Annonser från BloggPartner

Hiss och Diss

Nu är det dags på hissa och dissa!!
Idag kommer det bli några fler än bara en på varje :-)

Vi börjar emd hissarna.



1. Detta flugmedlet som man kan köpa på hööks, Det är hyfsat prisvärt med sina 269 kr , 950 ml.
Det är riktigt bra, flugorna kommer och går lika fort.. Om det ens kommer några!! Jag har även använt det och sprayat på mig själv och det funkar också, sprayar dock inte i huvudet haha ;P



2. En barbackagjord! Det måste vara en av de bästa uppfinningarna, perfekt för den med sämre balans ( mig själv inräknat) Men ändå vill rida barbacka, man får såklart inte det precisa känslan av att rida barbacka men man lär sig snabbt hitta balansen och sen kan man skippa den :) 429 kr



3. Bruna sadlar!!! Jag tycker det är så jäkla snyggt!! Dock endast i den bruna som är på bilden ;) ljusbruna kn väl passa på vissa men denna är mest stilren :) pris varierar



4. V-formade pannband!! Också skit snyggt tycker jag! Det passar på alla hästar.



Dissar:

1. Hööks schabrak! Tycker knappt att där finns något som har de lilla extra, de flesta ser likadana ut, de har inget stot utbud alls vilket är synd...


2. För första gången måste jag dissa en grej från HV Polo , nämnligen den här jackan! Den faller mig verkligen inte i smaken!!



Det får räcka för nu :)

Har ni något speciellt som ni inte gillar ??

Peace

Veckans outfit



http://asslatjejerna.blogg.se

En snygg röd matchning på en snygg häst! :)



Peace

ärenden.

Idag har jag varit på lite ärenden med Mamma och Isabelle! Väla och ikea blev de dock bara :P Men vi var där ett tag, gick igenom ikea 3 ggr haha xp

Aja men nu till hästsnacket!!
Jag, pappa, mamma och isabelle åkte ut till stallet och gick en längre proomenad, och självklart fick kiralyn följa med :) Hon är världens mysigaste .:')

Tänkte fråga er en sak..

Det är så att Kiralyn är riktigt svår att få tag i i hagen ibland, eller oftast, hon bara retas med en och springer runder o tramsar!!
Idag gick det dock bra för att jag hade äpple och läste på internet att man kunde gå snirkligt och typ "lura" henne.. Men det är inte alltid man har äpple eller ´har tid med att gå massa omvägar för att få tag i henne
Så min fråga var då, Vad har Du för tips? Brukar din häst/ponny också retas?

Jag har läst massor på internet om olika metoder men liksom, hon är ju inte dum? Hon fattar vad man håller på med haha..
Ibland är hon schyst och kommer men häromdagen tx höll jag nog på i 20 minuter och  gå runder, fångade dom andra hästarna och gick med dom till henne, o ja känns som om man har provat ALLT....

lilla skithäst :)

Peace


don't forget

Glöm inte bort att skicka in till veckans outfit!:)


Idag har jag inte så mycket att berätta om, har ingen direkt inspiration... Har varit på tropikariet  i hbg och på väla sen inget mer, imorn ska jag nog ut till Kiralyn och rida en sväng!:)

får se om jag lägger in nåt mer senare, om jag fått inspiration! :D
Dela gärna med er av eran(A)

kontakt: [email protected]

Peace

Ridgrenar

Detta är dock ett litet försenat inlägg menmen :)

Jag tänkte nu skriva lite om de olika ridgrenar, inte alla men vissa :) Allt som ´ni kommer läsa är Mina åsikter!

Hoppning:
 Jag har alltid varit en hoppfantast, jag tycker det är jättekul att hoppa själv och titta på det..  MEN Jag håller mig på låga nivåer, dvs det högsta jag har hoppat har legat runt 90 cm..
Även om jag tycker hoppning är jätteroligt, kan de verkligen gå förlångt, när hästen inte vill, eller känner att det blir förhögt, då får den ett piskrapp! Visst finns de dom hästarna som är "schysta" mot sin människa och hoppar i alla fall, men jag tror de flesta vet hur de kan sluta! Jag tycker verkligen inte att alla pengar i världen ( som det ofta handlar om på högre nivåer) är värda om man riskerar att bryta tilliten till sin häst för att man ex ska vara så snabb som möjligt osv.
Visst finns de dom , som i alla grenar, som gör det för att man själv och sin häst tycker det är KUL men jag tror inte att alla hästar tycker det är speciellt kul när den blir i stort sett tvingad till att hoppa 160 hinder, varför kan man inte hålla  sig till normala och naturliga höjder?

Dressyr:
Ja enda sedan jag varit liten har jag tyckt att dressyr är skittrist och det går långsamt, ingenting händer, men på senaste tiden har jag ändrat uppfattning endel, jag rider gärna dressyr själv, men jag tittar helst inte på det (a) när jag varit på ex gbg horse show har jag tittat på max 5 ekipage sen har jag gått till mässan.
Sedan har man sett endel hur inskoolning i dressyr gått till och tyvärr blir jag fruktansvärt avskräckt! Givetvis är det inte alla, men de finns ju dom som, bokstavligen tvingar ner sina hästar i form genom sågning o liknande! Därför håller jag mig till, ex dressyrmupparna haha, nä men jag gillar deras sätt att rida, där är det mjukt och följsamt!

Fälttävlan:
Detta är en av de grenar jag tycker minst om ! Visst , dressyren och hoppningen har jag samma åsikter om som ovanstående, men det är själva terrängen!! Hur i hela friden kan man utsätta sig själv och sin häst för den faran? Och även igen, det är på de högre höjderna som jag är helt emot!! De lägre har ju hinderhöjd som ett vält träd i skogen och det kan man ju hoppa! :) Men som sagt de är de högre höjderna jag inte klarar av!! Hindrena sitter FAST Hästen har ingen som helt chans att klara det om det petar det!! Då är det ett fall som gäller, eller skadade framben!
Usch säger jag bara!!

Trav/galopp:
De är dom jag tycker minst om!!
Om vi tar trav, det försigår mycket doping, hästar blir skadade hit och dit, de kan lätt bryta ett ben när det är så närgångna med de andra hästarna!!
Galopp: Vad tänkte den personen som uppfann den tävlingen ?
Ja vi slänger upp en pytteliten människa på en 600 kg häst och säger åt honomm/henne att piska hästen i mål! Visst där kommer bortförklaringen, " hästen har så mycket fett så  den känner knappt slaget" hahahahah keep on dreaming!!! skulle inte en häst känna slaget? varför springer den då som en galning? för att den tycker det är kul? haha skulle inte tro det!

Monté:
det är jag inte så insatt i men eftersom det är som trav fast utan sulky så behöver jag nog inte säga så mycket!

Voltigé
Jag har aldrig provat på det, men jag antar att det är den mest skonsamma grenen av dom alla egentligen, om man inte räknar med NH.
Det som krävs är att hästen har ett stabilt psyke, dvs den är lugnt, relativt pålitlig ( ingen är ju 100% sägs det) resten sköter människorna! Om det ska vara något negativt är det att hästen går med inspänningar! 
 
Det får vara allt! Är det någon gren ni vill att jag skriver om så säg till!









Peace

olika tygeltag

Här kommer ett litet inlägg om olika tygeltag, detta har jag endast lär mig ifrån skolan, men vill ni skriva mer eller rätt så gör det!:)

Man talar ofta om sju olika tygeltag när det kommer till ryttarens hjälper, de ger olika inverkan och används vid olika tillfällen.

Ledande:
Man visar tydligt hästen vart man ska genom att föra ut armen, med tummen först och visa.

Eftergivande: Bör alltid komma efter det förhållande tygeltaget, en eftergift alltså. Händerna framåt mot hästens huvud.

Förhållande: För att förklara med enkla ord, man tar tag i tyglarna och kramar om dom så att hästen stannar eller gör en halvhalt. Man för händerna lite mot magen.

Ställande: Man ställer hästen i nacken och halsen Genom att vinkla handen så att lillfingret är mot magen.

Mothållande/reglerande: Håller emot ena sidans tygeltag och reglerar tex ställningen.

Understödjande: Understödjer samma sidas skänkel, tas mot höften.

Uppresande: Precis som det låter! Man får upp hästen som lätt hänger sig i munnen! ryttaren höjer då båda händerna. Blir det ingen effekt får man gå tillbaka och ta ett nytt tygeltag. När handen går tillbaka till sin ursprungliga position så ges en eftergift.

dessa tygeltag delas in i två grupper:

Signaler: Förhållande, eftergift och ledande tygeltag.
Mekaniska: Uppresande och understödjande tygeltag.


Hoppas att ni förstår :)

Peace

Gäster

Jag var uppe i stallet imorse och mockade och pysslade lite med de som djuren :) insåg idag hur stor pilgrim faktiskt har blivit, han är väl runt 150-155.
 
Man känner sig ändå ganska liten när han är uppe i ansiktet och man inte riktigt vet vad han tänker X)

Jag är i alla fall glad att han blev valack så ass tidigt som han ändå blev :) Och hoppas på att han kan "lugna" sig lite snart :)
Förresten så märktes det väldigt tydligt att det är dimmigt ute, när jag kom till stallet var allt spå fuktigt ;p och det är ändå nytt sen igår, och hästarna kissar inte ner allt på en natt ;P

Vi ska få gäster idag så det blir tyvärr inte så mycket uppdatering ;/ Men jag ska försöka få till en eller ett par tidsinställda inlägg om jag får bukt på det :)

Jag väntar fortfarande på att jag ska få en ny design och  header, då den jag har nu är rätt trist men håll ut!!:)
Är du villig att göra en till mig får du mer än gärna det haha :D

aja ni får ha det så bra sålänge! :)


Peace


Nej

det var inte meningen att det skulle bli smilysar i inlägget under!!!!

Wspa

Som ni ser har jag lagt in reklam för Wspa! Det är något jag tycker alla bör göra! Ni kanske har sett deras reklam på tv?
Om inte så ska jag berätta lite vad det är!
Wspa = World Society for the Protection of Animals är en organisation för lidande djur runt om i världen. Det är tyvärr många som ser djur som ovärderliga varelser som inte bör finnas och därför plågas djuren till döds, används som redskap, eller dödas genom att bli slagna eller liknande!
De finns även dom ,som ni kanske ser på annonsen, som använder björnar för att träna kamphundar på, björnarna binds fast och hundarna får göra vad dom vill.

Wspa arbetar direkt för att hjälpa djur och tillsammans med personer och organisationer som kan se till att djur behandlas med respekt och medkänsla.

För att göra en förändring försöker denna organisationen:

Hjälpa människor att förstå vikten av god djurvälfärd

Uppmuntra länder att genomföra djurvänliga lösningar

Bygga en vetenskaplig grund för att djur ska behandlas bra

Här kommer en kort sammanfatting av de olika områdena som Wspa försökar förbättra.. ( text kopierad från wspa: s hemsida! )

Björnfarmer:

Runt 20 000 björnar i Asien tvingas uthärda en förfärlig tillvaro inspärrade i små burar.
Majoriteten av dem tappas dagligen på galla genom ett hål i magen eftersom gallan används i tradiotionell asiatisk medicin.

Små burar utan plats att röra sig utgör hemmet för tusentals björnar som befinner sig på farmer i Asien.
De flesta blir tapade på galla dagligen vilket är extremt smärtsamt för dem. Ett mindre antal sitter inspärrade till de blir gamla nog att slaktas så att hela gallblåsan kan opereras ut och säljas som ingrediens i läkemedel.

Oavsett tillvägagångssättet innebär den ofria tillvaron och de smärtsamma ingreppen både fysikt och psykiskt lidande för björnarna! 


Gatuhundar:

Problemet med herrelösa djur är ett av de mest påtagliga djurskyddsproblemen i världen idag. Det finns omkring 500 miljoner hundar i världen och av dessa är cirka 75% herrelösa. De ses ofta som en plåga, och många inhumana metoder används i försök att kontrollera och hantera populationerna.

Hundarna är oönskade och utelämnade till att kämpa med andra hundar om matrestor på gator och torg.
Hudinfektioner och öppna sår är vanligt förekommande, och ungefär tre av fyra valpar i u-länder dör av sjukdomar som rabies och valpsjuka.

Konflikter mellan människor och djur

Kringstrykande hundar, som lider av svält och sjukdomar söker sig ofta till människor, bland annat för att få mat.
Många människor ser dock gatuhundarna som en plåga oh hälsorisk eftersom några av deras sjukdomar kan överföras till människor.

Bristande kunskaper och resurser innebär att hundarna ofta blir offer för massavlivningar. De skjuts, förgiftas eller elchockas till döds. De här brutala metoderna är inte bara plågsamma utan även ineffektiva eftersom de inte löser problemen med oönskade hundar i det långa loppet.

Ansvarsfullt djurägande 

Hundar på gatan parar sig och resultatet blir ännu fler oönskade valpar.

Wspa arbetar med att informera om det ansvar som djurägare själv kan ta. Till exempel att vaccinering och sterilisering begränsar antalet hundar på gatan och minskar risken för rabiessmitta.

Wspa:s vision är att alla länder ska använda mer humana och effektiva metoder för att hantera problemet med gatuhundar.


Handel med hundkött

Varje år blir runt 16 miljoner hundar i världen slaktade och sålda som människoföda. Livet dessförinnan är en enda lång plåga.

Wspa arbetar på att stoppa handeln med hundkött helt. Kommersiell produktion av hundkött innebär misshandel och övergrepp under alla delar av produktionen; från hundarnas liv på farmen eller fångandet på gatan till transport och slakt.

Fruktansvärda förhållanden

I Korea sitter hundarna på farmer i ca 1 år. Ofta sitter de under deras livstid i burar som är resta från marken. Burarna är utformade så att hundarnas exkrementer och matrester lätt kan sköljas bort-  men i realiteten sker rengörningen sällan på farmerna  och avfallet växer under hundarnas burar.

Hundarnas föda består av avfall från restauranger i närområdet och ibland- vilken kom fram i en rapport som WSPA finansierade-  av kadaver från andra hundar, vilket är direkt hälsovådligt och lätt leder till  sjukdomssmitta bland hundarna. Kamper om för små mängder föda leder dessutom till aggression, stress och skador.

Framtiden ser inte ljusare ut; där väntar en måånga timmars, ibland flera dagars, resa i en liten transportbur där upp till 12 hundar bokstavligen talat pressas ihop.
Resan går till en marknad där hundarna slaktas brutalt.

En skräckfylld död

Många slaktmetoder som används ute på marknaderna används medvetet för att förstärka och dra ut på hundarnas lidande så mycket som möjligt.
Förklaringen ligger i en gammal tro på att hundarnas kött kommer att smaka bättre ifall man torterat dom- och därmed ökat adrenalinproduktionen innan de dör.

Metoderna kan vara alltifrån att slå ihjäl hundarna, hänga dom, skära halsen av dom till att avliva dom med elchocker.


Arbetshästar

Över hela världen sliter hästar, åsnor och mulor på åkrar och släpar sig fram med tung last.
De sliter många timmar i värmen, utan mat, vatten och vila och lider ofta av skador och sjukdomar.
Vi hjälper arbetshästarna och deras ägare med veterinärvård och utbildning.


Nästan tre miljarder människor - hälften av världens befolkning- är beroenda av sina arbetsdjur för att skaffa mat och inkomster. De tar hand om sina djur, men de saknar i många fall konkreta kunskaper om hur de kan öka deras välfärd.

Tunga lass och ingen vila

I många delar av har ägarna till arbetsdjuern inte möjlighet att ge sina djur en dräglig tillvaro. De vet inte hur man gör eller har inte råd.

Arbetsdjuren är ofta utan

Tillräckligt med mat och vatten

Vila i många timmar

Skugga i solen

Skor och behandling av hovarna

Bra utrustning och får därför skador av till exempel feltittande selar.

 _____________________________________________________________________________________________

Detta var endast några stycken av de områden som Wspa vill förbättra!!

Vill du leva i en värld där saker som detta händer?

Det vill inte jag! Därför vill jag göra någonting åt det! Men ensam kommer man inte långt, tyvärr!

Jag behöver hjälp att sprida budskapet till fler då jag tror att det är många som är omedvetna om vad som händer runt om i världen!

Hjälp till du också att sprida budskapet och bidra med Wspa på olika sätt!

För att få ut information så kan du:

Kopiera detta inlägget och klistra in på din blogg/hemsida/dv/facebook mm (kommentera gärna om du kopierat!)

Lägg upp wspa:s banners på din sida- be mig om hjälp om du inte förstår

Du kan bidra med 100 kr till wspa genom att skicka start WSPA100 till 72929

Stöd deras kampanjer

Konsumera djurvänligt

köp en t-shirt

Det finns många sätt välj det som passar dig bäst! Det viktigaste är att få ut informationen till såmånga som möjligt!
http://wspa.se
Tack

Peace


Promenad

Var ju somsagt på promenad med Kiralyn idag:p hihi hon är så mysig (a) skulle försöka springa framför henne för att fota, men ja, det gick väl sådär haha hon ville bara följa efter :p fick några suddiga bilder, iphonkamera youknow ;)
Men vi gick väl i kanske 35 min?
Varje gång jag pratade med henne eller pussade på henne så spetsade hon öronen hihi hon är för söt...!

Peace


statistik

En liten fråga till er... Kollade ni in min blogg bara för att jag blev länkad hos dressyrmupparna? ;) Med tanke på att statistiken höjdes rejält den dagen men nu har den sjunkit igen ;p

Jag lägger in en bild + en video senare! :)

http://dressyrmupparna.se/nagot-som-varmer/13369#comments

Peace

Jag är med....





http://fantasias.blogg.se/2011/october/utlottning-av-min-gamla-blogdesign.html#comment



Kan väl ge det en chans även om jag aldrig kommer att vinna x) Jag hade dock behövt  det :P

Peace

vaniljbullar

Idag har jag tillbringat dagen till att baka vaniljbullar haha :P Var dock ute med Sammie i 45 min också och när bullarna är klara så ska jag ut till stallet och gå en promenad med Kiralyn :)
Det lär nog inte bli så mycket fotografering idag haha det är mulet och de blåser :(
Men det kanske kommer någon fin bild till er sen :)

Jag tänkte även skriva et inlägg om olika ridgrenar senare, Det är en inlägg om Vad JAG tycker och tänker om de olika grenarna , så håll utkik efter det! :)


Men nu ska jag tillbaka till mina bullar, ha de gött!!

Peace

LyxVsBudget


Ett schabrak från HV Polo , 675 ;-                                             Ett schabrak från Hööks, 329 ;-       


Jag är inte jätteförtjust i något av dom OM det inte är på rätt häst! Tycker att hästens färg spelar stor roll om man ska ha detta schabraket! Eller ja ett av dom..
I detta läget kan jag inte säga vilket som är snyggast..

Vad tycker ni?

Peace


ingen promenad

Det blev ingen promenad idag... Pappa kom hem vid 3 sen skulle vi iväg o handla lite, och sånt sen nu blir de mörkt, så  hinner inte ;( Det får bli imorgon istället! :D Då ska jag nog försöka fota lite höstbilder i skogen :) får se hur det går, Kiralyn vill altid följa eftermig om jag backar några steg så hon kommer så nära kameran haha :p

Men jag ska ialla fall försöka!:)
Så förhoppningsvis kommer de lite fina bilder imorn :) Ni får hålla utkik!!

Skulle ni kunna svara lite snabbt på denna frågan? Det tar inte så lång tid ;)

Varför läser du min blogg?

Peace

Dagens planer

Ja .. vad är egentligen dagens planer?
Jag ska upp till Pilgrim och Ronja senare, ska ev även ut till Kiralyn och promenera! Får se hur det blir. Vädret är ju inte direkt det bästa.
 Men Men..

Vad händer hos er idag ?:)

Jag väntar förresten fortfarande på besked om min praktik.. drygt att bara vara hemma hela dagarna ;/
Hoppas på att hitta någonting kul snart som jag även kan ta mig ut.... har varit på 3 olika ställen men jag har inte kunnat ta mig ut för bussarna härifrån har dom sämsta tiderna...

Och med tanke på att jag inte har någon praktikplats så blir det kanske inte så rolig uppdatering.. men jag ska försöka att komma på lite och skriva om, men jag behöver er hjälp samtidigt så kom med förslag!

Nnär jag fått plats så kan jag garantera att det blir uppdatering! Så jag hoppas att mina fina läsare hänger kvar tills dess! :)

bjuder på en bild på en av mina kisar :)
Peace

ojdå :D

Kikade nyss in på min statistik!! Det har höjts rejält hihi vad glad jag blir :D

Ni får gärna skriva Varför ni läser min blogg! :)

Peace

Dagens ridpass

Ja som ni nog redan förstått så gick ridpasset idag inte speciellt bra! ;( Hästen var någon loj och stum vilket resulterade till att jag blev strk = ingen bra kombination och missförstånd!

Tanken var ju att vi skulle filma idag när jag red och det gjorde vi med, men eftersom det inte gick speciellt bra är jag osäker om jag vill visa upp det! kanske filmar igen en annan gång när jag inte rider på banan, kanske i skogen eller liknande! Och den gången kommer jag inte att ställa krav på att hon ska gå i form eller liknande för efter dagens pass är det klart att hon inte förstår ;/ hon är 23 år gammal så jag förstår att hon inte orkar eller liknande! Så hädanefter ska vi endast gå på promenader och rida ut i skogen! :-)
Inga fler dressyrpass för våran del! Visst kommer jag att "träna" lite när jag rider i skogen, att hon inte behöver gå med huvudet bland stjärnorna o så.. Men inte på banan... Hon tycker inte att det är kul.. Vi kan inte heller galoppera där eftersom hon inte orkar bära sig i hörnorna, och då är det bättre för att hon ska hålla ett tag till att endast busrida i skogen utan krav ! :)
 Vi ska bara ha roligt när vi rider! Jag får se hur jag gör med filmerna, ev att någon kommer upp men osäkert ännu! Jag får kolla igenom dom en gång till..

Ni ska iaf få en bild på min prinsessa!

Jag får så dåligt samvete när ett pass inte går bra, för det känns som om man stället förhöga krav på henne, även om jag inte gör det.. och att jag blev stark i handen gjorde det inte bättre ;/
Hon fick åtminstone en puss och en morot efteråt :)

Hon toog en fikapaus mitt i allt häromdaagen (A) haha det är min häst det :D typiskt att datumet kommer mitt å huvudet ;o

Peace

Blö

Är det bara jag som får dåligt samvete efter ett misslyckat ridpass?:( berättar mer sen!


Godmorgon...

...Gick nyss upp, tänkte kolla klart på Schindlers list som jag började på igår.. Väntar även på att pappa ska gå upp så vi kan åka till stallet, lika bra o passa på på morgonen när det är fint väder, man vet aldrig vad som kan hände fram emot dagen ! ;)

Jag får i allla fall se om jag rider på banan eller på gräsåkern :) Kanske blir båda ?! vem vet? Inte jag iaf haha :D

ccharmig liten häst :)

Peace

Design

Finns det något ute i denna stora värld som är duktig på att göra designer? Jag skulle behöva en ;/ jag kan tyvärr itne betala men ni får självklart en länkning!! :)


Ber dessutom om ursäkt för att dagens inlägg inte varit så intressanta , men så blir det när man försöker få ordning på bloggen samtidigt! :D ska bli ändring på det imorgon då vi ev ska filma när jag rider :)

ni får fortfarande gärna komma med förslag på vad ni vill läsa om :-)
Peace

ny design

Inte den snyggaste men såhär kommer min design se ut en tid framöver tills jag fixat en ny header :) hoppas att ni står ut!:D

Bara en liten mening, jag blir så glad när jag kan göra någon annan glad! :')


Peace

olika nyanser

Är det någon av er som vet hur man gör för att få olika nyanser på bakgrunden ? typ mörkare högst upp sen blir de ljusare o ljusare?

Peace

läsarfråga

Omröstningen Hur många gånger kollar du min blogg i veckan? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa omröstningar!


Ras

Tack för alla fina kommentarer, blir jätteglad!!:D

Fick en fråga om vad Kiralyn är för ras, och hon är en Shagya-arab! :)
Hon har varit utställningshäst och avelssto i typ hela hennes liv.. Därav inte speciellt utbildad.
Men hon är en fin häst, börjar se lite gammal ut men ändå fin, och hon är världens snällaste :D lite busig när hon vill men ändåå suuupersnäll :D

Och anledningen till att jag red med grimma är att hennes Hackamore är sönder så de fick bli grimma, men de funkar lika bra de då hon inte har bett i vanliga fall heller.. inte så snyggt men de funkar, har fått göra de flera gånger innan, det är 3dje gången tränset går isönder... -,-

________________________________________________________________________________________________

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, mer än att jag ska noppa ögonbrynen ikväll hahaa inte så intressant xd
Ska även fortsätta med designen på bloggen, men de blir väl ikväll nångång ;)

Kom gärna med förslag på färger!



Peace

bildbomd

Här är bildbomben!:D
Hoppas att ni kan ha förståelse för att Kiralyn är 23 år gammal och näst intill outbildad! Hon går inte speciellt fint, hon är jättemysig på alla sätt och vis men hon har väl inte direkt något stet :P Och jag hade verkligen ingen känsla alls i ridnignen idag, även om det gick "bra"





jag har en racerhäst hahha



Här tycker jag faktiskt att hon går riktigt fint


En glad pålle efter en skön galopp!:)
Min sötsak<3




Visst är hon söt :D
Jag har många favoriter så kan inte välja en, vilken är er ?

Peace


design

Ber om ursäkt för hur min design ser ut just nu, jag håller  på att ändra den! Kom gärna med förslag på färger för jag har så dålig fantasi just nu så jag vet inte x) haha

Hoppas att ni kan stå ut!!

Peace

Benlindor

Jag tänkte skriva min åsikt om benlindor.

-för det första är jag Inte insatt hur benlindor "funkar" då jag sällan använder det!
Men som jag fått lära mig är att benlindor används främst för att ge värme och stöd till hästens ben, hästar Har känsliga ben och det är inget man kan komma undan, men man kan alltid hjälpa till på traven!

Det är väldigt många som använder benlindor inför ex en fotografering,det kan jag tycka är helt okej då det Är snyggt men lindor på! Och oftast pågår en fotografering inte i timmar och man gör heller inget större arbete = mindre påfrestningar på benen.

Tänkte skriva lite om när Jag tycker man kan använda benlindor och när man inte kan det (mina åsikter)

Jag tycker främst att man ska använda det vid, ex uppvärmning för att få igång cirkulationen i benen, mer värme, bättre cirkulation.
När en häst är eller har varit skadad kan man använda nattlindor eller när man skrittar ut för att benen inte ska bli kalla! Man bör dock vara försiktig med hur länge hästen har lindorna på sig, senerna måste också få vila och få chans att läka, om nu hästen varit skadad.

Jag tycker även att man kan använda de vid en fotografering om man vill att hästen ska se lite extra snygg ut, det är ju pricken över i:et ;)

Dock tycker jag Inte att man ska använda lindor bara för att, då hästen måste få vara häst, dvs ha så lite utrustning på sig som möjligt! Jag tycker att man ska ha ett skäl till att använda lindor! Man måste också vara noga på Hur man lindar, det kan lätt bli att man lindar förhårt och då blir det påfrestningar på senorna vilket kan leda till skada, och man får inte linda för löst så att de kan gå upp och hästen trampar på dom! Det har jag tyvärr varit med om, inte på min häst men en annan som red med lindor!

det finns ju också olika sorters lindor, fleece, elastiska, mm, det är jag inte heller så insatt i , men kan tänka mig att man bör rådfråga, om man inte är van, innan man köper ett par lindor, både för att det ska bli rätt för hästen, och blir det fel, kastar man ju pengarna i sjön om man inte har öppet köp!

Detta var ´några av mina tankar ang benlindor! Ni får gärna komma med egna åsikter! :)



Peace

smakprov

Här får ni ett smakprov från dagens fotografering!

Lämna en kommentar om du vill se fler!


Peace

Kiralyn

Idag har jag varit ute hos kiralyn o ridit, fick med mig en kompis ut också som fotade, så ni ska få en bildbomb senare om ni vill?:)

 Red på åkern idag, och mycket på volten, vill "varna" er för att Kiralyn ser ut som en köttbulle, hon är 23 år gammal och istoortsett helt oskolad så hon går ofta med huvudet bland stjärnorna och svankar! men vi jobbar på det:) Hon var ialla fall pigg idag och det blev första galoppen sedan december förra året ;) så det var kul!

 Det kommer att komma fler inlägg under kvällen så håll utkik! :)



Glöm inte bort att ni kan skicka in till Veckans outfit!

Peace


Hästtidning

När jag var på skolan för ett par veckor sedan läste jag en tidning som heter, hmm Western va det nog? Och i den hittade jag denhär texten! Jag tycker att den är såå bra, allt stämmer och det är något alla bör tänka på, speciellt den sista meningen!


wohoo

Jag kan äntligen lägga in bilder igen!! :D
så här bjuder jag på några favoriter!








Peace

Jag behöver er hjälp!

Nu är det så att för att bloggen inte ska bli tråkig så behöver jag lite tips från er! Det kan vara allt från utseende på bloggen till vad jag bör skriva om! :) Har ni något förslag så skica in det! I nuläget har jag tvp tävlingar igång, veckans outfit och motiveringstävling! Så skriv gärna vad Du skulle vilja läsa om här!!

Peace

happy

Måste säga att jag blir superglad av alla fina kommentarer som jag får!! :) Om ni har redigerat någon bild eller något så vill jag gärna se den!!:) Lägger i så fall ut den på bloggen med en länkning! :) Ni får mer än gärna redigera osv !!:) Ni är underbara! Peace

styckeindelning

Vet att det blivit fel i styckeindelningen... ska försöka att fixa det! Ser det framförallt i längre inlägg!!

Dressyrmupp

Har under kvällen haft ett trevligt samtal på msn, men Linn, pratat en del om hästutbildning och självförtroende och stuff, måste säga att det känns bra att prata med någon som upplever/upplevt samma saker som en själv!:o Finns många som är väldigt kritiska mot henne, vad hon gör, varför hon gör som hon gör, osv, men måste säga... Det finns nog ingen som jag "känner" som har så god hästhållning som hon har!! Jag vill Inte vara en smörare eller något för vi alla har brister, men det är väldigt få jag kan hitta hos henne! Hon är en enorm förebild för mig, oavsett hon vill eller inte haha (a) nej men jag ser väldigt mycket som hon gör som faktiskt har en betydelse! Hennes hästar mår ypperligt hos henne, som jag ser det utifrån internet, vilket jag i detta fallet litar på Väldigt mycket! Jag är enormt glad att jag klickade mig in på deras blogg för nästar exakt 1 år sedan! Jag har lärt mig otorligt mycket av att endast läsa deras inlägg och titta på bilder och videos! Jag blir lika imponerad varje gång jag läser att hon ex blivit sparkad eller trillat av eller skadat sig på något annat vis, men fortsätter lika glad ändå, för att hon älskar sin häst! Inte nog med att hon pysslar mycket om Cupido ( vars namn jag inte visste hur man uttalade innan hon gjorde en video om det haha ) men hon är även fortfarande väldigt intersserad hur hennes förra ponnyer har det, vilket jag tycker tyder på en seriöst hästmänniska! Jag tycker att man ska kunna vara intresserad av hur sina fd bästa vänner har det även om man i nuläget har en ny! Jag skulle väldigt gärna vilja träffa henne "på riktigt" också, för att jag blir så insatt i hennes liv när hon skriver på bloggen och skulle gärna vilja uppleva det som hon gör! Om ett par år ska jag och Anna även börja rida in Pilgrim, och tack vara Dressyrmupparna har jag fått en insikit hur det skulle kunna gå till när man rider in en häst! Varje häst är dock olik den andra men man kan ialla fall få ett hum om hur man skulle kunna göra! Även om man endast läser och ser någon video så är det grymt mycket information som man ska ta vara på OM man är intresserad , för mig spelar det ingen roll om man någon gång ska rida in en häst eller inte, jag tycker att det är värdefull information som man ska ta vara på! :-) Men nu tillbaka till ämnet! Som sagt, jag är grymt imponerad av det Linn gör och hur duktig hon är på det hoon gör.. Hon har flera gånger sagt att hon inte är någon expert på någonting och det visar att man har brister men man är villig att lära sig, vilket är enormt viktigt när man sysslar med hästar! Jag ser upp till henne till 100% och om det skulle vara någon inom ridsporten som jag skulle vilja vara för en dag, skulle det helt klart vara Linn! Hon har även , som jag uppfattat det, en kronisk smärta i kroppen som hon måste stå ut med hela dagarna , vecka in, vecka ut, men gnäller hon ? Nej! Vilken jag kan garantera att många andra skulle gjort!! Även om hon har ont såå slänger hon upp sig på hästryggen (undantag nu när Cupido är skadad) och gör det hon ska, för sin häst skull och självklart för att hon tycker det är kul! Jag tror inte många skulle gjort det arbetet som hon gör med sin häst, nu när han inte går att rida, tyvärr finns det många hästmänniskor som anser att när man inte kan rida sin häst så är den inte duglig! Men sån är inte hon, hon lägger ner möda och energi på att få sin häst frisk och att det ska må så bra som möjligt! Så nu till det sista! Keep up the good work Linn! Du kommer att fixa det! Du ger inte upp! Peace

länkbyte

Glöm inte att jag har länkbyte på bloggen !! och tävlingarna! mejla eller kommentera om ni vill veta mer!

Hallåj!

Tänkte bara berätta vart jag hållt hus de senaste dagarna! Hemma!! haha näe men jag har fortfarande inte kommit ut på praktik vilket betyder att jag inte har något att skriva om... Jag har varit hos Kiralyn några gånger och ridit, var hos pilgrim o ronja idag, mockade dock bara. Sen igår så har jag städat lite hemma bara och bakat ?! den blev kladdmuffins :-) och idag efter att jag va i stallet så bakade jag mjuk chokladkaka ?! det är nog fel på mig, jag HATAR att baka egentligen, gör väl det för att fördriva tiden xd Jahapp har det hänt nåt kul med er då ? :) Btw kan fortfarande inte ladda upp bilder, alla ikooner och grejer har försvunnit där man skriver inlägg.. någon mer som har samma som bloggar på blogg.se?`sjukt störgit.. så kan tyvärr inte bjuda er på någon bild :( Ciaoooooo Peace

Rodeo

Tidigare ikväll såg jag på untamed uncut på animalplanet! I detta avsnittet visade dom bl.a. En rodeo, grenen var att sitta upp på en fastbunden häst som hade ögonbindel på sig och sedan piska den när den var lös! I avsnittet slutade det med att hästen gick omkull och landade på den såkallade "ryttaren". Människor kom fram och puttade bort hästen som snabbt som satan tog sig upp o sprang iväg.. Alltså vad är det för fel på dessa människor? Att piska en skrämd häst tills den ger sig? Smart alternativ? Skulle inte tro det...
Det var även med en om tjurfäktning som är lika sjuk , kan ta det i ett annat inlägg... Men själva grejen, jag fattar inte vad som är så kul.. Och att säga att det är den mest aggressiva häst som finns?! Det är väl klart som f*n den är aggressiv om någon piskar som en idiot, men inte minst är den RÄDD!

Sjukt idioter är det rent ut sagt som håller på med sånt här! Dom är inte helt friska i knoppen!!

Har ni sett något sånt här på tv eller i verkligheten?

Peace


uteritt

Kom en hem från kiralyn för en stund sedan, har bara hunnit äta.. Jag och Johanna red ut en sväng och Evelina gick brdvid med sin überfina ponny (A) Det gick jättebra idag :-) kiralyn var pigg och glad och jag fick håll när vi travade haha, barbacka, så magmusklerna kommer till användning ;) aja det var kul :-) Jag var även hos Pilgrim och Ronja innan dess och mockade och klappade lite, det blåste typ storm så de va inge kul att stå ute ;/ Pilgrim var en riktig pani n the ass idag haha, han är så söt , men idag var han lite jobbig, han är mycket att gå på hela tiden och huvudet i ansiktet.. så efter en stund så gick jag igen och cyklade hem oh värmde mig innan det var dac för nästa stall :) Ev ut igen imorgon och rida en sväng till :-) min lilla tjej :') Vet att det inte har blivit så mycket uppdatering de senaste dagarna men jag hari nte kommit på nåt att skriva om så om ni har nåt förslag eller liknande så dela med er haha :D btw jag kan inte lägga ut bilder för tillfället, blogg är helknas ibland Peace

Mobilblogg

Åkte ut till hästen idag och mös och skrittade ut:) mysigt var det :) skrittade och travade en bit in i skogen innan jag vände . Hon var jätteduktig, träffade på busiga hundar som hon först tussade lite misstänktsamt på men gick förbi utan problem :) det var även andra djur en bit bort som jag inte vet vad det var xd men dom försökte hon se och lyssna på! Hon var med andra ord en pigg och glad 23 åring på promenad :)

Imorgon ska jag till pilgrim och Ronja och pyssla om dom :) ev även till kiralyn och rida ut en sväng till :)

Peace


hjälm eller inte?

Jag läste nyss en inlägg på dressyrmupparna.se som Ingrid har skrivit ang att bära hjälm eller inte!

Det började med att Ingrid lagt ut bilder på sig oh sin ponny när hon red utan hjälm och jäklar vad många gnällspikar som ploppade fram!!

Jag säger inte att det är rätt att inte bära hjälm men är man myndig och man känner till riskerna så visst rid uten hjälm, det skadar inte mig!!

Jag ser upp till både ingrid och linn men inte fan gör jag som odom hela tiden!! blir pissed på folk som klagar 24/7 påatt hon inte bär hjälm... Låt bli att läsa bloggen om du nu har så stora problem med det!!...

Tänkte lägga in både hennes text + det som jag svarade ! Och ni kan då  tänka att det var VÄLDIGT många som klagat!!!!

Ingrids text:

Jag tänkte fortsätta lite på Sofias diskussion eftersom hjälmfrågan är väldigt aktuell just nu. Mina inlägg där jag galopperade barbacka utan hjälm för någon vecka sedan fick ju över 250 (!) kommentarer sammanlagt där folk häver ur sig precis vad de tycker om mig och hur dum/puckad/misslyckad etc jag är. Jag kan helt ärligt säga att jag faktiskt inte bryr mig ett dugg för jag vet att jag inte är dum i huvudet eller osmart men jag tycker det är konstigt att folk anser sig ha rätten att kalla mig dum i huvudet och hoppas att jag ska ramla av och spräcka huvudet..?

Detta är min och Linns blogg och vi publicerar precis vad vi vill! Jag tål inte att det finns människor där ute som tror att de är chef över oss och ska tala om hur vi ska göra och hur vi inte ska göra! Vi har valt att ha en blogg där vi publicerar delar ur vår vardag, men det betyder inte att vi är några hackkycklingar.

Nej, det är inte bra att rida utan hjälm och jag uppmuntrar inte någon annan till att göra det heller, men man måste sluta haka upp sig på vad alla andra gör och lägga mer energi på viktigare saker och hur man själv vill ha det. Jag kan erkänna att jag nästan aldrig använder hjälm när jag skrittar ut just för att jag tycker den är obehaglig, men det är väl ändå mitt problem? Även fast det enligt många inte är en ursäkt så är jag faktiskt myndig och kan ta egna beslut. Jag behöver inga moraltanter som talar om för mig att hjälmen egentligen ska på, för innerst inne kan jag faktiskt tänka ut det själv. Ramlar jag av och skadar mig vet jag att det var mitt val att inte bära hjälm och får ta konsekvenserna av det. Dessutom använder jag faktiskt hjälmen 8/10 gånger när jag rider.

Jag tycker faktiskt att folk borde fokusera mer på sig själva och sina egna problem än att lägga sig i alla andras. Att sedan skylla avramlingar och skador på mig för att jag rider utan hjälm tycker jag faktiskt är skitsnack. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag uppmuntrar ingen till att rida utan hjälm. Dags att vakna upp och se att det finns fler mycket större och mer inflytelserika ryttare än mig som inte har hjälmen på. Jag är bara en helt vanlig tjej med en helt vanlig ponny och jag tänker inte låta mitt liv styras av vad andra tycker!





Mitt svar :

Men de va väl F’n vad folk kan klaga!!!!

Låt henne rida utan hjälm om hon vill det! Hur mycket ska tar ni av att HON rider utan?
Hon känner mycket väl till riskerna och om hon känner att hon kan ta dom och göra som hon vill! Thats up to her!
Förebilder? Skärpning!! Både hon och Linn är säkerligen förebilder för någon, men har dom bett om det? Dessa tjejer började som helt vanliga tonåringar att blogga om deras vardag ingenting annat-….
och ni som säger att unge hästthjejer tar efter! Kränkning? JA !!!! Ni troor verkligen att alla tjejer är dumma i huvudet och ska göra precis som deras ”idoler” gör! Bara för att man har en idiol betyder inte det att man ska göra precis likadant!!

Jag är så jäkla trött på att Ingrid ska behöva förklara för er dystra människor hur hon tycker och tänker! Låt henne göra som hon vill!! om ni inte gillar det , SKIT I O LÄS BLOGGEN!!

Visst ska man få säga sin mening men F*n heller inte så det blir ett kränkande påhopp!Och det är precis som 98 % av alla här som kommenterat gjort!
Gilla läget!!! Hon väljer själv, och med tanke på att hon är myndig så tror jag inte direkt att hon kommer att lyssna på någon dryg människa på internet som försöker leka mamma…

Så skärpning! Låt henne göra som hon vill och som sagt gillar ni det inte eller inte kan acceptera så så behöver ni inte läsa!! ingent tvingar er!!

( btw det är ingen som behöver kommentera att´jag har kränkt någon för det har jag inte, inga personliga påhopp som flera andra av er gjort!!)

Tack för mig!!

Stå på dej ingrid!!


________________________________________________________________________________

Vad tycker ni? Måste man klaga på någon annan och komma med personliga påhopp för att någon inte rider med hjälm? Man har väl en egen hjärna att tänka med?

Peace


woho

Måste först och främs säga grattis till min bror som ick sitt körkort idag! :D


Igår blev det tyvärr ingen uppdatering!
Försökte mobilblogga igår kväll men de ville sig inte riktigt som jag -,-
Kan berätta lite kort om gårdagen....

Började med att jag och mamma åkte till familia och köpte kläder till henne (?!) haha det tog väl dryg 2 timmar sen åkte vi hem igen, för att direkt åka till min mormor och fira henne, åt tårta o kakor...

sen åkte vi hem och gjorde typ ingenting hah, de va min dag..

Idag har jag varit hos frissan och slingat håret ljusare.. De blev bra :D
Snart ska jag in till mamma och sedan ska vi till min moster och hälsa på, min kusin är även där och hon fick barn för några veckor sedan :) Skulle egentligen till Kiralyn men när jag kom ut från frissan så pissregnade de och det har ännu inte slutat så jag hinner inte, får hoppas att vädret är bättre imorn så då kommer jag att rida ut igen :)

Hoppas att ni också har en bra dag! :D

Peace

Kiralyn

Idag var jag hos Kiralyn, pysslade om henne och borstade i minst en timme sen hoppade jag upp barbacka och i grimma och skirttade ut :-) hon rids vanligtvis på hack men de va sönder så fick bli grimma... red i grimma i säkert 6 månade innan och hon funkar bra med det, stannar fint när man galopperar ;)
skrittade nog i kanske 25-30 min, eftersom hon är så tjock så börjar jag få igång henne lite lugnt..

det var iaf en mysig tur, helt själva! påvägen tillbaka börjaade det småregna lite, men det var rätt mysigt för de va fortfarande sol på sina håll haha

jag fotade litegrann så om ni vill se bilderna så får ni slänga in en kommentar! :)

De har också fåttt massa kattungar i stallet som är suuuupersöta hha :D

________________________________________________________________________________________________________


när jag kommit hem osv när vi ätit så skulle jag o pappa ut i skogen med vovven och mamma och min bror skulle på andra hållet, men när jag släpper ut sammie så får hon syn på en katt som är på den stora gräsmattan utanför vårt hus (bor i ett kvarter typ där vi har en stor gräsmatta i mitten av husen) och sammie bara stannade och tittade på den, hon brukar springa till dom men inte diag , o katten bara sitter där på gräset och tittar på sammie.. sen när vovven hoppat in i bilen och jag satt mig i den, så skulle pappa hämta något och då ser jag katten börja springa  mot vårt hus och jag flyger ut genom bilen och skriker på pappa att han typ ska stänga ytterdörren som då var öppen, men han hann inte och katten springer rakt in i husethahah,, men vi får tag på den och tar ut den, suuupermysig var den :D när vi släppt ut den så är ytterdörren fortfarande öppen för min mamma o bror skulle gå ut, och då tar katten chansen igen och springer in x) jag sprang efter och fick tag på den, ( vi vill inte ha andra katter i huset eftersom vi har 2 egna, och en av dom är inte direkt förtjust i andra katter haha ) min lilla katt som ligger i soffan just då såg helt nyvaken och förvirrad ut haha.. men den lilla katten var så söt o mysig så nu vill jag ha tillbaka den haah,, har aldrig sett den förr men nu är den inte kvar längre iaf vad jag vet :( den hade inget halsband heller, och den kan inte ha varit så gammal för de va rätt liten och tunn... söt va den iaf :D

har ni också varit med om nåt kul som har med djur o göra ?

Detta har hänt en gång innan + för 2 år sen trror jag de va eller 3 så satt vi ute o grillade och hade dörren öppen och då kommer en fågel och flyger in i huset xd den satte sig på min säng -,- men vi fick öppnat mitt fönster och släppte ut den :P

Peace

Pälsindustrin

Jag kan inte annat än att hålla med Becka och Liza!! De här människorna förtjänar inget liv!

Känsliga Varnas!   Därbland mig själv! Jag har tittat på videon en gång och jjag gör ALDRIG om de!

http://features.peta.org/ChineseFurFarms/
http://beckaliza.blogg.se/2011/october/dessa-manniskor-borde-skjutas.html#comment



Jag fattar inte att folk har "mage" till att änvända päls när dee Vet hur det egentligen går till!
Varför kan de inte döda djuren innan ? Visst det är inte mycket bättre att föda upp dom eller fånga dom och döda dom för deras päls, men Det är en stor skillnad för djuren, att få slippa plågas till döds för att IDIOTERNA FLÅR DOM LEVANDE!!! Tappar respekten helt för männskligheten när jag ser sånt här!

Det är INTE vackert att bära päls!

Jag
känner folk som bär päls eller har burit och jag tycker att det är förjävligt! Jag skäms nästan över att känna dom!

Detta gäller även dun! Att plocka dun från en levande fågel för att stoppa in i jackorna! Jag har en väst med dun i, Men på den står det klart och tydligt att dunet är plockat från döda fåglar! Visst det kanske inte är helt sant men jag utgår från det för annars hade de förmodligen inte skrivit något alls..!
Ex Canade goosjackorna! plockade från levande fåglar! Därför skulle tanken aldrig falla mig in att köpa en sån ful jacka!

Usch!! Jag blir förbannad!!

Peace

Header och Design

Jag har fått in några förfrågningar av folk som vill göra Designer och Headers till mig!
ni får JättteGärna göra det! :) Det är bara att höra av sig till min mejl, [email protected] om bilder osv , det uppskattas jättemycket att ni vvill göra det till mig :)


Imorgon ska jag till Kiralyn och rida :D dock endast skritta ut ev trava lite då hon inte gått så mycket på senaste tiden! Eller ja snart 1 år...
Jag har saknat så mycket att kunna komma och gå när jag vill och kunna rida ut! Tänk en tiidig morgon helt  själv i skogen, så mysigt <3 Jag kan dock komma och gå när jag vill hos Anna haha de va inte så jag menade men att kunna rida ut! Så imorgon ska bli första gången på 10 månader!

Rider ni ut mycket?

Peace

Filmer

Har laddat upp tre filmer idag! Är det något speciellt som ni skulle vilja att jag filmar eller liknande, ge förslag, något kanske jag redan har :-)

Är det något speciellt annars som ni vill att jag ska skriva om ?? Tycker om när jag får förslag, ni får också gärna komma med kritik, om vad ni tycker är bra och vad ni skulle vilja ändra på! :DBehöver sånt för att bloggen ska bli så bra som möjligt!

Glöm inte bort tävlingarna !!

Hör av er till [email protected]


Peace

Fölbedömning

En liten film från när jag var på fölbedömning för ett år sedan med pilgrim, detta år dock inte han utan ett annat urgulligt föl, lyssna bara på gnäggningarna haha så söt


Pilgrim

Haha ja, han gillar att följa efter en ;)


bloglovin

Nu kan ni även följa mig via bloglovin!! Sök på allroundhasten så kommer jag upp ;)

Peace

....

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2972044/allroundhasten?claim=xmkxks4gkkx">Följ min blogg med Bloglovin</a>

länkbyte

Glöm inte att jag har länkbyte på bloggen! Hör av er till min mejl eller släng in en kommentar!
[email protected]

Peace

brun outfit

slängde ihop en brun outfit som jag tycker är rätt snygg :) visst sen finns de ju nyanser som är snyggare än andra menmen ...

              

       


vilken är er favoritfärg på utrustning ?

Peace

Csárdás KiralynÖ

Idag blev dett "bekräftat" Jag kommer att börja rida Kiralyn igen! Saknar att kunna komma till stallet när jag vill och kunna rida ut! Hoppas att allt kommeer att funka nu!

Saknar min tös!(L)



Peace

video

Här har  ni videon :)

Ronja stod likadant där ute i säkert 10 minuter och bara tittade och gnäggade hahh

Peace

tack

Tack så mycket för hjälpen ang videon :D

Fler än vi som har helt fantastiskt väder idag ?;)

Peace

hjälp

jag behöver er hjälp!!:(

Hur lägger man in videoklipp på blogg.se ?jag filmade i stallet idag men kan inte ladda upp den haha :(

Peace

Veckans outfit



Veckans vinnare är Ylva tillsammans med Rinaldos' Boris! Snygg mörkblå färg på en snygg häst!
http://ponnyflickornas.blogg.se





Peace

stallet

Kom nyss hem från att ha varit i stallet :-) Ronja var suuuuupermysig idag :') hihi pilgrim var busig som vanligt (a)
Fotade lite och filmade stallet så ska lägga in de senare, håll utkik :)

Peace

:-(

Det blev inge stall idag, men imorn är de min dag så då ska jag upp!

Var på skolan idag igen för att kolla efter en annan apl plats! ska ringa till löddeköpingeridklubb imorn och prata med någon haha, en tjej som både jobbar på ridskolan och har egna tävlings hästar :) sedan ska jag rida till  en annan som föder upp och utbildar PRE hästar ;) haha
Får väl se vart jag slutar nånstans :p

bjuder på denna bilden igen, tycker den är fin :-)

Vad har ni hittat på idag ?

Btw har även beställt skoljacka idag, den kommer nog snart och då får nii bild på den :-)

Peace

svar på kommentar

Ang pretty!

emma: ska du köpa henne ? :D

Nej jag ska inte köpa , jag provred för att jag ev kommer bli medryttare  på henne! :-)


tjenixen

Idag var jag på skolan för att kolla efter praktikplats, eller apl som det heter :-)
Var efter det på besök på en ev plats, var väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, det var lite väl litet med endast 4 hästar! Så jag ska tillbaka till skolan imorgon och se om jag kan hitta något annat :-P

Är det någon av er som praktiserar och vart i så fall ?

Jag ska nog upp i stallet imorgon med hade jag tänkt mig, så då får ni lite mer uppdatering om det :-) försöker komma på något att skriva om men det är inte alltid så enkelt haha aja det kanske kommer, ni får gärn ge förslag och inspiration !

Peace

Pretty Woman

Idag har jag provridit Pretty :-) Det gick jättebra!

Ni ska få lite bilder :-)
De är alla tagna av Tina som äger ponnyn!

Hon går inte iform på nån av bilderna, men det är ögonblicksbilder och jag anser inte att det är de viktigaste först gången man rider en ponny eller häst :-)










tycker denna är så söt hihi






Visst är hon söt ?! :D

RSS 2.0