Annonser från BloggPartner

Träningstips

Vem säger att man inte kan jobba hästen när man rider ute i skogen?
Det är någonting som jag nästan alltid gör när jag rider ut, jag brukar jobba hästen i form och göra lite skänkelvikningar och så.

Här är lite tips du kan göra nr du rider ut!

Hitta en fin rak väg, gör skänkelvikningar över hela vägen , sicksack.

tempoväxlingar passar utmärkt när man är ute, hästen blir ofta lite mer taggad och "på hugget" ute, men se till så du har kontroll på hästen så den inte far iväg som den vill.

Gå in i en skog och låt hästen lyfta ordentligt på fötterna jättebra träning.

Att hoppa diken brukar alltid vara roligt både för dig och din häst, även klättra lite i backar för att stärka ryggmusklerna.

Självklart behöver hästen också en day off ibland så man behöver ju inte jobba den varje gång man rider ut, ibland vill man bara ha lite kul och rejsa lite eller låta hästen gå lite som den vill.
varierad träning är otroligt viktigt för att hästen ska vara hållbar och tycka det är roligt.

men det var några tips på vad man kan göra ute, har du fler förslag får du gärna berätta!


Kommentarer
Postat av: Lillan

åh inte alla som tycker man kan/ska jobba hästen när man är ute i skogen o rider.. Stort plus för dig ;) hehe ..Tycker som du! Det kan både vara jobb/träning men även kan det vara att låta hästen gå som den själv vill och bara få springa av sig..



Sen ett ytterligare tips, rida bland träden - lägga volter eller öva på att hästen ska flytta undan för skänkeln.. Alltså att man böjer o ställer hästen osv osv.. Precis så som man gör när man rider runt koner på banan :)

2012-03-20 @ 00:23:28
URL: http://lillanslife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0