Annonser från BloggPartner

hästtv-kanal

Vissa av er har kanske hört/ läst att ett företag planerar att skapa en tv-kanal enbart med hästar!
jag tycker att det är en jättebra ide och hoppas verkligen att det genomförs! Ridsporten behöver komma ut med i media och jag tror att den skulle uppskattas av alla oss hästintresserade.

Om förslaget går igenom så hoppas jag att det inte bara visas hoppning och dressyr utan även western, fälttävlan, distans osv. Vore kul att lära sig mer om de oliika grenarna och få lite variation.

Vad tycker du om detta? Skulle du titta? Det skulle jag :D

Såhär står det på tidningenridsport.se

Medge Consulting, som sysslar med rättigheter till olika sporter, planerar att starta en egen tv-kanal som är helt inriktad på hästvärlden. Blir kanalen verklighet kan tittarna se hästar på alla nivåer under 12-18 timmar per dygn.

 

- Det här är en kanal för en bred publik. Hästsport ur ett lifestyleperspektiv är underrepresenterat i Sverige, och vi tror att tajmingen är rätt, säger Timothy Smart, partner på Medge Consulting, till Resumé.

Kanalen är planerad att finnas med som betalkanal i Boxers nät, och om den blir verklighet går kanalen live under hösten. Sändningarna kommer att pågå mellan 12-18 timmar varje dag, med allt från "My little pony till VM" enligt företaget.
- Vi vill belysa hästvärlden ur alla vinklar, och riktar oss till en målgrupp från fem år och uppåt, med animerade serier till tonårsdrama till action, filmer och dokumentärer, säger Timothy Smart till Resumé.

På frågan om Medge Consulting även kommer att köpa in rättigheter till världscupstävlingar, VM och liknande, svarar Timothy Smart:
- VM är bara toppen av ett isberg. Hästsport är mycket mer än så, vilket vi också vill belysa. Men vi har pratat med bland annat SVT och FEI som äger många licenser inom hästsport.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0