Annonser från BloggPartner

Tack

Tack till er som svarat på gårdagens åsiktisinlägg! En heldel blev lite klarare nu. Nog för att jag red ett avelssto i 5 år så är jag inte direkt insatt i hur allting fungerar och så vidare! Har självklart förstått att hingsten bär på bra kvaliter, men tänkte att det kanske kunde vara lite 50/50 :) Fick en del svar på facebook också!
 
Så tack för det! Hoppas att ni inte tycker jag är korkad ;) haha bara lite fundersam.
 
jag tycker att det är kul när ni engagerar er i mina inlägg och hjälper till och svarar på frågor och säger vad ni tycker, med en god ton, ingenting negativt har förekommit här på länge vilket jag uppskattar väldigt! Var ett tag jag hade en liten hater här, som jag tyvärr vet vem det är, trist när det händer måste jag säga! Men Men, som de flesta bloggare säger: De känner inte mig och jag ska inte ta åt mig! ;) Bra ord det där , för om jag ska va ärlig, mitt självförtroende och självkänsla suger.... Men jag blir jätteglad när ni som är här är så positiva och vill hjälpa! Tummen upp för mina fina bloggläsare! Önskar att jag kunde ha en grym bloggtävling för er snart, ska försökas fixas!!
 
Jahapp, vad har ni hittat på idag? Händer nåt kul i helgen? Dela med er :D

Avelsston

Avelsston- Vad är det som gör de till mindre "värda" än hingstar?
Varför står de sällan med i stammen som skrivs ut till försäljning?
Varför säljs de oftast väldigt billiga?
 
Dessa frågor började jag fundera på igår..! Hästnörd som jag är , är jag ute på hästnet, blocket och diverse salutsidor Dagligen och kollar på fina hästar. jag har inte direkt tänkt på detta ämne innan men det slog mig plötsligt hur ovärdiga allt för många avelsston verkar vara! Den meningen blev säkert helt knas men jag hoppas ni förstår!
 
Väldigt ofta ser man ett sto, de ger fina avkommor, har fin gång, säljs för 8000 kr!
Längre ner på sidan ser man en hingst, ger också fina avkommor, fin gång, säljs för 50 000!
 
Min fråga, varför? Varför är stona mindre värda än hingstarna? De har ju minst lika stor betydelse inom avel som pojkarna har! Utan sto, inget föl, så är det ju! Stona gör vad de kan , de är dräktiga, de föder och de uppfostrar!
Jag tycker absolut att de ska vara lika värda, världen är orättvis!
 
Tycker ni inte att detta speglar lite i hur människovärlden är? Män får högre lön än kvinnor? Har ofta ett "bättre" jobb osv.
 
Jag menar inte att klanka ner på någon nu men jag tycker det är skumt!
Ston är otroligt fina och avelsstona är guldvärda om vi ska ha några hästar! Varför inte då lyfta fram de mer? Och jag menar absolut inte att stona ska bli mer värda än hingstarna men den stora skillnaden som finns emellan tycker jag är knäpp.
 
Finns det någon som har ett bra svar på detta?
Vackraste! Jag hoppas att du har det bra!<3

Dagens hiss

Det var länge sen jag gjorde en dagens hiss här på bloggen så idag får det bli en!
Det är 2 härliga individer som jag hissar idag! De får en alltid på gott humör, de behöver inte göra någonting eller säga någonting, det räcker att man ser dom så blir man genast mycket gladare!
 
Dessa 2 godningar är inga mindre än Pilgrim och Ronja! De är två helt underbara hästar , så lika men samtidigt så himla olika!
 
Pilgrim, han är ju speciell hela han! Dagens efter han föddes fick jag lov att träffa honom för första gången , och sedan dess har jag träffat honom minst 1 gång i veckan! Han är en 2 årig busunge med mycket liv i kroppen. Han är otroligt charmig och man vet aldrig vad han hittar på härnäst! En gullunge!
 
Ronja, haha ja vad ska man säga, så fort hon ser en så börjar hon gnägga och hon är så mysig,  man hinner knappt komma in i hagen innan hon står med huvudet i magen och myser med en! :)
Det är verkligen svårt att lämna henne när man ska hem, dels för att hon följer efter en och dels för att hon är så förbannat söt!! Man vill ju inte gå!
 
Ett plus är att de är himla roliga att fotografera! ;)
 

Läsarfråga

Hur Hittade du till min blogg?

När är man redo...?

.... För en egen häst/ponny?
 
Personligen anser jag att allt förmånga föräldrar köper en ponny till sitt barn på 8-9 år! Ett barn i den åldern har varken tillräckligt med kunskap i ridning eller i  hästhantering. Även om föräldrarna kanske besitter kunskapen så tycker jag att det känns väldigt fel att köpa en ponny till dottern/sonen!
 
Plöstligt tröttnar barnet och vill inte längre rida och då står man där med en ponny man inte har "nytta" av och då ska man försöka sälja den. Nej, det tycker jag inte är schysst! Istället borde man hyra, ridskola, eller liknande innan!
 
Men när är man då redo? När har man tillräckligt med kunskap? Man blir självklart aldrig fullärd, det finns alltid någonting nytt som man kan lära sig. Men här kommer i alla fall mina åsikter!
 
Om man inte har föräldrar som är hästkunniga och som vet vad de ger sig in på så bör man ha ridit på ridskola i ex antal år innan, för där lär man sig bl.a att rida, vilket är enormt viktigt om man ska ha häst, ( ridhäst) annars kan det gå så fel för både hästen och ryttaren! Man lär sig även en hel del hästhantering bara där, hur man beter sig i ett stall!
Därefter eller samtidigt kan det vara bra att få vara medryttare/skötare för att få känna på hur det är utanför ridskoleväggare och få känna på verkligheten.
 
Klarar man av att ha hand om en häst några dagar i veckan som kan bli alla dagar i veckan? Vad kan man om sjukdomar? är man villig att lära sig? Känner man att "hästglöden" stannar kvar även om man är i stallet varje dag?
 
Om man gör det så tror jag att man kan vara redo, det är självfallet även upp till varje individ! Man ska känna sig redo och veta vad man ger sig in på, för gör man inte det tror jag att hästägandet kan bli mer jobbigt än roligt!
 
Och sedan är det också, man vet ju aldrig innan man provat, men för att det ska bli rättvist för alla inblandade så återigen, medryttare! Det är ett jättebra alternativ innan man köper sin häst/ponny!
 
Hur är det med mig själv, är jag redo eller är jag inte?
Hade jag haft möjligheten så skulle jag säga att jag är redo! Jag skulle veta vad jag gav mig in på, jag besitter kunskaperna i både ridning och hästhållning, i alla fall tillräckligt , + jag skulle be om hjälp om jag behöver!
Som första hästägare tycker jag att det är viktigt att man har någon man kan lita på runt sig som är duktig och som man akn be om hjälp!
 
Hur känner du?
 

bloggare- skyldigheter?

Jag har funderat ett tag på hur det är med det där med skyldigheter och vilket ansvar man har som en offentlig person.
 
Jag läser på så många bloggar i kommentarsfälten : Varför rider du utan  hjälm, tänk på de yngre! Du ska vara en förebild och hit och dit!
Men egentligen, vilken skyldighet har man och vilket ansvar har man när man lägger upp en ridbild utan hjälm?
Är det inte upp till var och en hur man väljer att göra?
 
Personligen anser jag att man bör ha hjälm på sig när man rider, men om en tjej/kille valt att inte ha det, vad har då jag att säga till om då?
Sålänge jag sköter mitt så råkar ingen ut, förutom möjligtvis den som rider utan hjälm!
 
Att vara en förebild, hur många elitryttare tror ni inte rider utan hjälm utan att det blir ett hejdundrandes kalabalikutbrott bland ungdomar ( delvis vuxna)  jo, det är en heldel som rider utan, tyvärr men sant.
 
Jag anser att det är upp till föräldrarna att hålla koll på om sitt barn tänker på säkerheten eller inte, inte denna såkallade Förebild...! Jag blir så trött på den ursäkten!
 
Man bör använda sunt förnuft när det gäller sånahär grejer. Och föräldrarna bör lära sina barn att man inte alltid ska göra om sina Idoler oavsett hur mycket man gillar de, för att alla är vi människor, vi gör misstag, vi tänker annorlunda, har olika åsikter och så vidare.  Men för att man gjort ett misstag eller tyckt på ett annat sätt så behöver inte det betyda att man är en dålig människa som lär ut fel  eller ger fel budskap!
 
Snarare tvärtom! En förebild för mig är en person som kan inse sina brister, en som kan göra fel och vågar stå för det och samtidigt är jä*ligt bra på det han/hon gör, en ödmjuk person!
 
Inte en bloggare som sitter vid en datorskärm och lägger upp lite provocerande bilder eller en text som får folk flyga i taket av ilska, för det finns så mycket som man inte sett eller hört om den personen. Jag förstår dock de som har en bloggare som förebild och idol men jag har det själv inte! Jag vill att man ska kunna slippa se och höra provokation hit och dit, det ska ske på ett spännande sätt där man vill ta reda på mer fakta om denne människa och vill lära utav den. Jag tycker att det är ganska svårt att lära efter några ord och en bild, jag vill se, uppleva!
 
Säkerligen ett rörigt inlägg , men det jag vill få ut är att ingen är perfekt, alla gör misstag, och man kan itne skylla på att man ska vara en Förebild såfort någonting blir "fel" Man ska vara den man är, man ska vara äkta och inte spela ett spel!
 
ni får gärna dela med er av era åsikter om detta, och detta var absolut ingen pik till någon eller något utan bara rent allmänt, så inga nagetiva toner nu! ;)

Bildbomb- midsommar

Som ni säkert alla vet så var det midsommarafton igår!
Vi var iväg och firade tillsammans med ett par vänner till famljen, hade det jättemysigt, jag är ju dock förkyld så kunde knappt prata så hes jag var haha. Det hesa har dämpat sig lite (tyvärr ) men snuvan och den hemska hostan är kvar..
 
Men i alla fall nu till saken. Utanför deras hus uppe på åsen så är där en sommarhage, som såklart innehöll hästar. I solnedgången var jag snabbt framme med min kamera och gick ut för att ta några bilder som jag nu tänkte visa er! :)
 
Släng gärna in en kommentar! Och ta gärna hänsyn till att detta var första fotograferingen i solnedgång vilket resulterar till inte den bästa kvaliten!
 

gästbloggare sökes!

Som jag skrev igår så har jag åkt på en förkylning, lagom till midsommar... Så jag antar att ni förstår att man blir lite slö av det?! jag undrar därför om det är någon som skulle kunna tänka sig att gästblogga här på min blogg?
 
Vid intresse så skicka ert inlägg till min mejl, [email protected] skriv det gärna i mejlet och bifoga bilder om ni vill då min dator inte kan öppna vissa program!
 
Ja, ni som läser min blogg vet vad den handlar om, eller ja, kanppt så att jag själv gör det längre mer än om hästar!!  gästbloggningen får gärna gå i samma spår som min blogg, men det kan absolut vara någon utstickande också! Jag vill inte att det ska vara ett rent inlägg om din blogg utan det ska vara ett ordentligt och välskrivet inlägg som drar till sig reaktioner och som ev kan skapa en diskussion.
 
Så, är du intresserad hör av dig till min mejl med ditt inlägg så hör ag av mig om jag väljer ut det!!

nya blogg.se

Jahapp, nu har jag också fått den nya blogg.se!! Jag kan inte riktigt bestämma mig om vad jag tycker om det, lite blandat faktiskt. Jag gillar det nya sättet att svara på kommentarer, att inte alltid behöva gå in på bloggar för att svara hit och dit, blir lätt jobbigt (A) Men samtidigt är sidan grymt seg ;o Fast det kanske bara är hos mig?
 
Iallafall, hur ser det ut på hästfronten för mig? Njaaaaa sådär. I torsdags (?!) var jag och red Pino, gick väl ingen vidare tyvärr, men någongång måste väl vara den första! kan väl säga att vi inte riktigt kom överens om vart vi skulle någonstans och vilket fart vi skulle ta oss fram i.
 
Efter ett tags kivandes så började vi om från början, tog ett helt nytt håll som vi inte ridit förr och då gick det lite lättare, hon ville sammarbeta mer och hon jobbade fint med rygg och bakkärra. MenMen, vi tar nya tag nästa gång och då får vi hoppas att det går bra från början till slut. Hon kanske är inne i en trotsperiod? ;)
 
Jag har även lyckats dra på mig en förkylning nu såhär lagom till midsommar... Dock stoppar det inte mig från att dra till stallet imorgon, måste pussa på hästarna och se på kattungarna igen!! Har kanske inte berättat det men det har kommit 3 st, tror jag det va, kattungar i stallet, megasöta är dom !! :D
 
Häromkvällen stenderade jag med mammas mobil för att titta på filmerna och bilderna från när jag red Alcatraz! Underbara häst!
 
Ja.... Glöm inte att ni kan ställa frågor i frågestunden, den hittar ni HÄR
 
Nä men nu ska jag chilla innan JAG ska KÖRA och hämta min bror i MALMÖ!!!:( haha, ska även försöka komma på lite  inlägg, så skönt att göra tidsinställda ! Kom gärna med förslag!
Bild på  min vän Amelie!
Glöm inte heller att ni kan boka mig för fotografering! Hör av er för mer information!

säkerhet

Häromdagen hittade jag denhär bloggen som skrivit om säkerheten bland hästar och hur mycket det slarvas, speciellt bland "privatryttarna"Denna texten var så bra så jag frågade om jag fick lov att låna texten för att visa den här  för er, vilket jag fick! Jag kommer dock inte att publicera hela utan några stycken, jag tycker absolut att ni ska ta och gå in på den bloggen och läsa resten!! Det är en riktigt tankeställare!

något som gör mig så =)(¤#&%R&%¤# förbannad, det är människor(oftast barn/ungdomar) som behandlar sina hästar som om de vore leksaker. Oftast handlar det om små hästar, typ shetlandsponnyer, som "ju är så små, så det är väl ingen fara?". Men tänk för att det kan det faktiskt vara!

Och oftast så handlar det om privatryttare som ju bestämmer själva över sin ponny. Och visst gör de det, men hur många tänker först och gör sen???

Och visst stämmer det! Vi som är förebilder, inte bara vuxna utan även ungdomar/tonåringar, präglar ju barnen som ser upp till oss. De vill ju göra det vi gör och (förhoppningsvis) bli som oss. Därför tycker jag att det är viktigt att vi som kan påverka faktiskt föregår med gott exempel när vi rör oss i stallet och hanterar hästar. detta är viktigast i ridskolemiljön, där hästarna ska ha så pass inrutade dagar och rutiner att de vet precis vad som gäller, men det är lika viktigt för oss med egen häst att visa att vi vet vad säkerhet innebär! Vi kan göra skillnad!

 Jag vill än en gång passa på att påpeka att Hästar är inga leksaker, oavsett det är en liten shettis på 90 cm i manken eller ett halvblod på 180 cm i manken. och alla hästar ska behandlas lika! Vill jag inte att unghingsten på 160 cm ska springa in från hagen så vill jag inte att den lilla söta ponnyn ska göra det heller. Är du konsekvent i din hästhantering så blir hästarna tryggare med dig som ledare, och riskerna minimeras. - men försvinner aldrig.

Det var endel av det tjejen skrivit , så gå in på bloggen och läs mer! Det är värt det!


träningstips

Här kommer ett träningstips från Hippson som jag tyckte verkade kanon! Måste prova det!

Gör så här:
Rid enligt skissen. Galopp ett halvt varv, trav ett kvarts varv och skritt ett kvarts varv. Byt varv med jämna mellanrum, konerna hjälper till att få volten rund.
Det går bra att göra om övningen efter egen fantasi och efter hur hästen känns - kanske galopp ett halvt varv och trav ett halvt? Eller bara halvhalter vid konerna?
Ett knep för att få till bättre fattningar är att flytta hästen lite i öppna innan fattningen. Då trillar inte bakdelen in, tipsar Suvi.

 

Syfte:
Lydnad och kontroll, samt att få känslan för en rund volt.

Svårighetsgrad:
Medel. (Övningen blir lättare utan galopp.)

Tänk på det här:
Använd båda skänklarna.
- Det är vanligt att man mest använder innerskänkeln, kanske för att många ridlärare har tjatat om "innerskänkel och yttertygel", säger Suvi


Glöm inte frågestuden, den hittar du HÄR


bloggtävling hos nicholai hollesen

Jag vet inte riktigt vad det är jag tävlar om menmen ;) haha

Vill du också vara med och tävla om detta mystiska pris så klicka HÄR


Passa på!

Nu är det dax med en



Den avslutas när jag känner att det är tillräckligt med frågor!


presentation- Rebecca Vinje

Jag har märkt att jag fått endel nya läsare vilket är kul, så jag tänka ta en liten presentation av mig så ni lär känna mig lite bättre och vet vem jag är.

Ja, jag heter Rebecca Vinje , fyllde 17 år 6 juni. Jag är bosatt strax utanför Helsingborg i Skåneland där jag trivs bra!
Jag antar att ni förstått att detta är en hästblogg där jag skriver ( oftast) om mina ridpass på helsingborgs ridskola (privatlektioner) dock är det sommaruppehåll där nu. Jag bloggar även om mina "sköthästar" Pilgrim och Ronja, en närmare presentation av dom kommer!

I höstas skulle jag börjat gymnasiet vilket jag i och för sig gjorde men valde att avsluta och börja om på nytt nu till hösten -12 efter felval! Jag kommer då att börja på Helsingborgs Ridgymnasium, där jag är inskriven, och kommer gå Hästhållning- djursjukvård, hoppas på att det ska bli bra och att jag kommer trivas där!

jag har ridit och sysslat med hästar i ca 10 år, dock har jag haft ett uppehåll på 1 år ca för ett bra tag sedan. Jag skulle kunna säga att hela mitt liv kretsar runt hästar och djur överlag, tyvärr har jag inte möjligheten att utöva det varanda dag som jag hade önskat, men vemvet, det kanske kommer! Man kan ju alltid hoppas!

2006 började jag ta hand om ett sto, shagya-arab, hennes fina namn var Csárdás KiralynÖ , kallades Kiralyn. Det var verkligen den bästa häst jag någonsin träffat på, hon var min bästa vän och låg/ligger mig väldigt varmt om hjärtat! Hon var 18 år när jag började rida henne och hon var ett avelssto vilket betyder att jag inte direkt tränade någonting med henne utan det var mest mysiga skogsturer ( läs: galna skogsturer ;) ) Men ibland klampade vi in på ridbanan för att försöka utföra ett dressyrpass , som oftast inte gick något vidare !

I 5 fina år tillbringade jag störta tiden hos henne, fram till November -11 då hon skadade sig, hovbensfraktur, vilket resulterade till att vi fick ta bort henne i december, 15 för att vara exakt! Det var bland det värsta jag någonsin varit med om! Att veta att sin bästa vän , inom några dagar, inte längre finns är ingen kul tanke! Jag har lite av hennes tagel som jag ska rama in! Men jag är tacksam för att jag fick 5 år tillsammans med den bästa hästen..!


Jag är även intresserad av fotografering och i 17års present fick jag en ny systemkamera, Nikon D3100, som jag tänkte använda för att bl.a fotografera ekipage! Så om du behöver en fotograf någongång så hör gärna av dig till mig så pratar vi mer!

Ja, det var nog allt ni behöver veta om mig, har ni några frågor är ni välkomna med de!

Tack för att just du läser mig blogg!!


Världens finaste Kiralyn!

Snälla, rösta på min bild!

Snälla, hjälp mig att vinna fototävlingen genom att rösta på min bild!
http://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/72/d41fc4c154c25d8096b5df19184df292b978700b/

Gå in på länken och rösta! :D skulle bli jäääätteglad!

Bildarkiv

OBS! Alla mina bilder är copyright så om jag ser mina bilder någon annanstans utan lov så kommer användaren att anmälas!

Här kommer lite bilder som inte kom med i portfolion! De flesta av mina bilder är alltid till salu så hör av dig om du är intresserad av att köpa någon bild! [email protected]














Portfolio














Portfolion kommer att uppdateras lite då och då!

Fotograf

Behöver du en fotograf till tävling, träning eller endast för att du vill ha lite fina bilder på dig och din häst?
Då kan du kontakta mig! Jag är ingen proffsfotograf men jag kan få till en del bra bilder, se under Portfolio!

Man kommer kunna boka mig under helger, i mån av tid!
Helst i nordvästra Skåne, milersättning tillkommer!

Fotograferingen sker på valfri plats

Priser:

100 :-/ 1h

40:-/ bild exklusive frakt

Vid köp av 4 bilder får du den 5e på köpet!


Med tanke på att jag inte är någon proffsfotograf kommer priserna att vara anpassade efter vad jag kan erbjuda!

kontakt:

[email protected]

Jag använder mig av en Nikon D3100 med 18-55mm objektiv samt Tamron af  tele-macro 70-300mm

smakprov

Var uppe i stallet tidigare idag och gjorde en liten fotografering på hästarna! Blev jättenöjd med alla bilder och endel av de kommer att finnas i min portfolio här på bloggen, även en "bildarkiv" kategori kommer att skapas för att lägga ut bilderna som inte ingåt i portfolion.

Idag körde jag på kamerans automatik, närbilder och landskap för att försöka få ut det bästa i bilden.
Jag är ju absolut ingen proffsfotograf men jag tycker det är kul, vilket är en stor del i det hela för att skapa bra och fina bilder. :-)

Glöm inte att en nyhet kommer upp på bloggen ikväll!

Här kommer ett smakprov från dagens fotografering, fler bilder kommer ni se senare!



Ikväll ska jag även fotografera en vän till mig för att få lite mer rutin och lära mig kameran ännu bättre!

Wow... Man tappar mer än vad man tror...

... Men samtidigt inte!
Jag har inte ridit på över 1 månad och nu känns det som om jag inte kan någonting längre! När man väl rider ärdet inga problem men denhär känslan, att inte kunna, är hemsk rent ut sagt! Och hoppning, som jag älskar, det har jag inte gjort på 6 månader ungefär och ni anar inte vilka hemska tankar jag har haha! Visst det är säkert samma där när man väl hoppat så löser det sig, men man vill gärna ha bekräftelse på det! Men ja.. Nångång så! ;-) nu ska jag sluta gnälla...

Har ni haft en sånhär känsla någongång? Berätta gärna.


Min nya nikon D3100

Igår , 6 juni fyllde jag år! :) jag fick bla en mycket efterlängtad systemkamera! Har haft en innan men den såldes :(

Jag har en liten affärside där den kommer till nytta och jag kommer dela med mig av den så småningom... ;)

Iaf min dag var jättebra, bowling och pizza med familjen. Fick även ett par grymt snygga ralph lauren shorts från min bror.

Imorgon tar min bror studenten så uppdateringen lär va lika kass som vanligt! Till helgen ska jag även till malmö och fotografera min kusin som startar sin första lilla hopptävling och på söndag ska jag göra en annan hästfotografering! Bilder kommer visas här om modellen går med på det och när jag skaffat usb-sladd till kameran vilket är snart.


fymig!

Nu har jag inte bloggat på 4 dagar!! Ganske skönt men ändå trist.. jag har itne varit i stallet på hela veckan så det är väl lite därför :(

Det har varit lite upp och ner så har inte känt för det,

MenMen, får försöka hitta nya tag och ny motivation. Idag ska vi fira mig, fyller år på onsdag ;) Så då kommer lite släkt och äter kakor och tårta.

Glöm inte att jag lägger ut annonser på bloggen, mejla mig på [email protected] om du har frågor.

Nu ska jag fortsätta äta frukost sen ska vi fixa och dona lite här hemma.. Ha de gött!!

image description

RSS 2.0