Annonser från BloggPartner

Wspa

Som ni ser har jag lagt in reklam för Wspa! Det är något jag tycker alla bör göra! Ni kanske har sett deras reklam på tv?
Om inte så ska jag berätta lite vad det är!
Wspa = World Society for the Protection of Animals är en organisation för lidande djur runt om i världen. Det är tyvärr många som ser djur som ovärderliga varelser som inte bör finnas och därför plågas djuren till döds, används som redskap, eller dödas genom att bli slagna eller liknande!
De finns även dom ,som ni kanske ser på annonsen, som använder björnar för att träna kamphundar på, björnarna binds fast och hundarna får göra vad dom vill.

Wspa arbetar direkt för att hjälpa djur och tillsammans med personer och organisationer som kan se till att djur behandlas med respekt och medkänsla.

För att göra en förändring försöker denna organisationen:

Hjälpa människor att förstå vikten av god djurvälfärd

Uppmuntra länder att genomföra djurvänliga lösningar

Bygga en vetenskaplig grund för att djur ska behandlas bra

Här kommer en kort sammanfatting av de olika områdena som Wspa försökar förbättra.. ( text kopierad från wspa: s hemsida! )

Björnfarmer:

Runt 20 000 björnar i Asien tvingas uthärda en förfärlig tillvaro inspärrade i små burar.
Majoriteten av dem tappas dagligen på galla genom ett hål i magen eftersom gallan används i tradiotionell asiatisk medicin.

Små burar utan plats att röra sig utgör hemmet för tusentals björnar som befinner sig på farmer i Asien.
De flesta blir tapade på galla dagligen vilket är extremt smärtsamt för dem. Ett mindre antal sitter inspärrade till de blir gamla nog att slaktas så att hela gallblåsan kan opereras ut och säljas som ingrediens i läkemedel.

Oavsett tillvägagångssättet innebär den ofria tillvaron och de smärtsamma ingreppen både fysikt och psykiskt lidande för björnarna! 


Gatuhundar:

Problemet med herrelösa djur är ett av de mest påtagliga djurskyddsproblemen i världen idag. Det finns omkring 500 miljoner hundar i världen och av dessa är cirka 75% herrelösa. De ses ofta som en plåga, och många inhumana metoder används i försök att kontrollera och hantera populationerna.

Hundarna är oönskade och utelämnade till att kämpa med andra hundar om matrestor på gator och torg.
Hudinfektioner och öppna sår är vanligt förekommande, och ungefär tre av fyra valpar i u-länder dör av sjukdomar som rabies och valpsjuka.

Konflikter mellan människor och djur

Kringstrykande hundar, som lider av svält och sjukdomar söker sig ofta till människor, bland annat för att få mat.
Många människor ser dock gatuhundarna som en plåga oh hälsorisk eftersom några av deras sjukdomar kan överföras till människor.

Bristande kunskaper och resurser innebär att hundarna ofta blir offer för massavlivningar. De skjuts, förgiftas eller elchockas till döds. De här brutala metoderna är inte bara plågsamma utan även ineffektiva eftersom de inte löser problemen med oönskade hundar i det långa loppet.

Ansvarsfullt djurägande 

Hundar på gatan parar sig och resultatet blir ännu fler oönskade valpar.

Wspa arbetar med att informera om det ansvar som djurägare själv kan ta. Till exempel att vaccinering och sterilisering begränsar antalet hundar på gatan och minskar risken för rabiessmitta.

Wspa:s vision är att alla länder ska använda mer humana och effektiva metoder för att hantera problemet med gatuhundar.


Handel med hundkött

Varje år blir runt 16 miljoner hundar i världen slaktade och sålda som människoföda. Livet dessförinnan är en enda lång plåga.

Wspa arbetar på att stoppa handeln med hundkött helt. Kommersiell produktion av hundkött innebär misshandel och övergrepp under alla delar av produktionen; från hundarnas liv på farmen eller fångandet på gatan till transport och slakt.

Fruktansvärda förhållanden

I Korea sitter hundarna på farmer i ca 1 år. Ofta sitter de under deras livstid i burar som är resta från marken. Burarna är utformade så att hundarnas exkrementer och matrester lätt kan sköljas bort-  men i realiteten sker rengörningen sällan på farmerna  och avfallet växer under hundarnas burar.

Hundarnas föda består av avfall från restauranger i närområdet och ibland- vilken kom fram i en rapport som WSPA finansierade-  av kadaver från andra hundar, vilket är direkt hälsovådligt och lätt leder till  sjukdomssmitta bland hundarna. Kamper om för små mängder föda leder dessutom till aggression, stress och skador.

Framtiden ser inte ljusare ut; där väntar en måånga timmars, ibland flera dagars, resa i en liten transportbur där upp till 12 hundar bokstavligen talat pressas ihop.
Resan går till en marknad där hundarna slaktas brutalt.

En skräckfylld död

Många slaktmetoder som används ute på marknaderna används medvetet för att förstärka och dra ut på hundarnas lidande så mycket som möjligt.
Förklaringen ligger i en gammal tro på att hundarnas kött kommer att smaka bättre ifall man torterat dom- och därmed ökat adrenalinproduktionen innan de dör.

Metoderna kan vara alltifrån att slå ihjäl hundarna, hänga dom, skära halsen av dom till att avliva dom med elchocker.


Arbetshästar

Över hela världen sliter hästar, åsnor och mulor på åkrar och släpar sig fram med tung last.
De sliter många timmar i värmen, utan mat, vatten och vila och lider ofta av skador och sjukdomar.
Vi hjälper arbetshästarna och deras ägare med veterinärvård och utbildning.


Nästan tre miljarder människor - hälften av världens befolkning- är beroenda av sina arbetsdjur för att skaffa mat och inkomster. De tar hand om sina djur, men de saknar i många fall konkreta kunskaper om hur de kan öka deras välfärd.

Tunga lass och ingen vila

I många delar av har ägarna till arbetsdjuern inte möjlighet att ge sina djur en dräglig tillvaro. De vet inte hur man gör eller har inte råd.

Arbetsdjuren är ofta utan

Tillräckligt med mat och vatten

Vila i många timmar

Skugga i solen

Skor och behandling av hovarna

Bra utrustning och får därför skador av till exempel feltittande selar.

 _____________________________________________________________________________________________

Detta var endast några stycken av de områden som Wspa vill förbättra!!

Vill du leva i en värld där saker som detta händer?

Det vill inte jag! Därför vill jag göra någonting åt det! Men ensam kommer man inte långt, tyvärr!

Jag behöver hjälp att sprida budskapet till fler då jag tror att det är många som är omedvetna om vad som händer runt om i världen!

Hjälp till du också att sprida budskapet och bidra med Wspa på olika sätt!

För att få ut information så kan du:

Kopiera detta inlägget och klistra in på din blogg/hemsida/dv/facebook mm (kommentera gärna om du kopierat!)

Lägg upp wspa:s banners på din sida- be mig om hjälp om du inte förstår

Du kan bidra med 100 kr till wspa genom att skicka start WSPA100 till 72929

Stöd deras kampanjer

Konsumera djurvänligt

köp en t-shirt

Det finns många sätt välj det som passar dig bäst! Det viktigaste är att få ut informationen till såmånga som möjligt!
http://wspa.se
Tack

Peace


Kommentarer
Postat av: Ottilia

Hej! Jag har kopierat och vill gärna ha hjälp med att lägga in banner på min blogg. Hatar detta och jag kommer så fort jag blir vuxen och kan bestämma själv, kommer jag flytta till ett annat land och hjälpa alla djur jag kan. Vill lägga ner hela min värld på detta och vill hjälpa både djur och människor. Vem, varesig man är djur eller människa förtjänar att leva på ett sådant och bli behandliad så illa? Vi människor har ju ett ansvar för djuren och de ska inte behöva plågas och lidas så som de gör i dagsläget, blir så arg!!!

2011-10-29 @ 16:08:19
URL: http://ottiliadanielsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0