Annonser från BloggPartner

Bloggtävling



bilden är en länk!


Hästarnas mardröm

Ville tipsa er om en artikel i Fridas nya nummer! Den handlar nämligen om hur turister utnyttjar häst och hur de far illa för att folk är fattiga och bekväma.

Det är faktiskt riktigt hemskt att tänka på hur de faktiskt är! Här hemma gnäller vi om utrustning på typ travare ( bl.a jag)
Medans de flesta är helt blinda över hur det är tvärs över stilla havet!

Små klena hästar som drar vagn med 4 VUXNA män och deras packning i hemsk värme och i stortsett utan vatten och ingen vila! Det är fruktansvärt!

Nog för att det är hemskt hur många hästar behandlas här i europa och usa, och vi är ändå "rika" och har förutsättningar till att ge hästarna ett värdigt liv, sen att det finns idioter som inte bryr sig är en annan sak!

Men där nere har de inga förutsättningar alls, hästarna sliter sig till döds..! Vi EU länder hade kunnat bidra med så mycket för att ge folket där ett bättre och mindre fattigt liv men istället väljer vi att lägga pengar på att göra vapen åt varandra?!

Jag vet faktiskt inte hur Jag ska kunna bidra med någonting till att dessa hästar ska få ett bättre liv, jag har ingen aning!

Här kommer några urklipp från artikeln!


Hejhopp i lingonskogen

Nu är det dax för ett litet inlägg här på bloggen.  Jag har varit fruktansvärt dålig på att blogga sista tiden och har funderat så många gånger om jag ska sluta, men jag vill inte ta bort min blogg och jag vill blogga, verkligen jag vill det!
Men inspiration saknas och något att blogga om. Jag är urkass på att helt plötsligt komma på ett hejdundrandes åsiktsinlägg eller liknande, det funkar bara inte.

Men en grej som jag kom på idag är detdär med hästtransporter och lagar. Tidigare såg jag en transport utan fönster, jo där va ett litet längstfram ni vet! Men ingenting högre upp på sidorna. Jag fick för mig att det var lag på att det skulle  vara fönster ohc bra ventilation i en transport, jag menar det måste ju ha varit nästintill kolsvart där inne, stackars häst!

Där var dessutom inga ventilationer. Är jag helt ute och cyklar eller är där inga lagar på hur en transport ska vara för att få lasta en häst?

det såg lite skumt ut och de körde dessutom i 90 km/h vilket är förfort när man kör med släp!

Vet ni något om detta så kommentera gärna.

Baddax

Värmen är här! För hästarna kan det nog bli jobbigt när det är som varmast men vissa har ju turen att bo vid havet eller har något sjö de kan bada i med hästen. Men då måste man ju ha en fin bikini ;)
Kika in på Bubbleroom , du kanske hittar någon där, de brukar ha väldigt fina grejer.

bikini sommar 2012

Gillar din häst att bada? Har ni någon film får ni gärna länka den till mig :)

Vi har tyvärr ingen sjö eller så nära så man måste åka en bit för att kunna bada med hästarna. trist menmen..

CE-märkning

Som de flesta vet så är det lag  på att din utrustning ska vara CE-märk. (hjälm + säkerhetsväst)
Jag tycker verkligen att det är en grymt bra lag,  för vem vill inte ha bästa skydd? ;)

Nej, men jag tycker att det är självklart att man ska uppgradera sig när det kommer till säkerheten och använda märkta prylar som är testade.

Jag hittade en sida som var väldigt bra och förklarade och visade litegrann hur det ska vara.

Filen öppnas dock som PDF, men det brukar funka hos de flesta.

Du kan hitta sidan Här


träningstips- markarbete

Här kommer ett tips taget ur hippson

- Efter en vila har många ryttare blivit farträdda och de flesta hästar är lite vildare än vanligt. Det gäller även hästar som inte är så heta på marken, de kan tända till när hindren kommer fram, säger hippologen och ridläraren Jenny Ekdal.
Hon säger att man bara förstärker hästens vilja att springa mot handen om man håller i den statiskt.
- Hästar kan vara pigga, men om man inte tar för mycket i dem slutar de snart springa. Kolla på hur det fungerar på longerlina när man är utan broms, de brukar lugna ner sig efter några varv.

Lugnande inverkan
Dagens övning hjälper, eftersom en het häst ofta lugnar sig när den får trava på med lite lång hals utan att man håller i den hårt.
- Många säger att de inte kan galoppera och lätta i tyglarna på en långsida - och det kan vara sant om du värmer upp som vanligt och tjuvhåller för att hästen ska hålla rätt tempo. Men då får man aldrig hästen att acceptera bettet så att man kan ge eftergift, man bara håller och håller.
Lite längre tygel, en passiv sits och lagom mycket vikt i tyglarna - så lyder receptet för god uppvärmning efter vila, enligt Jenny.
- Om man alltid rider med handbromsen i fungerar inte tygelhjälperna sedan. Du har för mycket vikt i tyglarna.
Målet med hela uppvärmningen är att hästen ska bli lugn och inte springa mot handen, så att ryttaren kan rida hästen framåt och att den blir lyhörd och reglerbar i banhoppningsgalopp (300 meter/minut för lätt klass inomhus). Det handlar helt enkelt om att preparera hästen för banhoppning.

Gör så här:
Börja med att värma hästen i trav i ett friskt tempo, i en fri form och med endast en mycket lätt kontakt i tyglarna. Var noga med att sitta på hästen i balans och i jämvikt, du får inte klämma med benen eller jaga på hästen genom en överdriven lättridning. Ge det några varv och var inte rädd om det blir lite för fort till en början. Variera sedan tempot på ett mjukt sätt. Ta endast lätta, korta förhållningar och ge efter igen direkt.

Vissa hästar kan behöva lugnas ner med rösten och man kan göra övergångar till skritt om de stressar på mycket. Andra hästar behöver i stället väckas upp så att de travar på framåt ordentligt. När hästen går i balans, testa även med helt lösa tyglar. Hästen ska inte öka tempot då.

Gör sedan samma jobb i galopp. Variera tempot och din sits. Rid hela tiden i en fri form med endast mycket lätt kontakt. För avancerad nivå kan man till exempel lägga in piruettliknande vändningar varvat med ökningar, serpentiner med byten och så vidare. Också det med endast lätt kontakt och utan att hästen ökar tempot.

Travbommar (A): Bygg travbommar enligt skissen, med 1,2-1,4 meter mellan bommarna. Trava över dessa. Fortsätt tills hästarna är lugna. Det är bra att avdramatisera hindermaterialet lite om hästarna inte har hoppat på ett tag. Att trava över bommar först kan göra att hästarna blir mindre tittiga och spända på hindren senare.

Travhoppning (B): Lägg upp till låga hinder och lägg eventuellt en hjälpbom/travbom cirka 2,5 meter framför hindren. Travhoppa alla hinder och bryt av till trav i god tid före nästa. Ha samma tänk som i framridningen, med endast lätt kontakt i tyglarna. Om hästarna är mycket pigga kan man behöva göra om denna del flera gånger. Vissa hästar kanske bara kommer hit under första hoppasset. Har man gjort om många gånger här kan man fortsätta en annan dag, i stället för att gå vidare med nya övningar.

Syfte:
Att få en bra känsla för ridningen, utan "handbroms". Att vänja hästarna vid hindermaterial efter ett uppehåll i hoppningen.

Svårighetsgrad:
Bas.

Tänk på det här:
Rid med passiv sits, det är underskänklarna som ska jobba. Inte överskänkel eller överkropp.



Glöm inte att ni gärna får tala om när ni provat något av träningstipsen!

outfit


Onödig fakta

Tänkte ju skriva om min dag till jag kom på hur onödigt det var haha, har liksom varit i skogen med vovven, varit en sväng på Väla och nu sitter jag här med ansiktsmask från the body shop! Rekomenderar deras produkter, dels för de är ikke djurtestade proukuter och dels för att de är grymt jäkla bra!! (Y)

Men ja, jag har inte gjort så mycket mer, la in några bilder på datorn från när jag red "A" förra helgen. underbara häst!
Har även försökt fundera ut lite åsiktsinlägg utan någon framgång.. Har ni något ämne så får ni gärna berätta.
Tänkte även göra en outfit som kommer upp senare ikväll, så kika in då igen är ni gulliga!


jag ser ut som en michelingubbe men hästen är fin :D

Är alla hästar till salu?

Jag tror nog att många någongång har ställt sig denna frågan eller fått den. Och jag tänkte berätta min del av det hela, vad jag tycker.

Nu är jag en sån sann djurvän och har jag väl skaffat mig ett djur så blir jag fäst vid de och Kan inte lämna ifrån mej det! Det bara är så, så jag antar att ni redan nu kan tänka er vad jag tycker.
Ja, jag tycker inte att alla hästar är till salu, för rätt pris! Jag ser hästen som en familjemedlem och såna gör man sig inte av med om det inte finns riktiga skäl till det! Jag skulle inte tacka Ja till ett erbjudande för min bästavän och familjemedlem...

En häst är ingen vandringspokal som man skickar runder hit och dit för pengar, det är bara så... omänskligt!
Jag menar, vildhästar, de går i flock, en familj, och nog för att de flyttar på sig väldigt mycket, men de bytar ju inte flock för att någon tröttnat på de eller någon annan flock erbjuder de finare gräs på andra sidan?! ;)
nej, de blir hos sin familj. På samma sätt ser jag detta, att man erbjuder någon pengar iutbyte mot en häst utan att ägaren bett om det eller sagt att hon/han vill tycker inte jag är rätt. Behöver man sälja sin häst så lägger man ju ut en annons? det är ju inte direkt så att man står med en häst i stallet som man inte vill ha, har råd, eller tid ect och går och väntar på att någon ska komma och erbjuda ägaren pengar? Eller är jag helt ute och cyklar, är de så det går till nu? Njä, don't think so..

Det samma gäller min hund eller mina katter, aldrig i mitt liv att jag skulle göra mig av med dom inte ens om någon erbjöd mig ett miljonbelopp! Aldrig Aldrig Aldrig! Jag tycker att det är precis likadant med hästar även om de inte sover i din säng så finns den i familjen, den behöver omsorg och kärlek, någon som är beredd att ta hand om den och slåss för den. Inte någon som är villig att göra sig av med den för pengar!

Och jag ber även om ursäkt för ddetta, men jag förstår mig inte på de tävlingsryttare som säljer sin häst efter ett år eller två för de vill ha någon bättre och klättra i klasserna, jag tycker det är så okänsligt och det verkar itne som om de förstår att det är en levande varelse man har o göra med. menar absolut inte alla, så tro inte jag drar alla över en kam! Men nej, det förstår jag faktiskt inte! Jag kan tänka mig när man blivit för stor för sin ponny att man vill satsa på något större eller man vuxit ifrån varandra kunskapsmässigt och hästen inte alls har kapaciteten för att gå högre klasser. Men om man har en häst eller ponny som går FEI eller MSV och man vill byta ut den mot en annan häst/ponny man sätt som kanske inte rev de hindret som din häst eller som kanske gjorde bättre galoppombytningar, det förstår jag inte! Det var lite överdrivet men vill bara att ni ska förstå min tanke. Och jag vill inte visa något arg eller någonting sånt mot någon utan jag vill bara berätta hur jag tycker.

Så ja, Tack för att ni tog er tid att läsa detta! Du får gärna berätta hur du tycker och tänker.

En familjemedlem!<3

this or that -svaren

Här kommer svaren från this or that! Blev inte riktigt lika många som jag räknat med men men :)

Häst eller ponny?

Rida utan sadel eller med sadel? Den var svår!

Gångarten trav eller galopp?

Dressyr eller hoppning? gillar att rida båda men hoppning är roligare att titta på!

Hoppa högt och inte ha kontroll eller hoppa lågt och ha kontroll?

Lat eller pigg häst?

Rida en för stor häst eller en för liten?

Torv eller halm?

snygg tävlingrunda med eller pet/felfri men den flängrunda?

uteritt/banträning?

sommar/vinter? gillar dock vintern också!

vit häst
/ brun häst?

ridhus / paddock ?

lat häst / pigg häst?


Test - Tjäna pengar med Bloggerfy

Nu kan man tjäna pengar på bloggen genom att skriva sponsrade inlägg från Bloggerfy, riktigt bra! Tycker dom är värda en liten "like" på Facebook, vad tycker ni?


ridfolket håller ihop

Nu tänkte jag lägga mig i ett ämne som jag inte är speciellt insatt i , nämligen tävling!
Jag har endast tävlat ett par klupptävlingar förskojsskull men som inte har gått speciellt bra haha, det var dock typ 5 år sedan minst.

Men ja, jag tänkte inte skriva någonting negativ om det utan jag vill bara prata lite om stämningen på tävlingar.
Läser en heldel bloggar där det är en tävlingsryttare som driver den och jag måste säga, jag är grymt imponerad av de som de skriver som de upplever på tävlingar! När de skriver att de ska träffa goa tävlingskompisar osv.
Att man kan vara vänner fast att man tävlar emot varandra, självklart finns det undantag som i det allra flesta sporter men överlag läser jag och ser bara positiva saker när man varit på tävling där folk träffar varandra! Det är verkligen superkul. Ridfolket håller ihop.

Om man tar fotboll eller hockey som ex så på matcher så finns där huliganer och liknande som ska bråka och slåss för sitt lag. Jag menar sånt förekommer inte i ridsporten! Vi går ju lixom  inte på en hästtävling och börjar slåss med motståndarna haha!

Vi går för att träffas och ha kul, utbyta kunskap. När det är lagtävlingar, inte tusan går publiken omkring och slår på varandra, eller?

Om vi ska dra något negativ inom detta så är väl det är det är så jäkla dyrt att tävla nuförtiden ;)
Men Ja, somsagt jag är verkligen imponerad av det jag fått se och höra..! Tummen upp!

Vad tycker ni om detta ?


Ta bloggen till en ny nivå!

Ja som rubriken lyder! Ni som har facebook och är medlemmar i Ryttarbloggar har säkert sett mitt inlägg där!
Jag känner att det börjar blo dax att ta bloggen till en helt ny nivå! Visst, det kommer säkert bli kämpigt eftersom jag inte är i stallet direkt, hästarna går ute hela dygnet nu, ska dock upp ändå men det blir ju ingen direkt uppdaterng därifrån.

men jag ska absolut göra mitt bästa och självfallet blir det ju som bäst när man får lite respons på sitt arbete så jag hoppas att ni kommer ligga i lika mycket som jag ;)

I alla fall, jag hade önskat att ni gav ett förslag, gärna fler, om vad just du tycker är intressant att läsa om !
Träningstips, outfits, åsikter, ( ge gärna förslag på ämne) mm. Om ni hjälper mig med det så kommer jag lova er en blogg utan gränser ;)

Det kommer även komma upp någon gång i veckan ett sponsrat inlägg eller ett omdöme som jag skrivit på rejta. ( grym sida ) så där ger jag er även tips på butiker osv, såklart endast ridsportsbutiker!

Glöm inte att veckans bild och veckans outfit alltid är öppet och har ni frågor eller funderingar som ni vill ha svar till så hör av er till [email protected] och jag garanterar dig ett svar! Du kan även gilla allroundhasten.blogg.se på facebook, bara sök på bloggen så kommer det upp och du kan även följa min blogg på bloglovin, då skulle jag bli glad ;)

Tipsa gärna om bloggtävlingar!

Så ja, följ instruktionerna och blogger tar dig till himmeln ;)

Omdöme- HEP

Jag måste tipsa  er igen! Vill du tjäna helt ok på din blogg så bör du gå med i bloggerfy och sedan rejta! Du skriver då omdöme om föregat ( se nedan) och tjänar pengar på det! På mitt senaste tjänade jag Över 20 kr! och det var på ETT omdöme ;)
 Riktigt enkeltär det! Har du frågor så svarar jag gärna på dom!
Helsingborg Equestrian & Pet
Tror att en hel del känner igen namnet HEP inom ridvärlden. De har en trevligt utformad hemsida som är lätt att hitta i och ett bra utbud med grejer till ryttaren och till hästen. Hör bara gott ifrån denhär butiken.
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta

Sooorryyyy

Vilöe bara be om ursäkt för att jag varit så katastrofalt dålig på att svara på era kommentarer! Jag LOVAR att jag ska bättra mig! ;)






Önskar jag kunde säga att du var Min bushäst <3


bett i kataloger

Någonting som jag tänkt på den senaste tiden är att hur ofta man ser hästar med bett i kataloger som är alldeles förstora! Tycker inte att det ger ett seriöst intryck och det ser lite B ut!

Ett stort företag som Hööks ex borde vara tillräckligt proffsiga att de ha bett som passar till fotograferingar. Även Dy'on har förstora på endel bilder.
Det är otroligt viktigt att man har ett rättanpassat bett till hästen och även om det bara är till en fotografering så ska de se proffsigt ut och visa att företaget besitter en viss kunskap, men det tycker inte jag att de gör när utrustningen är felanpassad!

Här är några exempel!









På ett bett som är rätt anpassat ska bettet inte synas utanför munnen. För att veta om om bettet är förstort så kan man dra det lite till ena sidan och se hur mycket som är utanför och räkna utifrån det eller dra i båda sidorna och se hur mycket som sticker ut på var sida, ex om bettet sticker ut en halv cm på var sida så är bettet en cm förstort :)

Vad tycker du om detta?

Heheh

Ja! Måste säga att jag kunde inte få ett bättre avslut på gårdagen än de jag fick! Kommer ni ihåg att för ett tag sen skrev jag om min drömhäst? Jo jag var inte mindre än och red den hästen igår! Som jag sa till mina föräldrar : tyvärr, jag tycker fortfarande om honom (a)

Han var dock svårare att rida än jag trott men jag tyckte att det gick bra ändå! Han fattade galoppskänkeln klockrent fast att han busade till den och bytte galopp några gånger.

Red mycket i skritt , travade lite och galopperade endel! Red lite sidvärtsrörelser och på volter.

Han är så fantastiskt fin den hästen! Väldigt personlig, det gillar jag, Kiralyn hade också enormt mycket personlighet!

Jag hoppade honom inte, är inte så glad för att hoppa en häst första gången jag sitter på den :)
Men ja.... Lika fin nu som innan jag träffade honom!

Jag lovar er, jag hade ett leende på läpparna från det att jag satt upp tills jag hoppade av!


this or that

Eftersom jag är så kass på att blogga just nu så kör vi en this or that :)
Ni kommenterar detta inlägget!
Den som skriver flest och engagerar sig får en länk:)

så passa på nu!


haha ber om ursäkt för den enormt charmiga och skarpa bilden!

Tappsko

Nepo idag blev det minsann ingen ridning :(

Kom till stallet och skulle ta in Pino, tyckte hon ömmade endel och gick konstigt men tog in henne och kände igenom benen och hon var varmare på vänster fram ( vilket jag fick reda på att hon alltid är ) men inte nog med det, höger framsko var av! Så ingen ridning där inte tyvärr! Hoppas nu Pino får på sig skon tills på söndag då det var tänkt att hon och Heidi skulle tävla!

Jag och pappa gick ut på skojakt i hagen och hittade den tack och lov :)

Fick även reda på en annan sak som gjorde mig glad idag men det tar jag inte upp här ;)

Nu ska jag och mina föräldrar ut och äta , ciaao


annons

Vill du ha ett nytt pannband till din häst? Ett som sticker ut? Kolla då in detta!


bloggtävling-johanna grant



bilden är en länk!

omdöme nr 2

Här kommer ännu ett omdöme från den nya sajten Rejta! Nu när jag provat en gång och vet hur mycket man tjänar så säger jag bara: prova det! 
jag lovar er, det kommer verkligen inte bara kommer upp sådanahär inlägg haha men någongång ibland kommer det, om jag vill tipsa er om något företag eller liknande! och denna gången handlar mitt omdöme om månsgård i rydebäck!

Månsgård Ridsport
Jag var där i höstas med min dåvarande skola för att införskaffa utrustning till mig!
Utbudet var helt okej, med allt från märkssaker till ikke märkessaker. vi fick bra service från personalen.
och det var billigt!
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta

Vad är en bra ryttare enligt mig?

Detta är väl enfråga som många får och ställer sig, bl.a har jag gjort det! Det finns väldigt många olika åsikter om vad man  tycker är en bra ryttare så jag tänkte att jag kan väl berätta vad jag tycker .

till att börja med tycker jag inte att man måste behöva kunna rida olika hästar för att vara en bra ryttare, jag tycker man kan vara det ändå, och bara för att man kan rida olika så behöver man inte vara duktig, så tänker i alla fall jag!

Om jag tar mig själv som exempel så är jag en sån som inte tycker det är kul att byta häst och rida massa olika heöa tiden, men jag ser mig själv inte som en dålig ryttare för det .
 Vi är alla olika och tycker om olika saker. Vad jag däremot tycker en bra ryttare ska kunna är att få hästen i en ärlig form och rida den korrekt! Att kunna handskas med hästen på backen tycker jag är precis lika viktigt som att handskas med den från ryggen om inte ännu  viktigare! Och en mening som jag tycker är jättebra, man blir aldrig fullärd! Det är någonting alla borde komma ihåg. Man kan alltid lära sig någonting nytt.

Det är lite från person till person om man är duktig eller inte, alla är duktiga på någonting mer eller mindre.

Jag tycker att jag själv är en rätt bra ryttare även om jag inte gillar att rida olika hästar hela tiden, som dels beror på att mitt självförtroende är lika litet som en myra! Men jag kann rida hästen i en ärlig form som drivs av skänklar och inte med händerna, men måste tillägga att det är på senaste tiden jag blivit betydligt bättre på att inte rida så mycket med handen utan med med sätet och benen!

Vad tycker du är en bra ryttare? :)

Nytt på bloggen- annonser

Precis som rubriken lyder kommer jag hädanefter ta emot annonser som kommer publiceras på min blogg! Det kan vara både hästannonser och utrustning! Enda kravet är att min blogg får en länkning på din blogg/hemsida!
Beroende på hur många annonser som skickas kommer kravet/priset att ändras men det återstår att se.

Jaha, hur gör man nu då?
Jo det är rätt enkelt,  du skickar din annons , gärna med bild, till [email protected] , märk mejlet : annons
I annonsen bör du ha med, namn, mejladress och/eller telefonummer så att intresserade kan nå dig.

Ett alternativ är också om du inte säljer utan söker, kan göra på precis samma sätt, skicka ett mejl till mig så kommer det publiceras här på allroundhasten.blogg.se !

image description

tjäna på din blogg

Nu har det kommit ett nytt sätt att tjäna pengar på din blogg! det kallas rejta , det verkade så enkelt så jag var tvungen att prova så här kommer det första omdömet som de kallas!
För att kunna göra detta måste man vara medlem på bloggerfy.com vilket förövrigt är en mycket bra sida ;)

Hööks Hästsport AB
Ett tack till alla som jobbar på Hööks i Helsingborg! Utbudet är superbra, kommer in mycket nytt och personalen är underbar, man får god hjälp av hög kvalite och de vet vad de pratar om! Köpte bl.a mina ridstövlar där som är fantastiskt sköna att rida i och man får ett bra stöd! Rekommenderas!
Där finns även en hel del för hund!
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta

Bildbomb del 2

image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Dagens ridpass- skänkelvikningar

Som rubriken lyder stod det skänkelvikningar på schemat! Det blev en annan tränare idag, tydligen, haha Rosie var ledig! MenMen. Idag vill jag nog säga att passeet gick okej, det kan ju inte alltid  gå perfekt , eller hur?
Allt började i alla fall bra, kom till stallet och Mickey låg och sov, så det var bara till att väcka honom och få han att resa sig upp haha stackarn!

Men..... Det gick att sadla utan problem!!! haha han stod så snällt och stilla, min duktiga pojke!
Ridpasset var väl lite blandat , ena sekunden gick han jättefint och gjorde riktigt fina skänkelvikningar, och andra sekunden lekta han rodeohäst och blev jättesur på mig :( För första gången småstegrade han ! annars har han bara hoppat lite och sen inget mer med det, men inte idag! Han var stel och irriterad, i alla fall på volten. om videofy.me funkar så komme det en film senare!

Han hoppade till en gång i galoppen också, förmodligen för att han trodde att vi skulle göra fler vikningar, men ikke, sen skötte han galoppen super. Och avtravningen gick också bra!

Som vanligt är min hjärna knäpp i huvudet och får dåligt samvete när jag tycker att jag varit hård mot honom och gjort honom arg :( Men han spetsade öronen och var pigg efter + han fick mat så jag hoppas att han har förlåtit mig till nästa gång!! Annars blir jag lissen.

Så¨överlag var det okej, tyckte inte det var riktigt lika givande som för Rosie, men hoppas på bättre nästa gång :)

image description
Gammal bild

Bildbomben del 1


Bildbomb

Tänkte ladda upp en bildbomb från stallet idag men somvanligt klabbar blogg.se appen så jag får ladda över bilderna på datorn så ser ni dom senare :) det var i alla fall supermysigt att stå ute och borsta idag! Dock var pilgrim mer intresserad av att bita i borsten x) knashäst! Men han är så underbart fin och har en sån glädje i sig! Och nu är ju sommarpälsen framme så är lite extra fin nu :) Ronja var supersocial, stod och gnäggade på mig när jag mockade haha hon har nog fått tendens till fång igen för hon stod i grushagen, stackarn! Men dom är så fina båda 2! :)

Och somsagt bildbomben kommer!


bluppblupp

jag är riktigt kass på att uppdatera som ni säkerligen märkt! ;) mää, jag har ingen som helst motivation till nååågonting! Allt är superduperdundertrist just nu, min hjärna rullar runder inne i huvudet. Jag är stallsuger och ridsugen så det står mig upp i skallen. Vill bara gräva ner mig i någon hästpäls och stanna där. Försöker klämma fram en storvinst på något spel så jag kan köpa min fina drömhäst "A" åååå  jag vill ha dig här!

Ska till Pilgrim och Ronja imorgon och mocka lite hästskit, dom kanske är sociala på en bild , det återstår att se, de har ine varit de de senaste gångerna jag varit där, hoppas på fint väder imorgon också så då kanske dom är det!

finns det någon av er läsare som har något att hiss/dissa eller nåt så kom gärna med det så publicerar jag det, i do everything for you now ;)

vill du bli veckans outfit eller veckans bild? Mejla mig på [email protected]

image description

RSS 2.0