Annonser från BloggPartner

Frågestund- svar

Här kommer svaren på de 10 utvalda frågorna!
 
Aurelie
Har du en egen häst?
Jag tror att jag får ta detta igen så att alla förstår! Jag har ingen egen häst!! Kiralyn var min medryttarhäst i 5 år så jag hade henne som min egen, Pilgrim är min sköthäst tillsammans med Ronja , de står i samma stall så jag tar båda när jag är där uppe, och Pino som jag skriver om då och då är.. Finns nog inget namn för det men hon är min pappas kollegas häst som jag rider lite då och då när hennes matte har fått förhinder eller liknande, då hoppar jag in istället.
 
Vad vill du satsa på inom hästbranschen?
Bra fråga! När jag var mindre var det självklara alternativet veterinär! Jag kunde inte drömma om något annat. Men nu på "äldre dar" så har jag tappat det, man lär sig säkert att hantera det men jag tror inte att jag hade klarat operationer och avlivningar osv! Jag är för mesig! Det är dock med djurbranschen.
Om vi bara ska ta gällande hästar så vet jag inte riktigt om jag vill satsa på något direkt, hade jag haft förutsättningarna så hade det nog varit annorlunda! Men som det ser ut nu så det ända jag vill är att hitta en häst som jag  trivs med  och utvecklas tillsammans med och endast ha roligt! Det är de viktigaste för mig.
 
Jobbmässigt när jag blir äldre så vet jag inte riktigt, jag kommer gå djursjukvård på Helsingborgs Ridgymnasium som det ser ut nu om inget plötsligt dyker upp. Sedan ett tag tillbaka har jag varit inne lite på att läsa vidare till hippolog, men ja, jag vet faktiskt inte!
 
Elin
 Hur är du som person?
Hm, det är alltid svårt att berätta om sig själv tycker jag men jag ska göra mitt bästa. Kortfattat så är jag en person som alltid vill göra saker, avskyr att bara sitta still och dega! Jag brinner verkligen för hästar och djur i allmänhet.
Mitt humör går ofta lite upp och ner, ena timmen är jag jätteglad och andra lite...... e. mindre glad.
Jag vill väldigt mycket. Jag är rätt trevlig om jag får säga det själv, blyg bland mycket folk som jag inte känner. Jag är nog lite av en ensamvarg, även om jag inte vill det så har det hänt så mycket som snurrat världen för mig, men hoppas att det ska bli betydligt bättre till hösten!
Men ja, jag är rätt snäll faktiskt :-) Tar ofta andra framför mig själv och lyssnar på andra och sätter mig själv lite i skuggan. Självförtroendet är väl inte på topp....
 
Tror du att du nånsin kommer nå SM med din häst/hästar?
Eftersom jag inte har någon häst så måste jag väl säga nej! Mer om tävling kommer längre ner!
 
Och om du gör det i vilken gren?
Om jag hade gjort det så hade det varit i hoppning!
 
Annie
Vad är ditt mål med dina hästar?
Som jag skrev ovan så har jag ingen egen häst vilket betyder att jag inte har några direkta  mål..
Men som säkert de flesta gör så har jag mål i huvudet som jag vill uppnå.
Att ha en häst som jag kan utvecklas tillsammans med och ha roligt står högts på listan. Att ha förtroende för varandra betyder otroligt mycket för att kunna nå någonting. Jag är väl ingen direkt tävlingsmänniska pga mina nerver, blir påtok för nervös.. Tyvärr! Men att komma ut på lite pay n jump för skojs skull och träna bort nervositeten är ett mål som jag har, sen hur det går med det återstår att se! 
 
Att kunna jobba med "mina" hästar från marken och ha det förtroendet för hästen och den för mig att man inte behöver oroa sig eller tänka " tänk om" med . Och som sagt bara ha kul och njuta av varandras närvaro, att helt enkelt bli en bästa vän.
 
Är du mycket för tävling isf vilken gren?
Njä det vill jag inte påstå! Jag skulle gärna vilja tävla på lägre nivå typ Lc-Lb något i hoppning bara för skojs skull. Men jag har för mycket nerver och för kast självförtroende , blir så himla nervös när folk tittar när jag rider... Jag menar, jag blir nervös när jag inte vet vilken häst jag ska rida på ridskolan, eller ja när jag red där. Jag är en sån som trivs med en häst som jag lär känna. sen kan det vara kul att prova någon ny nångång ibland, men ja, jag gillar att oftast rida samma häst och VETA vilken häst jag ska rida!
Men för att komma tillbaka till frågan, så jag är ingen jättetävlingsmänniska precis, men jag skulle vilja satsa mer i hoppning, är inte så mycket för att pränta in dressyrprogram! Dock rider jag betydligt mer dressyr än hoppning,så det hade varit roligare med mer träning och utveckling i det!
 
Undra även vad det är för raser på dina hästar?
Kiralyn var ett shagya-arab sto! Världens bästa häst var hon...!<3
Pilgrim är ett svensk halvblod e: Nobel 994
Ronja är en shettis
 
Fanny
Största målet inom ridningen?
Att få en häst? :-) Utan häst inga mål tyvärr. Men jag har skrivit ovanför lite mål jag skulle vilja nå om jag hade häst :)
 
Sofia
Vilka grenar satsar du på med dina hästar?
Som du nog förstår på mitt bloggnamn så är jag en allroundryttare! Så jag skulle väl säga att jag satsar på att bli bättre i både hoppning och dressyr! Men jag skulle vilja lägga in en lite högre växel i hoppning, har dock inte hoppat så himla mycket så har en heldel att ta igen där! jag vill inte påstå att jag är höjdrädd men blir lite osäker vilket inte är så konstigt med tanke på hur pass lite jag hoppat. Men ja, jag vill bli bättre i båda de grenar :-)
 
Bonusfråga:
Känner du Linn Strelin?
Nej det gör jag TYVÄRR inte ;) Det är dock hon som har gjort mina designer vilket jag är kanonöjd med! önskar att hon inte slutat sälja !!
 
Tack till er som var med :)
 
 
 

Gårdagens ridpass- utvärdering

På torsdag och fredag ska jag rida Pino så igår fick jag en träning av Heidi så jag har lite tips på vad jag kan träna på och göra.
 
Det var ett bra pass som även det var i regnet , ovanligt när jag rider ;) Menmen, det gick somsagt bra.
Värmde upp i skritt på långa tyglar först innan jag kortade upp dom och började jobba henne. Ställde henne åt båda hållen och gjorde skänkelvikningar.
 
Travade sedan henne och gjorde lite övergångar från skritt till trav till skritt, jag behöver bli lite kvickare med mina hjälper och få igång henne snabbare så  det kommer jag träna på , på torsdag.
 
Vi gjorde även endel övergångar från skritt till galopp, och ville få snabba reaktioner från oss båda.
Påbörjade bakdelsvändningar också och fick till det ett par gånger åt båda håll, behöver dock tränas en hel del från min sida!
 
Det var en snabb utvärdering, Jag kommer ta med mig tipsen som jag fick till på torsdag och fredag. Mitt minne är rätt kort just nu så jag gjorde säkert fler grejer som jag inte kommer ihåg just nu haha, blev lite volter och så med !
 
Hon slängde sig en gång precis i början, vet inte riktigt vad som hände, men jag satt kvar och allt gick bra.
 
På Torsdag hoppas jag att det är fint väder så vi kan klicka några bilder samt filma, kommer ev upp här då.
 
Nu ska jag käka, sen ska jag svara på frågorna på frågestunden så passa på att ställa dina frågor innan!
 
 
 

Frågestund

Nu är det dax för en liten frågestund!
Jag kommer välja ut de 10 mest intressanta frågorna som jag svarar på, frågaren kommer även få en länk!

Så passa på!

upside down

Vi har alla olika åsikter och värderingar om saker och ting, det finns lika många åsikter som det finns människor på jorden! det vill säga, en hel del...
 
Vi uttrycker oss olika, vi har olika uttal osv, men vem är det som säger vad som är rätt och fel?
 
Som ryttare får man utstå en hel del, av utomstående som inte förstår sig på vår passion till hästar, dessa underbara och fantastiska djur! Men ingenting är värre än vad som pågår ryttare  i mellan.
Man ska göra si och man ska göra så med sin häst, de sättet att rida är fel, gör såhär istället så kanske din häst blir bra, den hästen har fel utseende, eller den hästen är inte ämnad för att göra ditten och datten.
 
Det finns närmera en oändlighet av vad jag kallar det, kränkande och påhoppande uttryck som vi ryttare säger till andra ryttare!
 
Jag menar, vad är det? Ska vi inte alla hålla ihop? Vi brinner för samma sak, dvs hästarna! Vi borde kunna dela kunskap och ta emot kunskap av varandra för att lära oss mer och ta hand om våra vänner på bästa sätt, inte sitta och hacka på någon annan för att kanske just Du tycker att någon rider en häst fel,enligt din mening, men ingen kan allt! Vi kommer aldrig bli fullärda, varför är de så få som förstår det?!
 
Att dessutom vara en ridande bloggare/bloggerska, tar priset! Här går man ut offentligt med det man sysslar med och låter andra ta del av det och man lär sig själv av andra, men så kommer de där små charmtrollen, de som är så himla duktiga och kan allt om allt och alla, de som vet precis hur andras hästar fungerar utan att ens ha sett hästen, aldrig rört den , aldrig träffat eller lärt känna den, det är banne mig imponerande! Hade varit  häftigt att veta allt om andras hästar! ;)
 
De finns många som kläcker ur sig kommentarer här på internet av ren avundsjuka, det går inte att undkomma, men sen finns de de som helt enkelt inte bryr sig, de skiter fullständigt i om de sårar någon annan, och DET är skrämmande! Att man har så lite respekt för andra människor att man inte ens bryr sig om andras känslor, respekt är någon man förtjänar, något som byggs upp, och jag kan lova er, de som kommenterar av ilska och inte bryr sig, de kommer aldrig att få någon respekt! Speciellt inte av mig!
 
Jag struntar fullständigt i om kommentaren är riktad till mig eller någon annan människa, men respekten är förlorad!
 
Jag har tack och lov inte råkat ut för så många s.k hatkommentarer men de få jag fått, de gör mig förbannad! Jag tar det till  mig och kan inte sluta tänka på hur respektlös denne är! Det  gör ont att få kommentarer som ska ifrågasätta allt man gör, säga att det man skriver är ren bullshit osv, och även det skrämmer mig hur lågt man kan sjunka och inte kan inse att vi alla tycker olika!
Såklart ska man få säga sin åsikt, men har vi verkligen inte kommit längre än att vi måste uttrycka oss otrevligt och negativt? Har inte människor mognat såpass att man borde tänka på hur och vad man skriver innan man trycker på "skicka" ?
 
Inlägget är delvis baserat på Johanna Grant's "åsiktsinlägg" där hoon berättar om de som ifrågasätter hennes hästhållning och ridning. Jag har ärligt talat blivit jätteledsen om någon gjort så mot mig när jag verkligen försöker ta hand om min häst på allra bästa sätt, lägger ner hur mycket tid som helst för att den ska ha det så bra som möjligt! Det är strongt av henne att ta det på de viset hon gör!
 
Det jag vill komma fram till är att vi borde hålla ihop, ridsporten är en utsatt sport i allmänhet och vi borde därför lära oss att respektera varandra, acceptera att vi gör olika handlingar och tycker olika, men vi alla försöker!
Ska man uttrycka sig på internet där myckert ofta missuppfattas så får man lära sig att tänka på andra och försöka sätta sig in i andras handlingar, man behöver inte ifrågasätta allt,  vi får anta att vi alla tar hand om våra djur på bästa sätt, för om de inte gör de, är jag säker på att det kommer fram!
 
Men jag tycker inte att man kan uttrycka sig negativt innan man vet hela sanningen  och vad som ligger bakom det hela! Inte ens en vanlig text, som den jag skrev "ridsporten i ett nötskal" Det var hemskt onödigt av några att kommentera på de vis de gjorde, men här får även jag acceptera deras handlingar och gå vidare!
Det var inte lätt, det är inte lätt, och jag förstår inte varför de blev som de blev, förmodligen kände de sig träffade och det är väl då jag gjort mitt? Jag fick ut de jag ville, även om jag kunde uttryckt mig annorlunda!
 
Har man inget vettigt att säga så kan man låta bli, lättare än så blir det inte!

Upplägget av ett ridpass

Jag har funderat länge på det med bra ridpass. Hur man ska lägga upp det osv.
Jag kom fram till hur jag hade kunnat lägga upp ett pass, långt ifrån alla men här är ett exempel på ett genomgående ridpass:
 
Framskrittningen tycker jag är allra viktigast, det vet jag själv när jag träbar att har man inte värmt upp ordentligt så blir man stel! Så en framskrittning på minst 15 minuter, sedan trava ett par varv åt varje håll. Galopp är oftast bättre än trav så då får det bli mer i den gångarten, så efter traven blir det galopp , ganska sp fritt och i ett friskt tempo. Skulle väl säga art uppvärmningen ligger på 25-30 minuter innan det "riktiga" passet bärjar! 
 
Sen skulle jag nog börjat på skritr igen, gjort skänkelvikningar och skolor, tempoväxlingar mm. Skulle även gjort en del övergångar, skritt-trav skritt-galopp-trav! 
 
Och även här mycket galopp , långsamt , snabbt, samlat, och lång/låg.
 
Som avslutning skulle jag skrittat lite för att varva ner och sedan jogga av i kanske 5-10 minuter.
 
Vad tycker ni om detta upplägget? Hur hade ni gjort? 
 
Nu vet jag inte hur detta inlägget blev, skrev från mobilen så det återstår att se!
 

Toppar och dalar

Jag satte mig vid datorn nu för att skriva de inläggen jag hade i huvudet innan, dessvärre försvann de och all min blogglust var putsväck.. Jag insåg då också att det är inte såhär jag vill att min bloggning ska vara, frampressad för att ha något att skriva om, det är då texterna blir som sämst och rörigast. Måste erkänna att jag har bloggpress, inte från er utan mig själv, jag vill prestera på topp och uppdatera på topp, men jag kan inte!

Och det är inte så jag vill ha det, jag vill kunna komma in och skriva ett bra genomtänkta inlägg och få respons på det, men framförallt känna att jag är nöjd med det jag publicerat, och så känner jag långt ifrån just nu!

Jag har ingen motivation till någonting känns det som, den har bara sjunkig genom jorden.

För ett tag sedan skrev jag att jag skulle börja uppdatera lite när somhelst , alltså jag skulle försöka slippa pressen med att det måste komma upp någonting här, ja och hur länge höll nu det? 1 dag?

Jag vill att min blogg ska synas, jag vill kunna skriva om min passion, det vill säga hästar, men just nu har jag inte förutsättningarna mer än påhittat och drömmar. Jag vill att folk ska veta att jag finns och ge respons på min blogg och uppskatta den som den är. Nog för att jag själv gör det, jag älskar min blogg! Den är personlig.

Jag måste verkligen försöka ta det som det kommer, inse att ena veckan kanske jag skriver 5 inlägg och andra veckan 20 inlägg, och inte känna att idag måste jag skriva 5 inlägg för just idag...

Jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Det är inte heller bara för er som jag ibland ber om hjälp med ideer till inlägg , utan för mig själv också, för att känna att jag faktiskt kan skriva om någonting!

Jag antar även att ni förstår att bloggningen kommer ske på mina villkor, precis som det borde gjort från början. Hoppas att ni stannar kvar ändå, för plötsligt kommer det upp ett hejdundrandes inlägg, och det vill ni ju inte missa, eller hur?


Läsarfråga

Vad är bra, respektive dåligt med allroundhasten.blogg.se ?
 
Uppskattar väl utförda och välskrivna åsikter :-)
Det blev ingen hästbild...

tankar hit och dit

Ja ungefär så känns det. Jag har lite saker att fundera på som gör mig förvirrad och lite, ja vet inte riktigt! Men men , vi får väl se hur det går..
 
Idag har jag varit på utflykt med famliljen hehe, mysigt var det! Dock blåste de typ storm, men vad gör det?
Igår tänkte jag skriva 2 längre inlägg till utöver lastningstipsen, men vi var iväg på grillfest redan kl 4 så jag hann inte! Men ikväll ska vi bara ta det lugnt så då ska jag ta mig tid till lite inlägg, även lite tidsinställda så pressen släpper!
 
Ni får gärna komma med förslag till tidsinställt..!
 
Kanske ska knåpa ihop en outfit? Vilken färg önskas?
Nu ska jag äta, kika in senare igen, kul att så många läser bloggen fast uppdateringen varit sådär! Men som sagt har lite att tänka på så tappar bloggsugen litegrann just nu, men den kommer igen.
 
 

Lasta hästen lätt

I nya hästmagazinet skriver de några tips om hur man kan laste hästen lätt och rätt, jag tänkte dela med mig av den artikeln, skriv gärna sen vad ni tycker om de olika stegen som de är indelat i!
Det kan ju finnas olika anledningar till att hästen eller ponnyn är svårlastad, men här kommer lite tips på vägen!
 
steg 1 : undersök , Börja med att låta hästen titta på och undersöka sidorna på transporten utvändigt.
Skicka hästen från sida till sida och se till att du står mellan hästen och transporten. Det är lämpligt för att undvika risken att bli trängd av hästen.
Använd dig av den såkallande cirkeltekniken.
 
Ju mer tid du lägger på varje moment , ju tryggare blir hästen. Viktigt är att du avslutar varje moment då hästen är i ett optimalt bra mentalt tillstånd, känner sig lugn och trygg med det du ber den att göra.
 
steg 2: öva, När hästen lugnt, tryggt  och engagerat tittar på sidorna kan du be den om att gå över lämmen från sidan. Se här till att du står mellan hästen och öppningen. Det är för att du inte ska kunna bli trängd av hästen.
Tänk på att ge hästen den tid den behöver för att undersöka lämmen. En del hästar behöver mer tid än andra.
 
Låt hästen gå över lämmen om och om igen tills den känns helt lugn och trygg med det momentet åt båda hållen.
Om det är så att din häst "fryser" fast och inte vill ta ett enda steg framåt kan du prova med att först be den ta ett steg bakåt för att direkt gå framåt igen eller så kan du be den växelvis ta ett steg åt höger och vänster samtidigt som framåt. Undvik att dra hästen framåt, förr eller senare väljer den att gå fram själv.
 
steg 3: låt det ta tid, Du kan med fördel be hästen stanna på lämmen och backa av igen, upprepa tills du känner att hästen med lätthet utför momentet. Om hästen säger nej så har den en orsak till det. Det bästa och hållbaraste sättet jag känner till att övertyga hästen om att det är okej att gå över lämmen är att just vara neutral i mitt tillstånd, uppmana hästen att gå på ett stadigt, vänligt och konsekvent sätt och helt enkelt vänta tills hästen känner sig redo att gå.
När den väl fått sin tid och går så blir det lättare och lättare för varje gång.
Du skapar då nya övertygelser hos hästen som blir ihopkopplade till bra känslor, vilket i sin tur gör det lätt för hästen att gå när du ber den.
 
steg 4: titta in, När hästen helt utan besvär går över lämmen åt båda håll är  det dags för nästa moment: att börja be den  att gå in i transporten. Det gr du genom att vända hästen så att den kan titta in i transporten.
 
steg 5: Ett steg i taget, Ta ett steg i taget, växelvis framåt och bakåt. Börja med frambenen  på lämmen-backa av, upprepa tills det går lätt. Även bakbenen på lämmen - backa av, upprepa. Frambenen inne i transporten- backa, dock inte helt av. Sedan hela hästen inne i transporten - backa bit för bit  långsamt, upprepa tills hästen känns trygg och säker och det går lätt.
 
steg 6: helt inne, Om det finns tillräckligt med urtymme kan du nu be hästen vända inne i transporten.
Detta är särskilt lämpligt att göra med hästar som upplever starkt obehag då luckan stängs bakom dem och hästar som slänger sig ut ur transporten. Tänk på hur du står i förhållande till hästen då du vänder den så att du inte blir trängd i vändningen. Lämpligt är att be hästen böja sig före vändningen och att du går före hästen då den vänder.
Det är dock viktigt att man vänder fram och tillbaka åt båda håll tills hästen känns lugn och trygg med detta moment. Fördelen med att vända i transporten är att hästen får en helt ny upplevelse i transporten och den är oftast kopplad til en känsla av obehag. De flesta hästar som vänder i den blir helt annorlunda att sedan lasta.
Du kan med fördel köra mindre hästar och ponnyer lösa i trasporten då de har detta utrymme att vara på.
 
En del  hästarr har så starkt negativa känslor kopplade till att åka transport på "vanligt vis" med mellanvägg att det tar oerhört lång tid att ändra den känslan. Då är detta absokut en bra lösning för att vända ett negativt mönster till en positiv upplevelse.
 
steg 7: i transporten, När hästen är lugn och trygg medd att gå in och ut samt vända i transporten, kan du nu börja stänga baklämmen då hästen är vänd utåt så att den ser luckan. Upprepa att stänga och öppna tills hästen känns trygg och säker , då kan du börja lämna hästen i transporten. Ge den gärna lite hö att tugga på. Bra att tänka på då du har hästen lös i transporten är att då låta den var utan grimma så den inte kan fastna.
Tänk också på att du vänder hästen så att du är närmast dörren innan du släpper hästen lös. Om du väljer att köra den lös är det lämpligt att du har bommen på fram i transporten. Om det är så att du blir tvungen att nödbromsa så stoppar den hästen att slå emot frontdelen av transporten.

Så det var det, det är alltså taget ur hästmagazinet. Personligen tycker jag texten är lite rörig och upprepande. Men övningarna är säkert bra!
 
Vad tycker du?

ooppps

Ber som ursäkt för den kassa uppdateringen! Tanken var att jag skulle skriva lite inlägg tidigare idag, men andra saker kom ivägen! Imorgon förmiddag har jag dock planerat att skriva några, har några stycken på G .
 
Bl.a om lösgjordhet, och sitsträning mm. så håll utkik ;)
 
Det blir inte så mycket mer än detta nu, för nu ska jag sova! Är typ megatrött! Ska kolla igenom de dagliga bloggarna och hästnet innan jag stänger för denhär gången..
Glöm inte att ni gärna får kommentera om ni vill att jag ska skriva om något speciellt ämne, och kommentera föregående inlägg om ni tycker det är  läge med en frågestund!
 
Men ni får ha det så bra och glöm inte titta in imorgon för lite tips!
 
Godnatt på er!

En snabbis

Detta blir ett kort snabbinlägg!  Kom hem efter några ärenden för en stund sedan, fick med mig en superfin tröja och 2 par jeans hem. Just nu regnar det som vanligt men tänkte passa på när det är uppehåll att gå ut med Sammie, om det blir uppehåll vill säga....
 
Senare idag tänkte jag lägga in ett inlägg om olika övningar som jag hittat, superbra dessutom, så kika in då om du vill få lite inspiration!
 
De senaste dagarna har statestisken varit på topp, Fler nya läsare verkar det som, tycker ni det börjar bli dax för en frågestund eller? Kommentera då detta inlägget.
 
Vi hör senare :)
 
 

Bilder - pay 'n jump

Här kommer lite bilder från träningstävlingen igår vissa är tyvärr i sämre kvalite än andra. Om du är intresserad av att köpa någon bild ( om du är på den) så kostar varje bild 25 kr!
 
 
Edit: Fler bilder finns på andra ekipage!

Pay 'n jump

Igår var jag som sagt på pay 'n jump i Åstorp! Mycket trevligt var det.  Fick även en del bilder som jag kommer lägga upp här under dagen.
 
Jag måste verkligen skaffa ett objektiv till, typ 70-200 mm eller 70-300 mm , det räcker verkligen inte med de jag har nu för att få bra bilder! Menmen, det återstår att se hur många månader det tar innan jag skaffar det haha!
 
Idag ska jag till mina kusiner och hälsa på, bloggning står också på schemat,  har ni något tips , eller något speciellt ni vill att jag ska blogga om så kommentera!
 
Kul att jag fått så många nya läsare, blir mycket roligare att blogga när man märker att folk bryr sig och tar sig tid att läsa och kommentera, det värmer verkligen!
Men nä, nu ska jag  ta och gå in i duschen  så inte hela dagen går åt i att sitta i pyjamas....!
 
Ni får ett smakprov från i går på min vän som jag var där med!

Veckans outfit

Tyra Lind

Snälla ni....

Nu säger jag detta för sista gången! Jag vill inte ha några reklamkommentarer! Jag kommer inte att kika in på er blogg om ni skriver reklam om er blogg till mig! Det uppskattas inte!
 
Jag svarar på alla kommentarer utom de med reklam, och jag lovar er, jag går in på er blogg när ni kommenterat här men inte när det gäller reklam! Så jag ber er, sluta skriv till mig om frågestunder, tävlingar osv..  :-)
 
Ni får gärna kommentera, men jag hade uppskattat om de hade hållt sig till min blogg, och somsagt när det är kommentarer jag blir glad för, vilket är de allra fflesta så går jag in på er blogg och svarar antingen där eller i det nya svarsystemet på blogg.se
 
Men jag blir jätteglad att ni tittar in på min blogg, men lägg ner reklamen :)
 

Planerna har ändrats!

Som rubriken lyder! Tanken var att jag just nu skulle sitta i en bil påväg upp till fjällen med mamma, moster och en vän till familjen. Men så blev det inte! Som min vanliga otur så blev jag förkyld några dagar innan midsommar, det ledde till bihåleinflammation som jag för 1 vecka sedan fick penicillin för. Jag säger bara det, en förkylning på över 3 veckor tar på en! Kan vara ute och gå med hunden i 15 minuter och när jag kommer tillbaka är jag helt slut!
 
Så att vandra i fjällen hade jag aldrig orkat!
 
Menmen, Jag börjar bli bättre nu tror jag , antar att penicillinen gör sitt jobb så idag ska jag faktiskt upp till Pino och skritta , blir bara skrittjobb på gräs för hon ömmar efter skoningen häromdagen.
Efter det ska jag till en vän som ska rida pay 'n jump i Åstorp idag, tänkte fotografera endel, så hoppas att vädret är på min sida under den tiden...
 
Jag får se om jag orkar gå upp till Pilgrim och Ronja med, tveksamt om jag ska vara ärlig..! Imorgon kanske.
 
Btw, tack så hemskt mycket för statestiken igår, sjukligt! :-)  Men det är jättekul att såmånga hittade hit, hoppas att ni stannar kvar!
 
Ni får kanske lite bilder från idag senare!
Ha det finfint sålänge till vi hörs nästa gång!

Visste du...

... Att jag tycker Hotdog är den bästa korven? haha
 
... Att jag är otroligt stolt över mina djur? Börjar nästan gråta när jag pratar om dom!
 
... Att jag inte kan läsa bloggar där bloggaren tror att han/hon är en storbloggare?  Man märker det på sättet bloggaren skriver!
 
... Att jag i stortsett aldrig är nöjd när jag ser mig själv rida? har hänt 2 gånger, tyvärr är videosarna borta ( tack pappa ;) ) annars hade jag visat! Jag är väldigt självkritisk, med kass självförtroende!
 

Rebecca Vinje- Vem är jag?

Ja vem är jag? Inte så svår fråga faktiskt!
 
Jag är en helt vanlig tjej från skåneland! 17 år och bor strax utanför Helsingborg.
Hästar har varit i mitt liv så länge jag kan minnas, och jag har väl ridit i ca 11 år skulle jag tro och man kan ju kanske tycka (bl.a jag) att jag borde kunna mer och rida bättre än vad jag gör efter 11 år men jag har haft rätt mycket otur vad gällande hästar, skador på mig och hästarna, försäljning, mindre bra ridskolor, avlivning... Ja!
Men det behöver vi inte gå in specifikt på! Jag lär mig något varje gång jag rider och det är väl huvudsaken? Men blir ju aldrig fullärd!
Förhoppningsvis kommer turen på min sida så småningom!
 
Lite mer om mig själv!
 
Som sagt, 17 år, skulle börja gymnasiet hösten - 11 men det blev inte riktigt som det var tänkt! Tanken var att jag skulle tillbringa mig 3 år på Helsingborgs Praktiska gymnasium men redan första dagen kände jag att  detta var fel , här kunde jag verkligen inte gå kvar! Jag hade valt hästlinjen och några dagar i veckan skulle vi vara på Helsingborgs ridhus för hästlektioner och ridlektioner vilket var kanon, där trivdes jag! Men sen kom vi till skolan där det inte alls funkade, så då började resan med att hitta en ny linje! jag som redan hade beslutångest första valet och nu var det dax igen!
 
Jag var runder på 4 andra skolor utöver praktiska och jag kände inte att jag passade in någonstans!
Det slutade med att jag skrev in mig på Helsingborgs Ridgymnasium, där jag i några månader säkte praktikplats istället, eftersom jag kände att det gått så pass långtid  att jag tyckte det var jobbigt att komma in i en ny klass.... Igen! Tiden gick och ingen praktik hittades inom rimligt avstånd så då kom nästa beslut, hoppa in i klassen i alla fall eller ta ett sabbats år! Det blev det sistnämnda! Det var dock ett av , eller det var de tråkigaste året jag någonsin varit med om! Otroligt ensamt blev det eftersom alla vänner gick i skolan, och här satt jag!
 
Men nu, när hösten är nära, har jag bestämt mig för att gå Helsingborgs ridgymnasium linje hästhållning inriktning djursjukvård! Vi får väl se hur det urartar sig. Motivationen går upp och ner, men jag har bestämt mig, jag SKA gå oavsett vad jag själv säger för utbildning måste jag ha!
 
Och ja, som ni förstår på mitt val av skola och linje så tycker jag om djur, eller ja, jag älskar djur! I nästan alla dess former, är inte så glad för spindlar och såna räliga smådjur!
 
Jag har 3 djur själv, en hund Sammie (4) och två katter Musse(6) och Mimmi(11)! De är de bästa djur man kan tänka sig!
 
En närmre presentation av de kommer så småningom om intresse finns! :-)
 
Jag älskar även att fotografera och har nu tagit det ett steg längre, hobbyfotograf! Mer om det kan ni läsa i kategorierna "fotografering" och Portfolio!
 
Men detta var lite om mig, frågor kan ni ställa när ni helst behagar!
 
Ni är alltid välkomna på min blogg och jag hoppas ni gillar den! Kom gärna med feedback om ni tycker det behövs!
 
Kram på er!

Csárdás KiralynÖ

Oj! Vart ska jag börja?
 
Den hät hästen är , eller va! Så himla speciell att det är svårt att beskriva, men jag ska ge det ett försök!
 
Den 18 november 2006, var dagen jag först såg den här fantastiska häst, som skulle bli min bästa vän!
 
Ett shagya-arabsto på 18 år , som hon då var, 158 i mankhöjd och ett hjärta utav guld.
Kiralyn var min första sköthäst/medryttarhäst och hon kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta, hon förändrade mitt liv!
 
Jag har haft otroligt många fina stunder med denna häst, vi har delat positiva stunder och mindra positiva stunder tillsammans.
 
Kiralyn var ett avelssto och utställningshäst, hon var inte speciellt högt utbildad, men vad gjorde det? Vi hade väldigt roligt ihop i alla fall!
 
Hon var en otroligt snäll häst , men väldigt speciell, hon var en dam ut i hovspetsarna!  Jag tror att man var tvungen att tycka om henne som individ för att tycka om att rida henne, och det var precis det jag gjorde och jag kom jättebra överens med henne, hon var verkligen den perfekta vännen, bättre kunde man leta länge efter!
 
Nu börjar det bli jobbigt att skriva om henne, men vvi har haft så himla fina stunder ihop och nu antar jag att ni undrar varför jag skriver i dåtid!
 
För att göra en lång och hemsk historia kort:
I början på november -11 blev hon plöstligt halt, allt tydde på hovböld! En utredning pågick om vad som stod på och efter att röntgenbilderna var tagna kunde man konstatera att hon fått en genomgående hovbensfraktur!  Den hade dessutom delat på sig så man kan tänka sig att det såg ut som ett Y .
 
Hon skulle stå på box i 6 veckor minst , vilket hon inte klarade, hon var en häst som behövde gå ute för att måbra, hon behövde röra sig! Hon blev heller inte bättre i benet. Fredagen den 9 december, kommer ihåg det som om det vore igår, kom det värsta beskedet! Det var dax för henne, min bästa vän, att gå vidare!
Det hela gick på en vecka, från beskedet tills det var över, för den 15 december fick min fina vän somna in och springa till de evigt gröna ängarna! Jag lovar er att jag sitter och gråter när jag skriver detta!
 
Jag valde att inte vara med när det hände, vilket jag nog är glad över! Jag ville inte ha bilden av min döda vän i huvudet som sista bild! Jag satt hos henne var dag framtills den 15, alltså den 14 december 2011 var sista gången jag såg henne! Det sista jag såg var hennes rygg! Den jag suttit på så många gånger, galopperat över ängar, skrittat i mörkret på!
 
Mer än detta känner jag inte att jag kan skriva just nu!
 
Hon var min bästa vän, den perfekta hästen , min stjärna!
Jag har alltid älskat henne och jag kommer alltid att älska henne!

Pilgrim

Detta är en riktig liten filur!
 
Allt började med att jag blev medryttare på hans mor Ebbonie, en supertrevlig och fin häst som dessutom var dräktig, och den 31 maj 2010 så föddes Pilgrim, ett liten brunt hingstföl.
 
Honom har jag varit med sedan dagens efter födseln , så vi kan känt varandra ett tag :-)
 
Tyvärr såldes Ebbonie i början på 2011 men Pilgrim fick stanna kvar, vilket jag är glad för!
 
Jag och hans ägare var ute och gick en hel del när han var mindre men sen kom andra saker ivägen, men honom vill jag inte sluta ta hand om och hjälpa till med fören hans ägare säger till mig haha!
Det är en spännande häst och man vet aldig vilken show han kan bjuda på! Han är dock väldigt snäll men han är ju bara 2 år så han är fortfarande bebis vilket man kan märka ibland, men det har sin charm! Jag gillar honom skarpt!
 
Nuförtiden när jag är hos honom brukar jag dock endast fotografera och borsta, men det är mysigt det också!
 
Förhoppningsvis blir det lite mer jobb senare, det kommer bli spännande att se vad som blir av honom!
 
Han är efter
e: Nobel 994 jättefin hingst från Gränsbo stuteri
u: Ebbonie SWB
 

Ronja

Den här lite sötnosen är Pilgrim hagkompis, kan kan inte rikigt säga vad hon tycker om honom haha ena dagen står de och myser och andra tycker hon att han är jättejobbig, men jag tror att innerst inne så tycker hon om honom!
 
Men, Ronja är en söt liten ponny, jag vet faktiskt inte hur gammal hon är! Men jag tror inte att hon är speciellt gammal.
 
Hon är verkligen supermysig, vill oftast vara nära en och mysa, hon är väldigt rolig att fotografera eftersom hon är med hela tiden!
 
Finns tyvärr inte så jättemycket att säga eftersom jag inte varit med henne så himla mycket, men hon är jättefin och supermysig! 
 
Vi provade ett tag att köra in henne, men det trivdes hon inte alls med, vilket var synd för hon hade nog blivit en fin körponny! Hon var jätteduktig ett tag men blev sedan rädd. Eftersom jag inte var med så mycket vid inkörningen så kommer jag inte att uttala mig mer om det!
 
Hur som helst så trivs jag jättebra uppe i stallet hos Pilgrim och Ronja! Det är mysigt och trevligt att komma upp dit, stallet ligger dryg 5 minuters gångväg ifrån mitt hem!
 
Har ni frågor är ni välkomna med de!

läs...

Hädanefter skall jag vara mer mig själ här på bloggen! inte för att jag inte varit det innan direkt , men förut har jag dragit till med lite provokation och jag har inset... Det är inte jag!

Jag är inte nån sån som pratar argt om andra och säger rakt ut vad jagg tycker och tänker på ett provocerande sätt!

För ett tag sedan skrev jag om ridsporten i ett nötskal , endel av det jag skrev då ångrar jag faktiskt nu.. Jag tycker inte att folk är dumma i huvudet för att de tänker på märkesutrustning eller älskar att vinna , sålänge ingen häst kommer till skada! Jag är ingen sån person, man får tycka precis som man vill

I detta inlägget var det en del provokation med vilket märktes då jag fick endel arga kommentarer mot mig vilket jag Inte gillade !
jag trivdes inte med at reta upp andra för att ex få läsare! Allt ska ske på ett ärligt sätt och på det sättet som jag är, inget annat!
Jag hoppas ni kommer gilla de nya och riktiga jag!

Jag kommer fortfarande att ha åsiktsinlägg, för ni verkar gilla de, men det ska bli på ett sätt som jag hade sagt det på, vi alla kan ju skriva vad vi vill, men detta ska bli på ett mer moget sätt och när jag lyckats förmedla de jag vill så kommer provokation inte behövas!

På min blogg ska det skrivas trevligheter, självklart får man säga sin åsikt och man får gärna starta en diskution men det ska vara på ett moget sätt!

Hoppas att ni förstår, och ibland blir man arg eller ledsen och då skrivs de ibland fel saker och man får lov att dra till med något ordentligt när man tycker något är fel, men inte genom att trycka ner andra eller göra sig själv större! Jag tror att man kommer komma längre om man är ärlig och mogen!

Eller vad säger ni?

sommarfräscht

Snart är det äntligen dax för en ny design här på bloggen! Även denna gången är den gjord av Linn Strelin och jag har sett headern, shit alltså vad hon är grym!! Så jäkla synd att hon ska sluta sälja designer :((
Det blir en fin ljus, stilren, ganska enkel men så fin header! Resten av designen vet jag inte riktigt hur den kommer bli men det återstår att se! Hoppas att hon är lika snäll  och víll sätta in den också haha annars vet jag ine hur det blir (A)
 
Önskar att jag också kunde göra designer, men ikke! ;) Har inte såna skills!
 
Tänkte dessutom höra med er, jag har fått några förfrågningar om gästbloggning, och som ni förstår så kan jag inte gästblogga till alla som frågar, så vad säger ni om en liten tävling  där ni som är intresserade skriver ert namn + bloggadress så lottar jag ut en eller ett par bloggar där jag kommer att gästblogga?
 
Skirv ett JA i kommentarsfältet till detta inlägg om du är intresserad så kommer en tävling upp på bloggen inom kort!
 

Drömmar

Alla människor har drömmar, stora som små, men de finns där, Alltid!
Även jag! Jag fick en fråga om jag inte kunde skriva lite om just mina, jo visst kan jag de, här har ni dem!
 
Jag tror att de allra flesta hästtjejer drömmer om att kunna säga : Det där är min häst! Ordet Min betyder otroligt mycket för mig, det gör mig stolt!  Jag är inte annorlunda från de andra hästtjejerna, Min högsta dröm är just en egen häst!
 
Jag skulle vilja gå upp tidigt på morgonen för att rida ut i soluppgången tillsammans med min vän!
Att just kunna säga ordet Min, det är min dröm! Inte att vinna högsta tävlingen eller utställningen, utan bara att få vara tillsammans med den jag älskar och vill utvecklas tillsammans med!
 
Det suger verkligen att rid-/hästsport ska vara så förbannat dyrt!
 
jag har självklart fler drömmar och jag tror även alla har mer än 1 ! Jag tycker det är viktigt att ha drömmar , att ha någonting att se framemot, något som drar en vidare, även om de inte alltid slår in!
 
Finns inte så mycket mer att säga!  Berätta gärna om era drömmar!
 
 

I know i know!

Uppdateringen har varit rätt dålig senaste tiden, Men bloggtorkan har satt in igen!
Går in på min 3dje vecka förkylning vilket suger! När jag kommer till stallet så fotar jag bara dom lite och myser litegrann . Jag hoppas att den ska bli bättre snart :)
 
Under tiden får ni gärna komma med förslag på vad ni vill läsa om ?!
Kommentera detta inlägget då!
 
Ingen bild

Intressant?

Usch, jag är så trött på min förkylning OCH bihålsinflammation, var hos läkaren imorse, hoppas verkligen att det kan gå över snart, har har förkylning i 3 veckor och ont i bihålerna i 2 veckor!
 
Men nu till saken, i onsdags var jag på dressyrtävling, Heidi och Pino var och tävlade så jag tog lite bilder på några ekipage, framför allt på framridningen eftersom jag änsålänge endast har ett 18-55 mm objektiv som inte räcker så långt så jag fick ta när de var i närheten av mig, MEN skulle ni vara intresserad av en liten bildbomd därifrån?
 
Släng in en kommentar, det ska bli minst 5 stycken för att det ska bli någon!
 
Och tack så mycket för alla fina kommentarer jag får, ni är guldvärda!!

Kamerainställningar

Fick en förfrågan om jag kunde berätta vilka inställningar jag har på kameran när jag fotograferar hästar!
 
Kan ju börja med att allt beror på ljuset! Det allra bästa ljuset att fotografera i är, tro det eller ej, mitt på dagen när det är molnigt! Men eftersom jag gillar att experimentera så gillar jag att fota i solnedgångar/upp, det är betydligt svårare men när man får till det så kan bilderna bli fantastiska!
 
Och så att ni vet, jag är absolut inget proffs utan jag provar mig oftast fram och ser vad som funkar i olika situationer. Jag är rätt kass på det där med ISO-inställningarna, men eftersom jag har en kamera där det visas hur de olika funkitoerna är och hur bilden kommer bli så lär jag mig rätt snabbt!
 
När jag fotar hästhoppning så har jag oftast inställningen på "sport" och AF (automatisk fokus) Något som även också är viktigt är att följa med hästens rörelser,, och kanske även köra på 3 bilder /s Då får man till 99% perfekta bilder!
 
Att ha ett bra objektiv är också bland det viktigaste punkterna, Man kan ha en bra kamerna men kasst objektiv och bilderna blir sådär, och man kan ha en hyfsad kamera och ett superbra objektiv och bilderna blir perfekta!
 
Iso:n brukar jag ha runt 400 - 600 , då funkar de oftast men somsagt det beror på vädret, det gäller oftast att prova sig fram!
 
När jag kör manuellt så , har jag självklart manuell fokus ( MF)  och en lagom iso. Här är det ännu viktigare att följa med motivet med kameran och ex satt fokusen på ett hinder och följer hästen över!
 
Jag vet inte riktigt mer  vad jag kan berätta, somsagt jag lär mig fortfarande, och jag tänkte att jag kan skriva till varje "bildbomb" vilka inställningar jag haft, är det intressant? :)
 

Veckans outfit

Såhär skrev Hanna i mejlet!
 På bilden ser du Anton och Jag, som matchar marinblått sammetschabrak från Horze, marinblåa eskadron lindor, beigebruna ridbyxor okänt märke, och svart piké från stadium, WOHO budget outfit som fortfarande ser förhållandevis tjusig ut!
Blogggen heter dressyrfux.blogg.se, där jag bloggar ihop med Frida. 
 

Och jag kan bara hålla med! En budgetoutfit, lite olika färger som som fortfarande håller det stilrent och snyggt!
 
 Edit: Ber om ursäkt om bilden kapas på mulen! Något har gått snett

Fotograf

Ni glömmer vl inte att ni kan boka mig som fotograf på tävlingar, träningar eller endast för att få fina bilder på dig och din häst?
 
100 kr/h
25 kr/bild inget köptvång!
milersättning!
 
Hör av er till [email protected] om frågoreller bokningar
 
Jag håller främst till i nordvästra skåne!
Gå gärna in och kolla min portfolio i menyn!

RSS 2.0