Annonser från BloggPartner

Längesen...

... Jag bloggade!

I måndags började skolan vilket tyvärr varit otroligt jobbigt! Efter att ha gått hemma i drygt 14 månader så är det svårt att komma tillbaka. Min klass är nog egentligen så bra den kan bli men somsagt det är jobbigt vilket som..!

Hade hoppats på att det skulle bli betydligt bättre nu efter några dagar men efter ett bakslag från idag så är det i det bättre :(

Ena stunden känns det ok, inte mer men ok! Och andra vill jag bara vara hemma precis som vanligt.

Mer än så vill jag inte berätta!

Idag var jag hos Pilgrim för första gången på väldigt länge! Dessvärre var han inte ett dugg intresserad av mig , han tog en godisbit jag hade sen återgick han till sitt, dvs motionerade sig själv genom att gå och springa genom hagen helt själv! Ronja ville ju inte leka med bebisen! Han är så himla fin!!
Jag är glad att han finns, han får en oftast på bättre humör!

Förra veckan trillade jag som sagt av Pino vilket jag fortfarande har ont av! Vissa stunder och saker jag gör, får jag så otroligt ont!!
Hoppas att det går över snart.

Hur har er vecka varit?
Kommentera gärna


Longerat

Idag vart sista dagens som hästvakt. Eftersom jag trillade av i onsdags så försvann mina planer för dagarna ridmässigt också, vilket inte var tanken, jag skulle ju ha pass att kunna uppdatera er om menmen så blir det ibland.
 
Igår fick hon ha sin vilodag så pysslade om henne ett bra tag, smorde in hennes man och bara myste, det verkade hon uppskatta!
 
Idag hade jag tänkt att kravla mig upp på hästryggen men ikke sa nicke.. Så jag longerade henne en stund istället för att hon skulle få röra på sig, det fick bli på den enkla sättet, träns och lina, ivanliga fall så använder de chambon men det kan inte jag så det fick bli utan den! Men det gick så bra så! Pino visste precis vad hon skulle göra så hon gjorde det väldigt enkelt för mig, fina hästen!!
 
Hon fick sen komma in och mumsa på sin mat.
 
Utöver att ha pysslat med Pino så har jag mockat och fixat foder! För mig som inte är hästägare så är något så simpelt väldigt roligt, att fixa foder!
 
Men det har faktiskt varit några lärorika dagar även om det inte riktigt gick som vi hade tänkt ;)
Jag är förhoppningsvis back on track snart! På måndag börjar ju skolorna och då behöver jag gå i massa trappor vilket jag har svårt för just nu så hoppas det är bättre tills dess!
 
ni som är 96 eller möjligtvis 95, vilket gymnasium ska du gå på?
 

Då blev det min tur....

... Att trilla i backen!
 
Idag var första dagen för hästpassning och vi skulle endast ut på en skrittur för att få bort ev träningsvärk efter ett hårt pass igår, men riktigt så långt kom vi inte!
 
Vi hann väl ett par-300  meter, sedan är där en vägbom som man får passera på sidorna och ja , det gjorde vi, skillnaden denhär gången var att jag fastnade med ena foten i stolpen och Pino blev skärmd!
 
Eftersom jag höll på att skitta fram så hade jag långa tyglar, som jag tänkte korta upp efter bommen. Pino blev somsagt skrämd och for åt ena hållet och jag åt andra, eftersom jag var något lutad till höger, där var träd på andra sidan, så for jag såklart i backen! Landade ändå rätt bra, rakt ner på svanskotan så fick en rejäl smäll där som gör så förbannat ont!! Skrapade även upp ena armen och har blåmärke på foten som jag fastade med!
 
Lyckligtvis slog jag inte i huvudet som jag lätt kunnat gjort i järnstolpen om jag haft mer otur!
 
Men inte nog med det, när jag suttit ner ett tag för att hämta andan och skulle resa mig igen så känner jag hur allt blir suddigt och benen viker sig och jag svimmar! Fy det var riktigt obehagligt... pappa hann få tag i mig litegrann men jag typ vek knäet och satte mig ner så är lite öm även där.
 
Bortsett från det så är det rätt lugnt, lite snurrig och mår illa ibland..
 
Jag är så glad att det var Pino som jag red!! Hon var så försiktig för att inte trampa på mig trots att hon blev skrämd och var upprymd, men hon hade koll på mig och ställde sig senare ett par meter bort.
Skulle ge det ett försök till att resa mig upp men fick sätta mig igen och vila några minuter medans pappa höll Pino så höll jag Sammie som fick följa med idag, typsikt just när detta hände! Men båda djuren var duktiga!
 
Jag hade tänkt att hoppa upp igen men kände att det inte var någon bra ide när jag var yr, hade svimmat och hade grymt ont i baken så jag fick gå hem, vilket tog sin lilla tid! Men hem kom vi och jag ledde Pino som gick fint bredvid mig, långsamt för att jag skulle hinna med!! Duktiga häst!
 
Jag är även glad att jag inte blev rädd som jag lätt hade blivit för kanske nåt år sen eller ett par! Det var en olyckshändelse, jag hade otur helt enkelt att jag fastnade.
 
Menmen bättre lycka nästa gång :-)
 
Ni får bli utan bild idag!

Kandar- förvändgalopp

Idag var jag uppe hos Pino och fick en lektion av Heidi igen, jag ska passa hästisen ons-fre så vi gick igenom foder o så idag, det ska nock gå bra dethär! :)
 
Somsagt fick jag även en lektion och idag var det första gången jag red på Kandar, det gick väl okej, tyckte det var svårt att hålla reda tyglarna haha men det är sånt man lär sig!
 
Idag påbörjade vi även förvändgalopp vilket resulterade till x antal galoppombyten ;)
Min balans är inte så jättebra så jag lutar mig inåt när jag går över till andra varvet vilket gör att hon byter galopp.
 

Fick prova att rida på volterna och fatta "fel" galopp från början så jag fick känna hur det känns! Så de kommanda gångerna jag rider vet jag vad jag kan träna på!
 
Men det var himla kul att få prova något nytt och att rida överhuvudtaget...! :-)
 
Vi gjorde även lite tempoväxlingar som gick helt okej, jag måste lära mig att släppa ner benen så att sporrarna inverkar korrekt och liksom "inte bara sitter där" För jag drar lätt upp benen och då hjälper inte sporrarna det minsta, men även det är en träningssak, får bli mycket utan stigbyglar igen!
 
Men det är somsagt kul att få ha något att träna på så att man kommer nånvart och inte stampar på samma ställe.
 


imorgon ska vi iväg och bada hela famlijen så då blir det nog ingen uppdatering fören på kvällen ev, men från onsdag till fredag kan ni räkna med inlägg här!
 
Kanske kan få några bilder då med när jag rider, får se hur det blir, inga bilder från idag i alla fall!
Det får bli en gammal bild på Ebbonie, åh jag saknar henne!!
 

Remember me?

Wow, har inte bloggat på flera dagar! Det känns verkligen tomt när man går in på sin blogg och ser samma inlägg om och om igen... Men jag har verkligen ingenting att blogga om! Det är såååå trist haha.
 
Jag fick många reaktioner ang föregående inlägg vilket är kul och många bra åsikter! Kul när man kan dela åsikter på ett så bra och trevligt sätt , blir mycket roligare att läsa!
 
I alla fall, på onsdag förmodligen så ska jag till Pilgrim som jag inte varit hos på flera veckor!
På torsdag och ev ons och fredag så ska jag passa Pino, rider bara på torsdag för hinner inte annars tror jag, får se :-) På måndag ska jag också rida henne, ska få en träning av Heidii igen!
 
Så ja, det har med andra ord inte hänt så mycket senaste tiden , önskar att jag vore rik så jag kan köpa vad jag vill haha bara såhär mitt i inlägget ;)
 
Jag och mamm och pappa var förresten på Ängelholms hembyggdspark häromdagen , fotade en heldel, nedan kommer en av bilderna!
 
Vad tycker DU att jag ska blogga om? Jag behöver alla ideer jag kan få!

sporrar

Igår var jag somsagt på skromberga ryttarförening och fotograferade ponnyhoppning, se bilder i inlägget under, och där fanns en grej som jag reagerade lite extra på!
 
Alla ekipage utom ungefär 3 (!!!! )Hade sporrar!  ( av 120 ekipage) Endel red på pessoabett, hade spö och sporrar, vad för signaler ger det om inte dubbla? Först vill de att hästen ska gå långsammare med hjälp av ett otroligt skarpt bett och sen använder de hjälpmedel för att hästen ska gå snabbare!?
 
Majoriteten av ryttarna hade en ålder på 7-12 år.  Såfort hästen var påväg att vägra eller gjorde de så körde ryttarna in sporrarna i sidan på ponnyn, DET gör mig mörkrädd!
 
när det gäller spöna så var de yngsta ryttarna bäst på att låta bli att använda det eller bara använda det när de verkligen behövde en förlängd skänkel.
 
Men är det verkligen så som det lärs ut nuförtiden? Att köra in sporrarna i sidan på ponnyn när något blir fel? Jag blir så ledsen och tycker så synd om den stackars ponnyn, för det var definitivt INTE mjukt...
 
Vad tycker ni om dethär ?

Skromberga ryttarförening, ponnytävling, hoppning

Här kommer lite bilder från dagens hopptävling. Var du med och är intresserad av att köpa någon av bilderna så hör av dig till [email protected] , varje bild kostar 40 k exkl porto!
Jag har även fler bilder så finns inte just din bild med så hör av dig så går det säkert att fixa.
 
 
 Nikon D3100 , Tamron teleobjektiv 70-300 mm

pömsig häst

Jag red Pino  även idag som jag tidigare nämnt! Hon kändes trött och tung , beror säkerligen på värmen för det var rätt varmt när vi red. Hon fick sig åtminstone ett pass på cirkus 45 minuter  och hon såg väldigt nöjd ut när hon fick komma in och stretcha och få lite massage i manen. Massagen njöt hon verkligen av, sträckte på sig ordentligt och darradde på läppen haha, gullehäst!
Men i alla fall, idag hade jag planerat att rida lite olika ridvägar, träna på att svänga ordentligt och även övergångar. Tycker att det gick okej trots att hästen var pömsig.
 
Det fick bli lite volter, serpentiner "snett igenom"  , rätt upp , ja ni vet de vanligaste vägarna.
Hoon blev ganske mjuk efter ett tag och övergångarna satte hon jättebra, lite tyngre i vänster varv men man märkte att hon verkligen försökte så jag tyckte inte att det var någon ide att pressa henne!
 
Hon vart åtminstone nöjd och glad när hon fick komma in i booxen och mumsa på maten som låg serverad :-)
 
Efter att hon var klar så tog vi in de 2 andra ponnysarna, jag tog en ungponny som heter Giacomo, supersöt!
Det blev ett sånt gulleögonblick, jag smackade lite på honom innan han kom och så gick jag in i hagen och ställde mig vid ingången, så kommer han traskandes med öronen framåt och går raka vägen fram till mig och myser och kollar om jag har något gott haha!
 
Pappa fick i uppgift att ta den andra ponnyn, Kakan, också en jättesöt ponny,  han småtravade med pappa , och helt plötsligt ville han ha en fikapaus!! Ponnyer alltså ;)
 
Det var väl min hästiga dag haha!
 
Hur har er dag varit?
Hon hittade något annat kul att titta på igår!! :-)
 

Film

Filmen är något hackig emellanåt tyvärr!  Men det har tagit mig 1  dag att ladda upp den så det får vara så!
Ni får skruva upp ljudet om ni ska höra faildelen ! ;)
 

bildbomb

Hon var så jäkla söt på denna sista bilden :D

Dressyr-Pino

Som jag sagt tidigare så är det jag som rider Pino idag och imorgon.
Idag låg fokusen på övergångar och min sits, jag drar ofta upp benen lite istället för att sitta djupt och slappna av så långa ben var de jag tränade på, samt att jag ska föra fram handen en aning, jag såg även att jag lutar mig en heldel bakåt  när  jag sitter ner vilket jag inte gjort innan så det måste jag försöka träna bort innan det blir en ovana!
 
Men tillbaka till passet. Som uppvärmning skrittade vi ett tag på långa tyglar för att få igång kroppen innan jag började jobba henne i skritt, ställa, böja, volt ,skänkelvikningar bl.a travade henne sedan ganska kravlöst en stund innan jag jobbade henne där också.
 
Började göra övergångar skritt, trav, skritt innan jag började galoppera.
Idag satt galoppfattningarna superbra! Jag är så himla nöjd med både Pino och mig själv, vi var duktiga!
Jag gjorde nästan bara galoppfattningar från skritt för att få henne och reagera och det gjorde hon!
Behövde endast föra fram innerbenet något och trycka åt litelitelite grann! Precis som Heidi sagt att jag ska göra och att det räcker!
 
Vi låg i lite undertempo några gånger, jag hade inga sporrar på idag så jag tror att det spelar en väldigt stor roll, tycker att det är svårt att hålla igång henne ordentligt utan, men jag gjorde mitt bästa och hon trampade på fint under sig ett flertal gånger, samt att jag kunde gjort henne lite kortare, men överlgar var det helt klart ett bra pass!
 
Mot slutet av passet började alla bromsar attackera oss, men jag lyckades döda en del av dom.
Jag lät henne galoppera kravlöst ett varv och sedan trava av henne och sen skritta av henne. Hon verkade vara lika nöjd som jag var med dagen!
 
Imorgon är vi på det igen, får se vad vi hittar på då, lite ridvägar kanske?
 
Pappa var även med och fotade och filmade endel så filmerna ska redigeras men sedan kanske någon kommer upp här så håll utkik ;)
 
En liten bildbomb kommer att komma i alla fall.
 
Smygtitt!

RSS 2.0