Annonser från BloggPartner

Mina tankar kring rodeo

Det är en HEMSK "sport"!!!
Jag kan inte förstå det roliga med det. Det ända som dom gör är att plåga djuren.
Inridning av unghästar exempelvis:
Dom slänger upp en tung sadel på en häst som aldrig sett en sån förut och dom trycker in bettet i munnen på dom! Instängda i ett litet bås med MASSOR av ljud runt omkring sig , skirkande människor , skirkande cowboys, rädda, förvirrade, skadade hästar, kor, och kalvar. Hur enkelt är det då att rida in en unughäst på bästa sätt ?
Nä utan som slänger upp varandra på dom stackars djuren och och hästen bockar och sparkar för att bli av med varelsen på ryggen. folken jublar och skirker och hästen blir allt mer förvirrad och rädd. Människorna kör slut på hästarna till dom verkligen inte orkar mer och GER UPP!!! En häst är en levande varelse men känslor, dom är inte dumma!
Det finns mycket bättre sätt att rida in en häst på, lugnt och sansat i ens egen takt, ingen stress!

Och om man kollar på den andra grenen inom rodeo.
När cowboysen rider omkring på sina vettskrämda hästar och jagar kalvar ?
dom kastar ett lasso kring kalvens hals och den springer för livet när hästen plötsligt vänder om och galopperar åt andra hållet och kalven slängs med och bara åker efter.!
Är det ingen som tänker på djuret ? är det bara pengar, uppmärksamhet och PR som gäller i huvudet på dom ? JAG tycker att det är fruktansvärt hur människor kan hålla på sådär. Vi som ska vara så mycket mer utvecklade än djur och ändå hålla på, på det viset, det är inte rättvist! :(

Känsliga varnas!!!
http://www.youtube.com/watch?v=er4bN3A9HDg

Peace

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0