukspottkörteln vilket inte är så bra! En månad senare med förändrad kost åkte vi tillbaka till veterinären och tog nya prover men då hade värdena inte gått ner och fick då reda på att hon kunde ha kronisk pankreatit (bukspottkörtelinflammation) ! Usch säger jag bara, det vill man inte att in hund ska ha!!

Och i måndags åkte vi tillbaka igen för ytterligare prover och fick då svaren idag som vi blev väldigt glada över!
så skönt att slippa tänka på att hon är "sjuk" Min ängel!!

Så det gjorde min dag!


Ridning på tv

Här kommer några tider där hästsport visas på tv

svt1
söndag 26 februari kl 15.30 - Göteborg horseshow

svt24
lördag 25 februari kl. 21.00 - göteborg horseshow

Eurosport
onsdag 29 februari kl 18.15 världscup hoppning från scandinavium ( efterhand)
onsdag 29 februari kl  19.15 världscup dressyr från scandinavium (efterhand)

Själv kommer jag ju befinna mig på scandinavium på lördagen så då kommer jag att titta på dessa tävlingaarna :D

hästtv-kanal

Vissa av er har kanske hört/ läst att ett företag planerar att skapa en tv-kanal enbart med hästar!
jag tycker att det är en jättebra ide och hoppas verkligen att det genomförs! Ridsporten behöver komma ut med i media och jag tror att den skulle uppskattas av alla oss hästintresserade.

Om förslaget går igenom så hoppas jag att det inte bara visas hoppning och dressyr utan även western, fälttävlan, distans osv. Vore kul att lära sig mer om de oliika grenarna och få lite variation.

Vad tycker du om detta? Skulle du titta? Det skulle jag :D

Såhär står det på tidningenridsport.se

Medge Consulting, som sysslar med rättigheter till olika sporter, planerar att starta en egen tv-kanal som är helt inriktad på hästvärlden. Blir kanalen verklighet kan tittarna se hästar på alla nivåer under 12-18 timmar per dygn.

 

- Det här är en kanal för en bred publik. Hästsport ur ett lifestyleperspektiv är underrepresenterat i Sverige, och vi tror att tajmingen är rätt, säger Timothy Smart, partner på Medge Consulting, till Resumé.

Kanalen är planerad att finnas med som betalkanal i Boxers nät, och om den blir verklighet går kanalen live under hösten. Sändningarna kommer att pågå mellan 12-18 timmar varje dag, med allt från "My little pony till VM" enligt företaget.
- Vi vill belysa hästvärlden ur alla vinklar, och riktar oss till en målgrupp från fem år och uppåt, med animerade serier till tonårsdrama till action, filmer och dokumentärer, säger Timothy Smart till Resumé.

På frågan om Medge Consulting även kommer att köpa in rättigheter till världscupstävlingar, VM och liknande, svarar Timothy Smart:
- VM är bara toppen av ett isberg. Hästsport är mycket mer än så, vilket vi också vill belysa. Men vi har pratat med bland annat SVT och FEI som äger många licenser inom hästsport.


insamling

Jag har startat en insamling där alla bidrag går till forska utan djurförsök!
Vi behöver alla bidrag som vi kan få, så snälla!!! Hjälp till du med! Du kommer direkt till sidan om du klickar på länken till vänstrer, rädda försöksdjuren! Vi har ännu inga bidrag men det behövs!!

Eller klicka HÄR

Tack!


Gör skillnad du med

Jag har tidigare haft Wspa-banners här på min blogg,men sedan jag bytade design så försvann do och jag har inte fått tillbaka dom. Men jag provar att lägga ut en bild här ifrån dom ihopp om att fler underbara själar ska hjälpa till och rädda fler djur ifrån hemska ställen, plågsamma ställen!

Gör skillnad du med!
Hjälp oss förändra framtiden för björnar. 

Peace

Dagens hiss....

..... Går till Ridtermobyxor! Jag har ett par sådana och utan dom hade jag nog aldrig överlevt på vintern haha!
Riktigt sköna och varm, helt ok att rida i också, inte alldeles för klumpiga. Så en stor hiss till dom!

Bilden är lånad från google.


Har du ett par, vad tycker du i såfall?

Peace

Läsarfråga

Hur tror du att Kiralyn var att rida?

Den som kommer närmast får sin text publicerad här med en länk! :)



Jag kommer även sedan at skriva hur hon var!

Peace

Photos

Idag har jag bara varit i skogen enstund med hunden och sen stacka jag till stallet för att mocka! Det har varit så satans kallt idag :(

Imorgon ska jag gymma och ut på väla med mamma!

Tänkte visa er hästarna som jag livade igår, så här kommer bilderna!

Kan även säga att jag har tillbringat hela kvällen till att mejla spobsorer till en kommande bloggtävling ;)


femtonde februari

Idag är det  2 månader sedan en ny stjärna tändes på vår himmel! 2 månader sen min fina häst försvann. Jag hoppas hon har det bra!

Det blev en ganske lång dag i stallet idag, dock inte längre än igår, men de kändes som det !
Jag har i alla fall lindat ben för första gången idag, gick mycket bra måste jag säga, tänkte dock inte på att fota så det får bli nästa gång! Började att göra iordning en häst som heter Kirrin (stavning?!) Samma sto som vi började med igår, jättesöt är hon verkligen, väldigt mysig :D Henne började jag då linda benen på och sedan när hon blev riden så hämtade jag den svarta valacken som jag också berättade om igår och borstade honom och lindade hans ben. Det är det jag gjort idag, tittat på lite träningar också.
när jag skulle hem, så fick jag vänta i tio minuter för att pappa låg o sov istället för att hämta mig :( Så Robin fick komma istället! Tur man har en bror med körkort!

jag hann precis komma innanför dörren och ta av mig termobyxorna innan jag kom på att det var onsdag vilket betyder att det är min dag att mocka hon Pilgrim och Ronja, så det var bara på med skorna igen och knalla upp där i blåsten! Det Giick rätt fort så nu är jag äntligen hemma!

Ikväll ska jag och mamma iväg till Perstorp och bada (A) Slappna av lite, min nacke tar död på mig!

Ni ska få ett par bilder på båda hästana senare, gör det via mobilen för jag orkar inte föra över bilderna nu!


Peace

fjortonde februari

Nyss hemkommer från "jobb". Jag ska ju gå ett par veckor med Jonathan så jag lär känna stället och hästarna och det var precis det jag gjorde idag! Kom dit vid halv 1 och började då med ett 6årigt sto, dressyr, jättefin!
När jonathan ridit henne så gjorde vi vid en valack, 6 år, så enormt fin är han! Svart med stjärn och vita kotor på 2 ben. Den hästen är tydligen rätt spänd och osäker, har även sadeltvång, men tyckte att han skötte sig helt ok idag!

Imorgon ska jag dit samma tid, men då kommer en tränare dit som jonathan ska rida för, samma 2 hästar som idag. Så får berätta lite om det imorgon. Tyvärr har jag inga bilder från idag, inte det första man tänker på när man kommer till ett nytt ställe ;) Men det kommer väl det också!

Nu ska jag bara äta klart, sen ska jag in till stan och träna med mamma..! Så vi hörs nog mer senare ikväll när jag är hemma och slappnar av!

Ha det gött!


Peace

stall"jobb"

Nu har jag kommit hem från ett stall här i Ekeby som jag ska börja hjälpa till i :) Jag ska då hjälpa en unghästutbildare som heter Jonathan Medin, ska fixa i ordning hans hästar osv.
en häst som han bl.a ska rida in är Patrik Kittels ena 3 åring, så honom tittade vi lite på !

Så jag ska dit imorgon och följa med, ska göra det i några veckor så jag lär känna stället och hästarna. Så det ska förhoppningsvis bli bra.
Ni kan läsa mer om jonathan påå hans hemsida http://www.medindressage.se/Omoss.html

Peace

Smakprov

Kom hem från skogen med sammie och pappa för en stund sedan. Idag fick kameran följa med så jag tog en del bilder. Om ni kommenterar massor så ska ni få en rejäl bildbomd, förmodligen uppdelad :) Sen då gäller det att ni kommenterar !

Idag har vi även varit på återbesök hos veterinären med sammie, hon har förmodligen kronsik pankreatit(bukspottkörtelinflammation) Inte direkt det roligaste, men sålänge hon är pigg och glad så ska det funka :D Sen när hon blir sjuk igen så vet vi vilka mediciner som hon ska ha. Veterinären tyckte i alla fall hon såg fin ut , såklart hon är ju min! Jag har bara dom finaste djuren ;)



Peace

Bloggfritt

Idag har jag haft en bloggfri dag! Har inte känt för att blogga så tyckte det var bättre att strunta i det än att slänga ut massa enormt tråkigt inlägg "bara för att". Min dag har i alla fall sett ut ungefär såhär:
Vaknade och gick upp vid 9 , gjorde ved mig och städade duschkabinen (?!) Sedan drog jag och mamma till skogen ensväng med vovven, tillbaka hem och fixa lite sen fick vi gäster, när odm åkte hem så tittade jag och pappa på scooby doo och mamma höll på med sin nya mobil x)

Lika intressant som vanligt :D På onsdag morgon ska jag i alla fall rida igen, eller skritta ut i skogen om jag fattade rätt, samma häst som jag provred förra veckan. Nu i veckan som kommer ska jag förmodligen boka privatlektioner igen. Mer än så ser det inte ut på hästfronten just nu, mer än min "veckomockning" hos Pilgrim, ska väl försöka ta mig ut till Kislany också någon dag, längesedan jag var där sist....

Nu tänkte jag gå och lägga mig, fundera ut lite inlägg som jag kan tidsinställa under veckan, rätt skönt att ha det gjort!

Meeeeeen ni får ha de gött!

Peace

bildlänkar

Jag har nu fått ordning på lite grejer i kodmallen och  tänkte ha lite bildlänkar i sidmenyn.
Är du intresserad av att visas där så skicka ett mejl eller kommentera, jag gör endast byten! Och du bör ha över 100 unika läsare per dag.

Detta är min bild, tillfälligt iallafall:

Peace

svar på 5 snabba

Vart ser du dig själv om 5 år?
Om 5 år har jag förhoppningsvis gått ut gymnasiet och börjat jobba i något stall eller veterinärklinik, jag ska ju trots allt gå djursjukvård. S å någon liknande klinik som söderåsens hästklinik eller vad den nu heter (A)
Jag hoppas innerligt att jag lyckats skaffa mig en häst inom 5 år och lever livet som man borde göra!

Har du någon gång haft en riktigt dagdröm som känts riktigt verklig? (Hästdröm, givetvis)Och då menar jag en sådan som hamnar i trans i och inte reagerar på saker försän folk ropar till på en
Ja, det har jag faktiskt! haha . Det var i skolan på någon trist lektion, kommer inte ihåg vilket det va, men jag satt vid fönstret och tittade ut och drömde att jag räddade hästar som blivit kidnappade och jag var hjälte! I samma "dröm" Så hade jag också kommit till skolan med min häst och var så stolt , varför jag red runder på skolan vet jag inte mend e gjorde jag. haha och nu till det värsta! Det vvar för 2 år sedan hahahah så alltså inte sålänge sedan ;)

Eftersom några missuppfattade "uppgiften" Och skickade in några this/that så tänkte jag ta några sånna också och skriver varför jag tycker som jag tycker.

Vit häst som lätt smuts syns på, eller en fux som är otroligt svår att "matcha" färg på?
Enkelt svar på den! Det är helt enkelt så att då får man tillbringa mer tid med hästen på marken och borsta den mer och lära känna den bättre! Alltförmånga bryr sig inte om att verkligen ta sig tid till ryktningen.

svart/brun utrustning
Jag älskar brunt! När det gäller utrustning vill jag gärna ha den mörkbruna färgen, tycker det är så galet snygg och de passar på dem flesta hästarna

Kristinawarg.se eller johannagrant.se??
Johannas blogg är i alla fall den jag läser mest, händer nångång ibland att jag kommer ihåg att klicka in på Kristinas blogg men det är ytterst sällan, har ingenting  emot henne alls men det har helt enkelt inte blivit mer.

Är du kär i nån just nu?
Nej det är jag inte!

Dressyrskydd" (täckande vid ridning) eller benlindor?
Utseendets skulle så lindor, tycker det är snyggast! Jag har inte så stor koll på "dressyrskydd" så ni får gärna lära mig lite ;)

Peace

Missförstånd

Jag tror att vissa av er missförstod "5 snabba". Det var alltså inte tänkt att vara typ this/that utan ni kunde skicka in en fråga ni verkligen ville ha svar på!
Men kan kommer göra så att jag väljer även ut någon this/that och svarar lite längre varför jag just valt det jag valt! :)

Men nu måste jag vakna upp lite mer för sen ska jag ta bussen till stan och träna med mamma.

Peace


svar på tal

Fick tidigare en kommentar om att det var tråkigt att bara läsa om min bloggtorka, det var ingen elak kommentar, absolut inte! Men jag tänkte nu förklara hur läget ligger till och varför jag inte har någonting att skriva om och därav ber er om hjälp så jag vet vad ni vill läsa om !

Jo, rakt på sak! Jag är istortsett aldrig i stallet sedan Kiralyn gick bort , det beror bl.a pga att det ända jag gör att att mocka! Och jag känner inte direkt för att mocka åt någonannan flera dagar i veckans utan att göra någonting annat, Kislany är unghäst och opålitlig, jag vill därför inte hantera henne när jag är själv i stallet och ingen av mina föräldrar är hästvana och därför inte till någon större nytta där ute (förlåt mammaa och pappa )

Jag är hos Pilgrim på onsdagar och mockar ingen mer med det!
Jag rider ca 2 gånger i månaden, och då blir det ju inte så mycket att blogga om mer än efter lektionen.
Jag har ingen utrustning att skriva om, inga tankar och åsikter om saker och ting eftersom jag inte är med om saker och gör inget och får därför ingen erfarenhet! Foto blir det inte heller för jag har ju ingen häst att fota och att fota pilgrim i hagen är ju inte direkt intressant ;)

Och just på grund av dessa anledningarna ber jag er, mina läsare, om hjälp för att ta reda på vad som är intressant att läsa om, vad ni tycker är kul att veta! När man inte gör någonting om dagarna är det inte så lätt att komma på massa bloggtankar hit och dit för att skriva om det.

Jag vet att med en ny häst i mitt liv hade allt blivit betydligt lättare, inte enbart på grund av bloggen men även mitt liv utanför , det hade varit mycket roligare och man hade kunnat dela med sig av så mycket, men eftersom läget inte är så och kommer inte bli på väldigt länge så är det egentligen inte ens lönt att ta upp.
Men nu vet ni hur det ligger till! Ni anar inte hur mycket jag funderar på dagarna om vad jag skulle kunna skriva om utan resultat! Jag sitter i min soffa och tittar på tv eller på datorn hela dagen, så intressant är mitt liv och därför ingen mening att blogga om det som vissa skrivit att jag kan göra! :)

Ja nu vet ni!

Peace out!

5 snabba

Vi kör på 5 snabba nu. Ni ställer frågor som ni verkligen vill ha svar på och jag kommer till att plocka  ut 5 stycken som jag tycker är värda att svara på, genomtänkta frågor kommer få genomtänkta svar!
Så passa på att ställ något du verkligen vill veta, jag kommer svara imorgonkväll!

Peace

nionde februari

Kom nyss in efter att ha varit ute med Sammie på en långrunda, eller ja, det kändes som en lång runda men de tog 40 minuter..! Idag skötte hon sig faktiskt över förväntan, min lilla flicka !:D
Måste också erkänna att det var jäkligt skönt att va ute ooch prommenera nu. Det känns alltid tungt innan man går ut men när man väl är ute så ärr det gött!

Eftersom jag är tom på bloggideer igen vill ni att jag sätter ihop fler outfits eller nåd? Får även många kommentarer om att ni vill läsa åsitksinlägg vilket jag förstår, men vad är det för åsiktsinlägg ni vill läsa om ?
Tycker att det är svårt att komma på någon när jag inte gör något speciellt inom hästarna just nu och på dagarna sitter jag bara och rullar tummarna istort sett haha så ni får hemskt gärna skriva vad det är för inlägg ni vill ha!

Peace

Åttonde februari

Nu är jag påväg hem från stallet. Mockade och gjorde fint, sen fotade jag lite också så om ni vill se bilder så kommentera! Det är dock iphone bilder.

Uppdateringen idag kommer inte bli så jättebra, om nån timme kommee min moster och hämtar mig sen drar vi till stan och möter mamma och sen ska vi gymma!
Ni får gärna komma med förslag på vad ni vill läsa om! :)

Men nu ska jag packa, ha det!

Peace


Markarbete

Här är videon från markarbeteslektionen! Det må se dåligt ut men känslan satt där vilket jag tycker är viktigare än att hästen ska gå fint ;)


outfit


Allt är från hööks och det är prisvärt, produkterna hittar ni på www.hooks.se

Peace

från 5/2

här kommer några bilder från provridningen i söndag, vissa är lite suddiga men man kan ändå se litegrann :P
¨










Ja den blev rätt suddig menmen ;p


Peace

sponsor

Nu har jag suttit hela morgonen och mejlat till företag ang sponsring,  jag har nämnligen en bloggtävling på G så hoppas jag får svar snart :) Jag har mejlat ett par som har en fin och välgjord hemsida vilket jag tycker är viktigt för att man ska titta vidare och bli intresserad, designen är det första man ser liksom så då bör den vara ordentligt gjord och enkel!  Men vi får väl se hur det går !

Vad skulle ni vilja tävla om i en bloggtävling?

Peace

rosa/lila outfit





Åh nej, jag har gjort det igen!

Ännu en gång har jag fastat för en häst som jag inte kan få! ni anar inte hur frustrerande det är haha
Egentligen borde man sluta titta på hästannonser, men liksom, hur lätt är nu det ? ;)
Detta är ett sto på 15 år, inriktad hopp men är väldigt fin i dressyr med, läromästare i hoppning!
Hon ser så himla snäll och trevlig ut och man bara drunknar i  hennes ögon...!

haha nog om mina drömmar nu! :)

Blöö jag har ingenting att skriva om, det är verkligen helt tomt på den fronten, inga åsiktsinlägg, inga ridpass, ingenting! Jag får väl försöka knåpa ihop en outfit till er istället.

Ja, bra ide Rebecca, det gör jag, ciaao


Peace

Visste du att....

.... Jag ÄLSKAR harry potter filmerna, men har aldrig läst någon av böckerna? (ville knappt se den sista för efter det va de slut)

.... Jag kan inte vara utan min mobil?

.... Jag ofta sätter mina djur framför mig själv? Hellre att jag blir skadad än dom!

.... Jag är intresserad av andra världskriget

.... Jag tycker fötter är äckligt

.... Jag avskyr att upprepa saker haha

Peace


Provridning

Idag har jag varit och ridit pappas kollegas häst som jag skrev igår :) Jättesöt är hon verkligen! Väldigt trevlig att rida och ha o göra med.

Jag red mycket på volten och ställde henne åt olika håll, kollade så att gas och broms fungerade. Sedan gjorde jag även lite skänkelvikningar och framdelsvändingar. provade att göra sidvärtsrörelser på volten också och det gick helt okkej! Dock skedde det ett litet missförstånd när jag skulle galoppera, kom inte riktigt runt henne så hon ökade mest traven haha så fick tillslut göra en väldigt tydlig fattning och då gick det..

Men som sagt hon var väldigt trevlig och jobbade fint i form, så henne rider jag gärna igen :D

Vill ni se några bilder från idag så får ni lämna en kommentar!

Peace

Bloggtävling


Bilden är en länk!

Peace

Fjärde februari

Nu har jag kommit hem från väla, ikea, city gross och stallet! :)
För er som undrar så har jag fått tag på en halsduk, en plånbok, en ny bikini och en träningsväska :)

När jag var uppe i stallet så var ronja pissed of på Pilgrim! Ni ska få en film på det. Jag kan inte direkt klandra henne för det för han kan va en riktig pain in the ass ibland! Men han är söt, tur det!

Nu ikväll ska jag nog bara ta det lite lugnt, skriva några inlägg kanske. Imorgon ska jag iväg och rida en häst (tror jag?! ) pappas kollegas häst är det, så vi får väl se hur det går.

Jag ska även idag skriva ett gästinlägg till en tjejs blogg , ni kan få veta vilken senare!

Kag får sätta mig och göra det nu! :)

Peace


Ronja är pissed

Ronja tycker pilgrim är pain in tha ass! Jag tror jag förstår haha


tredje februari

Ledsen för kass update men jag har inte varit hemma på hela dagen.
I förmiddags åkte jag in till mamma och sen åkte i vidare till gymmet, ska börja gymma med henne nu :)
Sen vart det bara hem och ducha och sen åkte vi ut på väla :) Hittade ett par jeans och en klocka.

Ikväll eller imorgon ska jag skicka iväg ett mejl till en affär och fråga om dom har helgjobb, behöver tjäna lite pengar så jag kan göra det jag vill ;)
Jag behöver även lite förslag till inlägg, jag har ingenting på hjärnan just nu, ibland får jag snilleblixtrar och skriver då om det, sen efter så kommer jag inte på någonting haha

Imorgon ska jag förmodligen upp till stallet men det blir nog bara mockning så det ärr ju inte så intressant att läsa om, det skulle bli typ : Jag tog kärran och spån grepen, sen gick jag vidare till Pilgrims box, jag gick in i den och började  sortera rent spån och smutigt, sen tog jag allt bajs och det smutsiga spånet och la i kärran!
Ja ungefär så, och hur kul va det att läsa på en skala från 1- 10 ? ;)

Så kom gärna med förslag, då hade jag blivit glad!


En charmig bild på kiralyn :)

Peace

frågestund svar del 2

Här kommer dom sista svaren från frågestunden

Vad är det bästa du vet (förutom hästar)?
Oj, det bästa jag vet! Min hund och mina katter, min familj, sen älskar jag att bara vara i stallet.
Det finns mycket jag tycker om men detta ligger på topp!

Vad är din favvo mat?
Tacos! Jag älskar det!:D

Vad för slags godis äter du?
Jag är inte en sån som äter mycket godis, tycker inte om det, är mer för typ chips och glass och choklad :D

Hur länge har du ridit?
ca 10 år.

Varför skaffade du blogg?
Bra fråga haha! Jag kände att jag ville dela med mig av mina erfarenheter och vad jag gör. Tanken från början var ju att jag skulle skriva om det jag gjorde i skolan när jag gick på hbg praktiska men det blev ju inte riktigt så! Där gick jag ju hästhållning ridning och då skulle bloggen handla om det! Förhoppningsvis har får jag lite mer erfarenheter tillhösten som jag kan skriva om när jag ska gå hästhållning-djursjukvård på hbg ridgymnasium!

Vem är din största idol?
Ärligt talat, så vet jag inte! Jag gillar, Roffe, Jennifer Aniston, Jay smith! Det är väl top 3

Vilken årstid tycker du bäst om?
Jag gillar alla årstider på sitt sätt, men sommar och faktiskt vintern.

Favvo färg?
Brun ligger på top! Den kommer nog lila.

Är du duktig i skolan?
Ja det tycker jag att jag är! Gick ut 9an med 5 mvg 8 vg 2 g

Favoritämne?
Engelska, musik och idrott

Hur många dagar i veckan rider du?
Inte så mycket som jag vill längre! När jag hade Kiralyn blev det ju mer men nu så har jag 2 privatlektioner i månaden..

Vad har du för häst/hästar och tävlar du något med den/dom ?
Jag har ingen egen häst! Jag har Pilgrim och Kislany som "sköthästar" Och båda är unghästar och ingen är inriden. Så nej jag tävlar inte!
Bästa/sämsta hästminnet?
bästa- Jag har många bra hästminnen! Men jag får nog välja , när jag fick Kiralyn och första gången jag hoppade i helsingborg, det gick så jäkla bra! Samt i fredags förra veckan när jag hoppade, var så glad efteråt!
sämsta- helt klart när jag fick reda på när Kiralyn inte skulle bli bra och vi var tvungna att ta bort henne! Även då den 15 december när det skedde!!



Det var alla svaren för den här gången. Självklart kan ni fortfarande fråga saker, då kan ni antingen kommentera eller skicka ett mejl till [email protected]

Peace

Don't stop belivin'

Har du  någon gång känt att det du gör inte är good enough? Att du vill prestera bättre än vad du gjorde på ex den tävlingen som du skulle kvala på? Eller ett prov i skolan som du bara måste på MVG på?

Prestationsångest är någonting som väldigt många lider av och jag vill verkligen inte sticka under stolen med att jag inte gör det, för det gör jag! Jag har en hemsk prestationsångest i nästan allt, vare sig det gäller ridning eller i skolan, jag vill alltid göra mitt bästa, vill alltid få så högt betyg som möjligt och alltid rida ett bra ridpass.
Men varför är det så? Varför måste man vara bäst på allt? Vi är mänskliga, vi gör fel, vi kan inte allting, eller vara bäst på allt, livet funkar inte så! Det kommer alltid att vara någon som kan mer än du i någon ämne.

jag har känt många gånger att jag inte velat rida, för tänk om det går dåligt?! Tänk om jag trillar av?!
Men samtidigt kan jag titta på andra som rider, andra som trillar av, men inte fanken tycker jag att dom är sämre för det, men varför tycker jag att jag själv är sämre om jag skulle gjort det? Känner du igen dig?

Om vi nu går över till bloggning! Som jag uppfattat det denna korta stund jag har bloggat så är "motståndet" Förjävligt rent ut sagt ibland! Statestik hit statestik dit, alltid vill man vara bäst, skriva dem bästa inläggen, ha deen bästa designen, ha flest kommentarer och läsare. Provokation har en stor del i det hela men varför kan man inte bara vara säg själv och skriva det man själv vill och inte behöva skriva hetsinlägg för att få igång heta disskutioner?  Det finns ett enkelt svar på det! Man gör det för att det funkar, folk tycker om att läsa det och dom går igång på det. Jag läser ofta kommentarer där någon är riktigt förbannad och under ser man : Men läs inte bloggen då?
Men det är ju sånt "man" vill läsa annars skulle de stora bloggarna inte haft så många läsare, om dom inte hade provocerat så är jag nästan helt säker på att det inte gått så bra för dom! Jag säger inte att alla vill läsa det men dom flesta!

Personligen är jag väldigt dålig på att provocera, men vissa gånger måsta man göra det för att få ut det man vill.
Men å andra sidan så, jag vill inte säga att jag provocerar men jag skriver inte heller alltid som jag hade sagt det utanför internet, ofta hade jag sagt det på ett betydligt starkare sätt , vilket leder tillbaka till prestationen, jag vill vara så trevlig som möjligt, för annars kan ju folk uppfatta mig som sur, dryg osv. Men varför skulle jag egentligen bry mig om vad några random människor på internet tycker om mig, dom känner ju mig inte ? Men ändå vill jag vara schysst.

Men som sagt, varför känner man på detta viset? Varför skulle inte du eller jag vara bra som  vi är?
Men det är just det vi är! Vi duger precis som vi är!

Peace

tidsinställt

Nu har jag fixat ett par inlägg till senare! Ett åsiktsinlägg och dem sista svaren på frågestunden kommer upp.

Jag har även varit i stallet och fixat mitt, kallt som satan ute! Tog ett par bilder på dom i hagen, men dom står rätt långt bort så man ser inte så mycket av dom x)

jag hoppas att ni kikar in senare :D

ni får äran att titta på en av mina fina katter :D

Peace

Mobilblogg

Blir en liten mobilbloggning nu! Ska strax iväg till stallet och mocka skit och kanske ta någon bild på hästarna. Jag hann eller kom aldrig på något tidsinställt inlägg igår så när jag kommer hem ska jag försöka knåpa ihop nåt. Vi ska ju iväg och åka skidor ikväll så då blir det ju inte så mycket uppdatering, ni kanske får något direkt inlägg från vallåsen för att se hur det går ;) men som sagt ska försöka få ihop nåt inlägg senare, blir nog ett åsiktsinlägg skulle jag tro!

Men ha det gött sålänge!

Peace


Vår resa

Jag har fått en fråga om vad som hände med Kiralyn och jag tänkte nu berätta om vår resa tillsammans från början till slutet! Och jag lovar er... Detta är inte enkelt för mig. Kiralyn var den bästa häst jag träffat hon stod och står mig väldigt varmt om hjärtat som nu har ett tomt hål! Men jag gör mitt bästa för att det ska bli så utförligt som möjligt.


Lördagen den 18 november 2006! Dagen jag fick reda på att det skulle bli vi. 

Jag hade ridit en lektion på Konga ridcenter som alla andra lördagar när mamma efteråt berättade att en tjej i gruppen vars mamma hade en häst som behövde ridas. Oj så glad jag blev! Jag hade letat efter en sköt/medryttarhäst hur längesom helst. Vi bestämde att vi skulle åka och titta på henne och prata lite mer, allt skedde samma dag!
På kvällen runt 5 åkte vi ut till stallet som låg 10 minuter från mig, nervös var jag, jag kände ju ingen! MenMen vi gick in i stallet och där stod alla hästar och tuggade på sitt hö och Annelie (ägare) och hennes döttrar var i stallet. Annelie visade mig hästen hon behövde hjälp med, nämnligen Kiralyn! Så fin hon var!

när vi pratat en stund så frågade hon mig om jag ville provrida Kiralyn, självklart ville jag det, så i jeans och gympadojjor hoppade jag upp på hästen i hagen och red några varv i skritt och trav. Jag var förälskad!
Klart att jag ville fortsätta rida denna underbara häst!

Det gick sedan ett par dagar innan vi åkte ut igen och då skulle jag rida ut förförsta gången på den nya hästen!
 Jag kommer aldrig glömma den första uteritten! Det gick rent åt helvete! Vi kom fram till första granngården innan hästenn gick rakt igenom deras buske och in i trädgården!! Jag blev helt chockad och ville ut på vägen igen men hästen ville nåt annat! Det var så pinsamt, Annelie och hennes döttrar var med också. Till slut kom jag ut, frustrerad för att jag inte fick någon hjälp! Men släppte det fort igen! Tills vi kom till nästa gård när Kiralyn tvärvägrade att gå frammåt, hon backade, hon svängde, hon gjorde allt utom att gå rakt fram. Annelie som satt i vagn bakom familjens lilla b-ponny fick en hästbak rakt i ansiktet och höll på att åka av och jag blev frustrerad igen..! Tillslut gav Kiralyn upp och gjorde som jag sa resten av rundan ! Men ni kan inte ana som jag skämdes efteråt och hur pinsamt jag tyckte att det var!

Tiden gick och jag var i stallet då och då, jag var ju trots allt beroende av att någon kunde köra mig ut varje gång.
Men jag lärde känna familjen och Kiralyn bättre och bättre och allt blev bara roligare för varje gång!
Under första tiden var Kiralyn även dräktig och den 25 maj 07 fick hon sitt föl, Fon Kislany , så där blev inte så mycket ridnig på ett par veckor. och på sommaren åkte jag och min familj till usa i 3 veckor. Men när vi kom tillbaka så började jag såklart rida igen, det blev långa mysiga skogsturer och galna galopper på åkern. Jag levde livet!

Vintern kom och skolan tog sin tid. Tiden i stallet minskade av olika anledningar, som inte behöver tas upp!
Plötsligt hade det gått 4 veckor sedan jag var i stallet och det gick ytterligare några veckor! Sen hade det gått 6 månader! Men jag kom ut mer och mer, det blev barbacka turer i skogen och mysiga pysseldagar.

Sen gick det ytterligare ett tag innan jag kom ut igen. Det var så mycket som hände på både lång och kort tid, det tog psykiskt på mig och jag orkade helt enkelt inte mer! Och detta började vintern 09, på sommaren hade hon även varit utlånad till någon annan så då red jag inte henne. Men tillbaka till vintern! Jag red henne sista gången då den 27 december, sen hände det mycket och jag red henne igen i oktober -11. Det var då jag bestämde mig för att det ska gå! Jag ska vara ute hos min fina häst som jag älskar så mycket!!

Tiden därifrån gick så fort! Jag hann inte med det jag ville, det tog slut för fort! Mellan oktober till 7 november, han vi med 1 fotografering och ex antal uteritter i skogen, barbacka i grimma!

8 November, då jag fick beskedet att Kiralyn blivit plötsligt halt och kunde knappt gå! Jag åkte ut till henne direkt och såg det med egna ögon, hon var inte sig själv, hon hade fruktansvärt ont!
Från denna dagen rusade tiden iväg, väterinärbesök, hovslagare , ja det blev mycket nu.

9 November! Dagen mina drömmar krossades, mitt liv gick i spillror! Jag hade avslutat ett jättebra ridpass i helsingborg och var jätteglad, tänkte att denna dagen skulle nog bli bra! Men oj så fel jag hade.
Kvart över 3 fick jag dödsdomen. Redan på första meningen insåg jag vad som skulle hända. " Jag har något tråkigt att berätta" Lydde meningen. Jag och min familj var på väla och jag kändee hur tårarna började trycka på och jag gav mi mobil till mamma som läste smset! Jag fick reda på att Kiralyns dagar var räknade! Hon hade råkat ut för en hovbensfraktur och om hon ens skulle bli bättre så skulle det ta minst 6 månader, men tyvärr blev hon bara sämre och sämre. I smset stod det även att veterinären rekomenderade att låta henne somna in för det skulle inte bli bra igen.

30 minuter senare stod jag i stallet och grät tillsammans med min häst som åt sitt hö! Jag satt i hennes box i 3 timmar och bara tittade på henne. Jag kunde inte förstå att hon snart skulle vara borta!!
Varje dag i 6 dagar var jag hos henne, tog dem sista bilderna, borstade henne dem sista gångerna!
Onsdagen veckan där på, alltså den 14 december, var min sista dag tillsammans med min bästa vän.
Som de andra dagarna satt jag bara i boxen och mös med henne, hon låg lugnt i boxen och jag satt bredvid!
Men jag var såklart tvungen att lämna henne! Det var något av det svåraste jag gjort! Det sista jag såg av henne var henne rygg när hon stod och åt i sin box, den bilden glömmer jag aldrig!! Den sitter i mitt minne var dag!

Jag hade valt att inte vara med när allt skedde, jag ville inte ha den bilden av min häst!
När allt var över den 15 december fick jag ett sms om hur allting gått, det gick bra, hon fick stå och äta av sina favoriter, äpplen och morötter! Sen var allting över!

Under dessa 5 året har vi gått igenom så otroligt mycket! Från att ha gått in i trädgårdar och bråkat om vart man ska gå till att rida i full galopp i skogen , barbacka och i grimma! Det sista passet på banan gick inte bra och jag blev arg på henne, vilket jag ångrar så enormt mycket! Tack och lov hade vi mysiga skogsturer efter det!
Det är mycket som jag inte kunnat skriva heller. Men vår resa har varit så lärorik, jag har lärt mig så mycket av den hästen! Jag kommer aldrig att glömma henne! Jag kommer alltid ha ett tomt hål i hjärtat men jag kommer alltid att älska henne!




Jag önskar jag hade fått en dag till! En underbar ridtur till, en där man vet att det blir den sista!

Peace

Läsarfråga

Vad saknas på bloggen?

Peace

första februari

Idag har dagens bestått av promenad och stallet. as usal var det bara mockning på schemat vilket det blev också, kelade lite med stallkatten också, han är så sjuuuke kelig :P

Snart ska jag iväg till frissan och fixa naglarna, jag ska även förbereda några inlägg till imorgon för då ska jag iväg och åka skidor ;) Kan bli intressant haha men ni får kika in imorgon för då kan jag lova er BRA uppdatering!
Det kommer komma en lite längre inlägg senare idag också så håll utkik.

Ja, jag har inte så mycket mer att säga just nu, ni får ha de gött !


ååh vad jag saknar Cannes!

Peace

RSS 2.0