Annonser från BloggPartner

fång

Då var det bekräftat! lilla ronja har fått fång:( Idag gick hon dock lite som hon inte gjorde förra gången! men det var långsamt med huvudet nere och man såg att hon inte ville stödja på nåt utan benen :(
Annars var hon väldigt mysig idag och kelade massor. Pilgrim var med vild än tam idag och var på hela tiden att båda knuffa o bita o va uppe i ansiktet hela tiden. Var där bara i typ 45 minuter o mockade o pysslade om dom lite sen cyklade jag hem igen.
Det blir tyvärr ingen bild idag, maybe next time;)

Peace

Pilgrim

Idag ska jag upp till pilgrim och ronja.. Som vanligt regnar det! -,-
Bloggar igen senare och då blir det förmodligen hiss och diss eller lyx vs buget. vad vill ni ??

Peace

skolshoppning

Idag var vi även iväg och köpte ridutrustning (skolan) mian grejer gick väl på kanske 3000 (A) Man tar ju de man får :D

Det blev ett par JW Ridbyxor- röda


En ridhjälm från lamicell master

En säkerhetsväst
Ingen bild

Ett par stallskor
Ingen bild
 
och ett par ridhandskar
ingen bild!

Peace

skolshoppning

Idag var vi även iväg och köpte ridutrustning (skolan) mian grejer gick väl på kanske 3000 (A) Man tar ju de man får :D

Det blev ett par JW Ridbyxor- röda


En ridhjälm från lamicell master

En säkerhetsväst
Ingen bild

Ett par stallskor
Ingen bild
 
och ett par ridhandskar
ingen bild!

Peace

Ozzy

Idag har det varit både en jättebra dag och en jättedålig dag, de dåliga behöver vi inte ta upp men de bra var att min hopplektion ida på skolan gick sjuuukt bra!! :D jag har inte hoppat så mycket innan men idag gick det sjukt bra:d Red en trevlig strhäst som heter Ozzy.

Vi gjorde lite olika övningar, den första var att bara rida över 6 bommar i fältsist och träna på balans och ridväg.
Efter vi gjort det började vi hoppa lite, första hoppövningen var att först rida över 3 bommar och sen över ett kryss nästa var att rida över bommarna och sedan göra en volt och sedan över krysset, volten var för att rida rakt mot hindret , träna på de alltså, sedan gick vi över till att rida över bommarna och efter den sista fatta galopp och göra en volt och sedan på hindret. + vi skulle få rätt galopp efter med, jag fick fel ett par gånger men de andra var jättebra. Jag fick ett stopp också innan hindret som jag är imopnerad över mig själv att jag satt kvar :P Vi kom lite långsamt in på hindret och han var påväg att hoppa men ångrade sig och vek av åt sidan och jag var nära över på andra men  jag klarade de, tappade sigbyglen och så men hade "rätt" kvar i så jag tog stöd på den :)

Ozzy:)

Så förövrgi är jag väldigt nöjd med min ridinsats idag!:)

Peace

Är det ingenting ni vill att jag ska skriva om ?


Ridning

idag har jag äntligen ridit igen! Det blev tyvärr inte Chardonnay, eller lilla grå som han kallas:p utan det blev en annan liten storhäst som heter Mickey! han var supertrevlig, Dock märktes det av att jag inte ridit på länge så lite ringrostig var jag allt haha, skänklarna var väl inte alltid där dom skulle, men jag tyckte det gick bra ändå:)

Passet började med att vi gick in i ridhuset och satte upp o så, sen skrittade vi lite på långa tyglar, efter en stund tog vi tyglarna och började jobba hästarna, ställa dom åt både höger och vänster, sedan travade vi och gick in på volten, sedan skulle vi galoppera, det gick också bra när han väl ville haha :p Jag står ofta upp lite i fältsits när jag galopperar, tycker det känns bäst och får bättre skänkelläge. Men satte mig ner efter ett par varv igen, måste lära mig haha :D Sen innan vi va färdiga så fick vi gå igenom hästarna hur vi ville och trava av dom i valfritt tempo oså:) Men överlag tycker jag att det gick bra för att vara första gången på ett år, man tappar ändå rätt mycket! På köpet av detta passet fick jag även skoskav och skav på ringfingret efter tyglarna.. inga vantar....

Aja imorgon ska vi till månsgård och köpa ridgrejor som skolan står för, vi ska även rida ver cavaletti och små hinder, för att kolla av vår balans! Får väl se hur det går!  Berättar mer imorgon...

Ha det bra
Peace

Mickey:)

skolstart Igen....

Imorgon börjar jag skolan igen efter ett litet uppehåll ons,tors, och fre... Det var tyvärr inte alls som jag hade tänkt mig och vantrivs tyvärr väldigt mycket! Men imorgon ska vi va i stallet hela dagen, så då ska ja dit och så ska jag prata med min mentor..

Imorgon ska jag även rida (ordentligt) för första gången på ett år så det ska verkligen bli jättekul, ser verkligen fram emot det! Hoppas att jag får en hästs om jag spanat in, en liten storhäst som heter chardonnay, gråskimmel.
Om ni vill se honom så gå in på www.helsingborgsridskola.se och sedan hästar och ponnyer och, sen hästar så finns han där:) Jag har ingen aning hur han är att rida men min mentor sa att han är väldigt trevlig och duktig så hoppas på det:)

Jag funderar även på att ha en liten frågestund, är det något ni är intresserade av?
Bjuder på en bild på min fina kise:)

Peace

Veckans outfit

Glöm inte skicka in bilder till veckans outfit! Ni får även länk till er blogg!
[email protected]
Peace

Hjälp!!!

Vet någon av er vart man kan köpa en Riders Company säkerhetsväst i skåne? haha
Jag är i stort behov av en väst nu när vi börjar rida i skolan, (Jag tror vi måste ha det, iaf i hoppningen )

 Peace

Mia's

Jag måste bara tipsa om Mia's Ridsport. Jag har tyvärr själv inga egna erfarenheter från deras produkter men jag har BARA hört bra saker därifrån, prisvärt och bra kvalite och ett stort utbud:D

Har ni några erfarenheter från deras produkter?:)



Peace

ojojoj

Herrrgud vilket blixtoväder vi hade imorse!! Jag låg o sov och vaknade vid 7 av att rummet lös upp o jag typ bara wtf??:o ja o sen kunde ja inte somna om på en timme, :)
Hoppas att hästarna klarade sig fint!

Hur gick det för er?

Peace


Rest in Peace

Idag blev falkens sista stund i livet!
Efter en tids sjukdom, dvs mag och andingsproblem så var det hans tid att nå himlen!:(
Jag hann tyvärr aldrig lära känna Den ponnyn speciellt mycket, men under den tiden ja var medryttare på honom hade jag riktigt kul! Han var den snällaste ponnyn jag träffat och skulle aldrig göra en fluga förnära! Det var med andra ord en perfekt ponny!
Han var en alldeles lagom ponny med lagom motor, ja lagom av allt! Han älskade att hoppa! Kommer ihåg en gång när jag red i det fina vädret, så ägarens pappa var ute och höll  på en en lufttrycksmaskin som falken var livrädd för, eller ja inte livrädd för men jaja, när vi skulle galoppera så for han förbi snabb som vinden och sedan tvärbromsade han när han var förbi, haha! Jag blev även offer för att trilla av honom . Det var ingen stor grej, en bil körde förbi med släp när jag skrittade av på långa tyglar och släpet studsade till och Falken blev rädd och slängde sig åt ena hållet och jag åt andra.

Jag fick åtminstone uppleva några roliga stunder tillsammans med honom och jag önskar att det vora fler!

Jag kommer att sakna Honom fruktansvärt mycket! Det kommer bli så tomt i hagen när man åker förbi och inte ser någon Falk luffsa runder och leva livet.

Nu kommer han i alla fall att må bra utan besvär!
Nu kommer han att få springa på de stora gröna ängarna föralltid!

Jag säger inte Hejdå, jag säger Vi ses igen!

Vila i Frid Falken, Jag kommer sakna dig!



Hööks

Idag svängde jag och mamma in på Hööks och skulle "titta" haha det slutade med ett par strumpor, en långärmad brungrå tröja och en grå tjocktröja:)




Supersköna båda 2..


Harry Boy

Jag måste bara Dissa Harry Boy's reklam!

Så dagens Diss går till



Alltså De gör en reklam för travsporten, v75 osv... MEN Använder de travhästar i sin reklam? NEJ
Ingen stor grej men jag menar om man gör en reklam för något speciellt är det väl självklart att man använder det i sin reklam haha.. Jag retar mig på deet varje gång jag ser reklamen..

Har ni någon reklam ni retar er extra mycket på?

Peace

Stallet

Nu har jag precis kommit hem från stallet!
Det blev bara en mysdag:) Ronja har blivit flyttad till grushagen så hon har frmodligen fått tendens till fång igen :( hon ville inte röra sig alls så jag stod hos henna och mös ett tag och när jag gick så gnäggade hon efter mig :(<3
Pilgrim var också mysig idag, kelade massor och busade lite, unghästar! haha
Bilder kommer om ni vill se, släng in en kommentar isf!

Peace

förlåt

Förlåt för dålig uppdatering!
Började i skolan i måndags vilket inte var alls som jag ahde tänkt mig!
Så nu är jag ledig till måndag och då ska vi till stallet..

Idag ska jag upp i "mitt" stall och pyssla med pilgrim och ronja. ev mocka hagen med, får se hur mycket som finns..

Har någon mer börjat gymnasiet?

peace

Hej

Idag har jag och pappa tapetserat om mitt rum, därav uppdateringen :D Jag kan lägga in Före/efter bilder sen om ni vill?

Det är fortfarande inte många som skickat in bilder till veckans outfit vilken är lite trist ;/
Men känner du för det så skicka till [email protected]

Imorgon börjar jag även gymnasiet vilket är spännande :) Någon mer som börjar ?
Jag kommer berätta mer imorgon :)

Jag ska även  upp i stallet imorgon hade jag tänkt mig, får se hur vädret är om det blir några nya bilder.

Peace

Är det något ni undrar över eller vill att jag skriver om så släng in en kommentar så löser vi det! :D

Hiss och diss

Idag tänkte jag Hissa och Dissa.

Dagens diss går till

Vit häst med vitt schabrak

bild lånad från google! (äger du den och vill att jag tar bort den så be mig )
Detta är ingenting personligt mot någon utan en personlig åsikt!
En vit häst ser smutsig ut med ett vitt schabrak! Tyvärr om man får säga så, så är det ett krav  på dressyr tävlingar att ha vitt schabrak oavsett färg på hästen.

Dagen Hiss går till

färgade träns

Bild lånad från google ( dressyrmupparna)
Tycker det är en fråck ide med färgade träns som man kan matcha till mycket. Vet att många tycker att det är överdrivet men jag tycker det är riktigt kul faktiskt :) Har även sett särgade sadlar vilket är lite speciellt:p

Vad tycker ni om detta ?

Peace

BioTime

nu har jag nyss kommit hem från stan efter att ha vairt på bio med min bästa vän :)
Vi tittade på :

Den var jättebra så kan varmt rekomendera den :)

Vad har ni för favoritfilmer? Båda häst ochh "vanlig"

Hästuppdateringen har varit lite låg men imorgon ska jag hissa och dissa så kika gärnna in då och säg din åsikt:)

Glöm inte att skicka in bilder till "veckans oufit"

Peace


Dålig uppdatering!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering idag!

Gick upp halv 11 (vilket är ovanligt sent för mig), satte mig vid tv:n och tittade på Bambi, älskar den filmen :D hahah
Sen gjorde jag mig iordning och gick ut med min vovve, kan skriva om henne i ett annat inlägg om ni är intresserade?
sen kl 1 stack jag till frissan och blev klippt. Sen var det hem och iväg till city gross och familia, inhandlade ett par jeans. Sen va det hem igen efter ett par timmar och nu klockan 7 är vi hembjudna till min hmm dumt de låter men, gamla klasskompis. Trevligt :)

Idag blev det inget stall heller för min del och förmodligen inte imorgon heller då vi ska tapetsera om mitt rum :)
Söndag, Ja kanske :) och på måndag :)

Är det något som ni vill att jag ska skriva om ? Jag har lite idetorka just nu så ni får gärna komma med förslag :D

Peace

Veckans outfit

Jag tänkte börja med "veckans Outfit". Det är rätt enkelt, Det ända ni behöver göra är att skicka en bild till mig som ni vill nominera. Sen verje vecka väljer jag ut ett ekipag som blir "veckans outfit". Ni kan sskicka in en eller flera bilder som ni vill bidra med och jag tar inte bort någon bild (om ni inte vill). Ex om du skickar in en bild idag kanske Du "vinner" om 3 veckor. Så ni kan skicka in bilder hela tiden :) Förstår ni ?

Vill du skicka in en bild ? Skicka då till [email protected]


Outfit

slängde ihop en liten outfit som jag bara älskar !! :D hade inte tackat nej till att få detta ! Ridstövlarna har jag redan





Hv Polo Ridbyxor 1499 ;-                Ridstövlar från Wilton 1499 ;- 



Tjocktröja från Hv polo 849 ;-                         Tröja från HV polo 579 ;-
      

Bloppis

Detta är dock inte hästrelaterat menmen :p

Tänkte tipsa er om en bloppis som min vän har på sin blogg :D
Hon har riktigt snygga kläder så passa på att fynda :D


vill du checka in kläderna ?
gå in på www.tasteofsofia.blogg.se

Igår

Igår när jag var i stallet hade jag min dagliga otur-,-
När jag cyklar upp regnar det så där jättelite, inte kul men inte värre än att man står ut. MEN när jag ställt cykeln utanför stallet och går in...... Då kommer värtsta ösregnet och höll på ett tag, men tänkte jag är redan lite blöt så det är väl bara till att gå ut! så jag tog skottkärran och gick ut i hagen och började mocka. Efter ca 20 minuter var jag klar och gick tillbaka. Det regnade fortfarande då! 7
Men så precis när jag ställt kärran så spricker himlen upp, regnet slutar och solen tittade fram och det var dövarmt!
Så hade jag väntat med att gå upp i stallet 20 minuter så hade jag sluppit bli helt genom blöt! MenMen haha
när jag var klar med mockandet kom också anna hem , hon hade varit och hämtat spån, så jag hjälpte till att lasta in det!:) snäll som jag är (A)

Brukar ni också mocka era hagar?

Peace

En liten bild på borstätaren pilgrim :)

Bloggtävling



Vill ni också vara med och tävla? gå in på www.dailyhorses.blogg.se ;)

Favoritraser

Hej!

Nu tänkte jag skriva lite om mina favoritraser :)

Jag börjar med

Svenskt Halvblod:

Detta är en ras som man kan använda till, ja allt! Ridning, körning, western, turridning, mm.
Om den uppfostras rätt från början så är detta en mycket trevlig ras!
De finns i olika storlekar, från gränsen från d-ponny till över 180 cm så det är ett stort utbud inom just Sv Halvblod:)


Fjording:

Fjording har jag alltid varit förtjust i. Tycker att dom är hiimla söta och även dom passar till det mesta :)
Det är en stark och robust ras som oftast klarar av lite tyngre ryttare. Deras kännetecken brukar vara deras färg och deras stubbklippta manar. De blir dock inte så stora, runt c-ponny till liten häst.
Bild lånad från google!

Araben:

Detta inkluderar alla arabsorter!
Detta är en väldigt ståtlig ras men som samtidigt blivit underskattad, mycket av det riktar sig mot deras smala huvud. Men är inte det en del av charmen ?
Araben har ofta ett hetsigt temperament och lämpar sig därför itne alltid till nybörjare ( finns undantag)
Det är en ganska vanlig utställningsras i flera olika länder.
bild lånad från google

Ja det var nog dom som sticker ut mest, men jag ÄLSKAR såklart alla!! raser:) det är hästens personlighet som räknas, inte hur den ser ut!

Peace

hmm

Jahapp såhär får min design se ut ett tag framöver! Jag ska försöka trixa lite med färger och sådana grejer:) menmen..

Förresten, vilken självklar grej, jag tänkte dra upp till stallet nu, tror ni inte att det börjar regna då -,- jaja jag får väl dra på mig regnkläder eller något :p

senare tänkte jag göra ett inlägg om mina favoritraser:)

släng gärna iväg en kommentar om vilken ras du tycker bäst om :)

Peace

header

nu har jag lagt in en header, men min meny försvann och mitt bloggnamn är ivägen, men jag ska försöka fixa den inom kort- håll ut!

Peace

Godmorgon

Idag är det min dag att ta hand om hästarna, så ska upp dit lite senare!


Jag skulle vilja hissa ett par ridstövlar från Welton, nämnligen dessa:


Dom är riktigt sköna redan från första gången man provar dom! jag har inte ens ridit i dom men tycker ändå dom är super sköna! Visst är dom lite stela nu men har bara hört bra kritik om dom.. dom är även prisvärda för endast 1499 ;- Passformen är även jättebra!
Kan varmt rekomendera dom!
Är det någon av er som provat dom?

Peace

header

Jag undrar om det är någon av er som är intresserade av att göra en header till mig? jag är riktigt kass på det. tyvärr kan ni inte få betalt men ni får reklam utav mig på min blogg!! Skicka gärna ett mejl till mig iså fall
[email protected]

Tack på förhand :D


bloggar

Här är en lista på vilka bloggar jag följer

www.dressyrmupparna.se - häst

www.moajonsson.blogg.se - häst

www.ponnysanning.blogspot.se - häs

www.internationalshowjumping.se - häst

www.kissies.se

www.mondoblogg.se/linneamagnusson

Ja det var väl dessa, vilka bloggar följer du ?

Peace


vill du nå mig ?

[email protected]

bildbomb

Här kommer en bildbomd på framför allt ebbonie och pilgrim :)











Dagen efter fölningen


lilla ronja :)


Kanske inte den mest stilfulla bilden, menmen, hon är gammal outbildan och kom precis tillbaka efter en skrittur ;p
Det här var den allra sista bilden jag tog på min prinsessa innan hon flyttade :(


Det var allt för stunden, om ni vill kan jag lägga upp fler så vill ni är det bara att slänga in en kommentar:)

Peace

lyx vs budget




Ett träns från Dyon för 1199;-                     Och ett träns av Aachen från Hööks för 379 ;-          




Jag tycker att båda dessa tränsen är väldigt snygga! Det är inte precis likadana men De är så pass lika att jag hade valt tränset från hööks!
Vad hade ni valt?

Peace

Mina medryttar-sköthästar

Så då tänkte jag berätta lite kort om varje medryttar/sköthäst som jag har/ har haft!

Jag tänkte börja med den allra första jag fick:

Kiralyn
Detta är en äldre dam på 23 år, hon är en shagya-arab, svartbrun i färgen.
Den här hästen fick jag 2006 och har haft hand om som min egen, tyvärr så har jag inte möjlighet att komma till henne så ofta längre och nu på senaste tiden har jag varit där 1 gång på 6 månader :(
Iaf Kiralyn är ett avelssto som inte är så jättemycket utbildad med det har funkat bra ändå, det är en väldigt snäll tjej men hjärtat å rätta stället, hon vet vad hon vill och tycker det är superkul att galoppera i skogen eller på ett öppet fält så man får springa av sig.

Falken:

Detta är en d-ponny på 15 år, jättemysig ponny som ställe upp, honom red jag tyvärr bara i några månader sedan funkade det inte längre av personliga skäl!
Han är iaf jättesnäll och trevlig och rätt välutbildad. Tyvärr har han haft problem med det ena och det andra så hans tid till himmeln är snart kommer, trist;(


Ebbonie:

Den här hästen tog mitt hjärta med storm!
Det var vintern 2010 som jag äntligen fick chansen att ha hand om denna underbara häst!
Ett halvblodssto f. 90 174 ch hög.
Ebbonie har gått lite som westernhäst och det är nog en av dom absolut snällaste hästarna jag någonsin stött på! En riktig myshäst. Jag var i stallet i stort sett var dag och pysslade om henne, det tog några veckor inte jag satt på hennes rygg för första gången.
Ebbonie var också dräktig när jag "fick" henne och den 31 maj 2010 kom en liten hingst till världen (info kommer)
Hon är en exemplarisk mamma! Iaf jag fortsatte och rida och jag började även med lite NH och tränade lite.
Tyvärr kom domen i februari detta året, Hon skulle säljas!
Tårarna rann och jag gick bara och väntade på att allt skulle vara över, slippa känna känslan att det kan ske närsom helst!
Några veckor senare var hon såld och redo att flytta till sitt nya hem som låg i Kristanstad (www.stall-rya.se)
Nu har det gått flera månader och det är fortfarande jobbigt att gå upp i stallet för att ta hand om hennes föl pilgrim. Men han har också en stor plats i hjärtat så det är för hans skull och för deras ägare som är så tacksam för all hjälp hon får!
Jag hoppas att jag ska få se min älskade häst igen någon gång!


Pilgrim:
Pilgrim är då Ebbonies föl, han är 1 år, Jag måste säga att detta är en fantastisk unghäst, väldigt trevlig för att vara så pass ung. Redan från dag 1 började vi hantera honom dvs, ta på honom, gå med honom osv. och det är vi väldigt glada för då unghästar kan vara väldigt besvärliga om man inte börjar tidigt. Jag är i stallet så ofta jag kan och har en fast dag i veckan som jag har ansvaret för honom och hans kompis Ronja. Det finns inte så mycket mer att säga om honom, ÄNNU!


Här var en liten presentation av hästarna jag har haft hand om eller har! undrar ni någor är det bara att fråga!

Peace!

Välkommen

Välkommen till min blogg!

Vem är då jag ?
Jo Jag heter Rebecca och är 16 år, Den här bloggen kommer framför allt att handla om Hästar, ridning, utrustning och eventuella tävlingar!
Jag har tyvärr ingen egen häst att uppdatera om men jag har en "sköthäst" som kommer få en del plats här.
Nu i höst ska jag börja gymnasiet och ska gå naturbrukslinjen med inriktning djur-häst och kommer därifrån uppdatera om våra träningar på en av sveriges modernaste ridanläggning, Helsingborgs Ridhus!

Vem är jag som ryttare?
Jag har sysslat med hästar i typ 8 år och större delen av tiden har jag ridit på ridskola men samtidigt haft medryttar/sköthästar, jag tänkte berätta om dom i ett enskilt inlägg:)
menmen, Jag är en allround ryttare mog hoppning, lite kul för på ridskolan hoppade vi nästan aldrig men ändå tycker jag bäst om det ;p

Det var väl allt för stunden, vill ni veta mer så är det bara att kommentera inlägget eller skicka ett mejl(adress kommer)

Designen är inte så rolig nu men det ska ändras så fort som möjligt! så håll ut

Peace

RSS 2.0