Annonser från BloggPartner

Pilgrim, utbildning

Ja, som ni säkret sett eller läst så är Pilgrim född 2010 , alltså för snart 2 år sedan, den vanligaste åldern man börjar rida in en häst är  när den är 2 1/2 år, vilket betyder att det börjar bli dax för oss att förbereda honom inför hösten.
Det är precis det vi gjrot, redan från dag 1 började vi hantera honom från marken, dvs ta av och på grimma, leda honom, lyfta hovar , lite diverse saker för att han ska vänja sig från start!


Jag är oerhört glad att vi gjorde de, för det har resulterat till en trevlig unghäst som är relativt lätt att ha och göra med. Självklart har han sina perioder där han inte vill något alls, men det hade varit betydligt fler om vi inte hade hanterat honom.

Jag är ju inte där uppe varje dag, men jag håller mig updaterad om vad som händer med honom, och han har både haft träns, bett, täcke och gjord på sig vilket är jättebra, för då vänjer han sig vid träns + bett när det är dags i höst, och sadelgjorde gör att han vänjer sig att ha någon runt magen.

kan även säga att efter 2 månader knappt började vi lastträna honom inför fölbedömningen, även det är ett +!

så ett tips till alla er med unghästar eller ni som ska ha föl, börja dag 1 att hantera dom, ni kommer få så mycket mer ut av det och ni kommer få en trevligare häst som även är förbered inför iinridningen..!

Det kommer komma motgångar men även medgångar, men det som räknas är att hästen blir säker och trevlig i sig själv!


Kommentarer
Postat av: M_N Melinda

ja, ju mer man hanterat dem, ju lättare blir det :D söt han är!

2012-03-20 @ 12:27:17
URL: http://munderstreckn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0